Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 BA dalam Bahasa Jepun 2023

4 BA Program dalam Bahasa Jepun 2023

Gambaran keseluruhan

Anda boleh memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sastera, atau BA, di universiti yang diiktiraf. Program biasanya mengambil masa kira-kira empat tahun untuk diselesaikan, walaupun terdapat pengecualian bergantung kepada jadual dan etika kerja anda. Mempunyai BA boleh membantu memenuhi syarat untuk karier atau program pengajian yang lebih maju dalam seni atau kemanusiaan, seperti program PhD.

Apakah BA dalam bahasa Jepun? Ia direka untuk membantu mereka yang berminat untuk mempelajari lebih mendalam tentang bahasa, budaya dan sejarah Jepun. Bahasa itu sendiri biasanya menjadi tumpuan utama, tetapi mungkin terdapat kursus yang berpusat pada kesusasteraan atau seni Jepang. Kursus bahasa biasanya melibatkan bercakap, membaca dan menulis. Kelas-kelas ini boleh dibahagikan kepada subjek yang berbeza. Sebagai contoh, kelas bercakap boleh dikategorikan ke dalam asas, pertengahan, atau perbualan. Kelas membaca dan menulis boleh memberi tumpuan kepada hiragana, katakana atau kanji atau tumpuan kepada ketiga-tiga mereka.

Pembelajaran bahasa baru boleh membantu mengukuhkan kemahiran hafalan keseluruhan anda. BA anda dalam bahasa Jepun juga harus membolehkan anda bercakap dengan orang lain dalam kedua-dua tetapan profesional dan kasual serta mengajar anda untuk membaca kesusasteraan dengan mudah, memberikan anda pemahaman yang lebih besar mengenai budaya.

Kos bergantung pada panjang program dan jenis institusi yang anda pilih untuk mendaftar. Pastikan untuk memilih program yang sesuai dengan anggaran dan pilihan anda.

Selepas tamat pengajian, anda boleh menjadi penterjemah profesional untuk perniagaan atau agensi kerajaan, yang membolehkan dua pihak memahami antara satu sama lain semasa mesyuarat atau menterjemahkan dokumen rasmi yang dikeluarkan oleh kerajaan. Anda juga boleh menjadi penterjemah untuk sebuah hospital atau di ruang sidang. Anda boleh menggunakan kemahiran terjemahan anda dalam penerbitan luar negara, kewartawanan dan juga dalam industri hiburan. Satu lagi laluan kerjaya yang melibatkan kepakaran anda dalam bahasa Jepun dan budaya adalah dalam bidang akademik, di mana anda boleh menjadi pendidik sama ada di peringkat menengah atau kolej.

Program boleh didapati di universiti di seluruh dunia. Terdapat juga program dan kursus yang boleh diambil secara online. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • BA
 • Bahasa
 • Bahasa Jepun
Bidang pengajian
 • Bahasa (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan