Keystone logo

32 BA Program dalam Pendidikan Pendidikan Rendah 2024

Penapis

Penapis

 • BA
 • Pendidikan
 • Pendidikan Rendah
Bidang pengajian
 • Pendidikan (32)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  BA Program dalam Pendidikan Pendidikan Rendah

  Pelajar yang mencari asas pengetahuan dapat mendaftar dalam program ijazah Sarjana Muda Sastera (BA). Ijazah ini menawarkan pilihan elektif yang luas, termasuk bahasa asing. Pilihan kursus ini menyediakan asas yang luas untuk kerjaya masa depan atau mencari pendidikan yang lebih tinggi.

  Apakah BA dalam Pendidikan Asas? Ia adalah ijazah yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang pendidikan. Kelas umum meliputi topik yang luas seperti sejarah, matematik, dan kesusasteraan untuk memastikan para graduan memenuhi syarat untuk mengajar mata pelajaran ini kepada anak-anak. Sudah tentu, terdapat juga kelas yang mengajar perancangan pelajaran, psikologi kanak-kanak, dan kemahiran lain yang diperlukan untuk menjadi guru. Sesetengah kepekatan yang mungkin untuk ijazah ini adalah pendidikan khas dan mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua (TESOL). Kursus-kursus yang ditawarkan dalam program-program ini mendapat guru-guru berpotensi untuk mengambil peperiksaan pelesenan yang relevan juga.

  Mendapatkan BA dalam Pendidikan Rendah menawarkan beberapa penambahan kepada kemahiran peribadi dan profesional pelajar. Penambahan ini termasuk kebolehan berbahasa umum, kemahiran pengurusan kelas, dan keupayaan untuk mengajar kepada semua gaya pembelajaran.

  Kos BA dalam Pendidikan Element berbeza dari sekolah ke sekolah. Juga, jumlah masa pelajar yang diperlukan untuk melengkapkan tahap memberi kesan kepada kos. Penyelidikan menyeluruh dalam penetapan harga adalah penting sebelum membuat keputusan untuk menghadiri sekolah.

  A BA dalam Pendidikan Asas boleh memimpin graduan untuk pelbagai pilihan kerjaya. Tugas yang paling sering dikaitkan dengan ijazah pendidikan adalah guru di sekolah rendah; Walau bagaimanapun, terdapat pekerjaan yang boleh didapati di luar bilik darjah. Sebagai contoh, mereka yang menamatkan gelaran ini boleh menjadi pentadbir, seperti pengetua, atau terlibat dalam pembangunan kurikulum. Terdapat juga pilihan untuk bekerja di sistem sekolah awam atau swasta.

  Banyak BA yang terkenal dalam program Pendidikan Asas boleh diakses oleh pelajar yang ingin tinggal di rumah dan mereka yang memilih untuk berpindah. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.