Keystone logo

12 BA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Etika
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika

Sarjana Muda Sastera (BA) sering yang pertama dalam urutan darjah pendidikan tinggi. Dengan masa siap biasa selama tiga hingga lima tahun, ijazah ini menyediakan asas yang luas pengetahuan dalam kemanusiaan dan juga kepakaran dalam bidang yang dipilih utama atau tumpuan.

Apakah yang dimaksudkan dengan BA dalam Etika? Ijazah ini merayu kepada mereka yang berminat dalam dilema yang sering dibuat apabila cuba untuk menjadi pengantara matlamat bersaing atau mengimbangi hak atau keperluan individu terhadap orang-orang dalam kumpulan yang lebih besar. Ijazah ini memberi tumpuan kepada kajian moral, falsafah, dan logik serta permohonan mereka kepada penaakulan dan penyelesaian masalah. Kursus juga mungkin termasuk memberi tumpuan kepada topik-topik seperti ekonomi, perniagaan, undang-undang, dasar awam, atau sains politik.

Ijazah ini mempunyai potensi untuk banyak meningkatkan pemikiran pelajar dan masalah kemahiran menyelesaikan dan juga keupayaan mereka untuk melibatkan diri dalam objektif, analisis diplomatik situasi yang melibatkan etika.Para pelajar boleh meningkatkan kemahiran komunikasi dan pemahaman interaksi manusia. Ini kebolehan boleh digunakan dalam pelbagai konteks dan kerjaya, sama seperti konsep etika bersilang dalam beberapa cara dengan hampir setiap usaha manusia.

Kos Muda etika seorang pelajar institusi pengajian bergantung kepada sekolah dan program yang dipilih, dan juga sama ada kelas diambil di kampus atau dalam talian. Pelajar perlu mengambil faktor-faktor ini kira apabila membandingkan pilihan yang ada.

Kerana kesejagatan kebimbangan etika, kemahiran yang dipelajari melalui tahap ini boleh digunakan dalam hampir mana-mana bidang. Graduan boleh memohon kemahiran mereka kepada pembangunan dan pemantauan dasar etika dalam perniagaan, kerajaan, atau perkhidmatan sosial. Jurusan etika menawarkan graduan banyak fleksibiliti untuk mengejar bidang kepentingan individu kerana mereka membina kerjaya di sekitar penggunaan piawaian dan jangkaan tingkah laku peribadi dan profesional.Program ini adalah sering asas logik untuk kajian lanjut ke arah ijazah undang-undang.

Jika anda bersemangat tentang etika dan penaakulan moral atau mempunyai cita-cita untuk menjadi seorang peguam, ijazah ini mungkin sesuai untuk anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.