Keystone logo

9 BA Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar Dasar Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • BA
  • Pengajian Undg-undg
  • Dasar
  • Dasar Sosial
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

BA Program dalam Pengajian Undg-undg Dasar Dasar Sosial

Mendapati ijazah Sarjana Muda Seni membolehkan pelajar mengkaji pelbagai topik dan asas pengetahuan yang luas. Kelas menawarkan pelajar yang hadir dengan kebolehan analitikal yang dapat menyedarkan mereka mengenai isu-isu di sekeliling mereka dan perspektif yang berbeza dari mana mereka dilihat.

Apakah BA dalam Dasar Sosial? Kursus untuk laluan ijazah ini membolehkan pelajar menganalisis masalah yang dihadapi oleh masyarakat dan mengajar mereka bagaimana untuk melakukan penyelidikan untuk menangani isu utama dunia kita. Peserta program mengambil kelas dalam statistik untuk mempelajari kemahiran yang mereka perlukan untuk menganalisis data yang mereka peroleh melalui penyelidikan. Kelas Psikologi memberikan pandangan tentang sifat manusia, dan kursus-kursus tentang politik mengajar para graduan bagaimana mereka dapat bekerja dengan agensi-agensi kerajaan untuk mewujudkan dasar untuk membetulkan kebimbangan bersama dan memperbaiki masyarakat.

Para graduan dasar sosial telah mengasah kemampuan berfikir analitik mereka, kemahiran yang diperlukan dalam banyak aspek kehidupan. Kecekapan dalam analisis statistik dan ekonomi serta kesedaran global dan politik sering membuat graduan berkelayakan untuk banyak kerjaya.

Kos mendapatkan ijazah yang lebih tinggi, seperti Sarjana Muda Sastera dalam Dasar Sosial, akan berbeza-beza bergantung kepada jenis universiti atau institusi pelajar yang hadir. Menyelidiki kemungkinan dan keperluan kewangan sebelum memulakan program adalah dinasihatkan.

Pelajar yang mengikuti ijazah dalam dasar sosial sering berharap untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik dan mencari kerjaya yang akan membolehkan mereka memberi impak kepada manusia dengan cara yang positif. Mereka mencari pekerjaan sebagai pekerja sosial, pemaju dasar atau penyelidik sosial. Sesetengah graduan juga boleh mencari kerja dengan organisasi global yang bertujuan untuk kerja-kerja kemanusiaan atau bantuan. Satu lagi saluran kerjaya ialah perhubungan awam.

Lokasi untuk mendapatkan ijazah dalam dasar sosial tersebar di seluruh dunia. Banyak institusi juga menawarkan peluang untuk belajar di luar negara. Untuk membantu anda memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.