Keystone logo

56 BA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Linguistik 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Linguistik
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (56)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Linguistik

Sarjana Muda Sastera adalah ijazah yang dianugerahkan kepada pelajar-pelajar ijazah pertama yang lengkap kursus dalam bidang sains atau seni liberal tertakluk. A BA dalam Linguistik adalah pilihan yang popular di kalangan pelajar-pelajar yang berminat dalam memahami bagaimana bahasa di seluruh dunia mendapatkan struktur dan maksud-maksudnya.

Tepat sekali apa yang BA dalam Linguistik? Ijazah ini mengajar pelajar untuk memahami dan menganalisis struktur, bunyi, makna, penggunaan dan perkembangan bahasa. Pelajar-pelajar belajar tentang perkembangan sejarah, perkumpulan, dan elemen yang sama bahasa di dunia. Kursus adalah komprehensif, meliputi topik yang terdiri daripada fonetik, yang memberi tumpuan kepada corak bunyi dalam pertuturan, semantik, yang memberi tumpuan kepada bagaimana makna berasal dari perkataan. Beberapa program ijazah menggalakkan atau memerlukan para pelajar mempelajari bahasa asing pilihan mereka.

Pelajar yang memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Linguistik membangunkan kemahiran yang kuat dalam penyelidikan, analisis, dan pemikiran kritikal.Pengetahuan mengenai konsep bahasa universal juga boleh membolehkan graduan lebih berkesan belajar bahasa lain, termasuk orang-orang yang tidak berkait rapat dengan bahasa ibunda graduan ini.

Kos memperolehi BA dalam Linguistik mungkin sangat berbeza di setiap institusi pendidikan. Faktor-faktor yang boleh mempengaruhi jumlah kos termasuk rantau, struktur program, dan masa yang diperlukan untuk menyiapkan kerja kursus ijazah. Pelajar perlu sentiasa menyelidik kos potensi teliti sebelum membuat komitmen untuk program.

Selepas mendapat BA dalam Linguistik, graduan boleh memburu pelbagai kerjaya. Ramai graduan meletakkan pengetahuan linguistik mereka untuk digunakan oleh guru yang mengajar bahasa asing atau Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua, menterjemah, atau bekerja di perisikan atau hal ehwal antarabangsa. Para pelajar juga boleh menjadi terapi pertuturan atau bekerja dalam bidang yang semakin meningkat bersuara dan teknologi bahasa.

Pelajar yang berminat untuk mengikuti BA dalam Linguistik sering boleh memilih antara program konvensional di-orang dan program dalam talian. Kursus dalam talian boleh membenarkan pelajar dari seluruh dunia untuk melengkapkan program di institusi pilihan mereka tanpa menempatkan semula dan menghadapi perbelanjaan yang berkaitan. Pelajar boleh mempelajari dan walaupun memohon untuk program ijazah dalam talian dalam hanya beberapa langkah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.