Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 BA dalam Pengajian Rusia 2023

2 BA Program dalam Pengajian Rusia 2023

Gambaran keseluruhan

Selepas sekolah menengah atau sekolah menengah, anda boleh belajar selama tiga hingga lima tahun untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sastera, yang juga dikenali sebagai BA. Ijazah ini menggabungkan kajian seni liberal am dengan pengetahuan khusus dalam bidang pilihan anda dalam sains sosial, seni halus atau kemanusiaan.

Jadi, apakah BA dalam Pengajian Rusia? Ijazah ini memberi tumpuan kepada sejarah dan budaya Rusia dan beberapa negara berdekatan. Walaupun belajar bahasa Rusia biasanya sebahagian daripada kajian ini, bidang lain termasuk seni, politik, ekonomi dan industri. Anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada salah satu bidang ini atau mendapatkan pemahaman yang lebih luas mengenai Rusia dan semua yang berkaitan dengan negara ini. Ijazah ini juga boleh digunakan sebagai titik permulaan untuk kajian lanjut.

Ijazah pengajian Rusia boleh mengajar anda untuk dwibahasa dan meningkatkan komunikasi dan pemikiran kritikal anda. Mengetahui dua bahasa dan mempunyai kemahiran komunikasi yang baik berguna untuk situasi umum dan sosial. Pemikiran kritikal dapat membantu anda menyelesaikan masalah yang rumit.

Beberapa kos mendapatkan ijazah, seperti pendaftaran dan yuran kursus, berbeza bergantung pada sekolah yang anda pilih. Anda juga harus memasukkan buku, pengangkutan, makanan dan penginapan dalam anggaran anda.

Jenis kerjaya yang anda boleh dapatkan dengan ijazah sarjana muda dalam kajian Rusia bergantung pada kawasan yang anda pilih untuk memberi tumpuan. Belajar terutamanya bahasa bermakna anda boleh mencari pekerjaan dalam terjemahan dan urusan lintas budaya yang lain. Mempelajari sejarah boleh membawa kepada pekerjaan sebagai kurator pustakawan atau muzium. Satu pekerjaan sebagai perunding perundangan atau perunding perdagangan boleh datang daripada memberi tumpuan kepada politik, ekonomi atau sejarah. Syarikat yang menyewa graduan dengan ijazah ini termasuk firma ekonomi dan agensi kemanusiaan.

Mempelajari negara atau budaya tertentu sering dilakukan di sumber, tetapi ada sekolah di luar Rusia yang juga menawarkan program yang memfokuskan kepada negara penting ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • BA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Bahasa
  • Pengajian Rusia
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan