Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 40 BA dalam Antropologi 2023

40 BA Program dalam Antropologi 2023

Gambaran keseluruhan

Ramai pelajar yang berminat dalam bidang Antropologi mengikuti program Ijazah Sarjana Muda Sastera kerana ia memberikan gambaran menyeluruh lapangan. Mendapatkan ijazah dalam bidang ini memberikan pelajar kelebihan dalam bidang yang sangat khusus dan penyelidikan berorientasikan.

Apakah BA dalam Antropologi? Ijazah Sarjana Muda Sastera adalah pepejal, pendidikan yang menyeluruh, yang melengkapkan pelajar dengan pengetahuan umum manusia dari masa lalu dan masa kini. Ia menarik pada pandangan dari pelbagai bidang sains sosial, fizikal dan biologi serta kemanusiaan. Pelajar-pelajar belajar mengenai evolusi manusia dan trajektori yang membentuk persekitaran. Fokus utama adalah pada menggunakan pengetahuan kritikal untuk menyelesaikan isu-isu budaya dan masalah. Individu terlibat dalam menyokong usaha-usaha perubahan sosial melalui kerjasama dengan orang-orang yang proses dan pola memerlukan pemahaman yang mendalam dan penyelidikan.

Beberapa sebab-sebab yang pelajar memilih untuk mendaftar dalam program Bacelor Seni termasuk tanpa had itu, intelektual, dan tertakluk merangsang perkara serta potensi untuk kerjaya yang cemerlang. Di samping itu, ijazah lanjutan dalam bidang ini membolehkan mereka untuk melaksanakan kemahiran pengetahuan dan pemikiran kritikal mereka untuk berjaya dalam penyelidikan, perniagaan, pengajaran, perkhidmatan awam, dan advokasi.

Kos program berbeza, bergantung kepada universiti. Kursus pengajian berlangsung dari satu hingga tiga tahun. Pelajar yang bercadang untuk mengikuti ijazah dalam bidang ini dengan teliti harus menyelidik sekolah sebelum mencapai keputusan muktamad untuk memastikan ia sejajar dengan matlamat kerjaya mereka.

Individu yang menyertai program mencari pekerjaan dalam pelbagai bidang yang tersendiri, seperti agensi kerajaan, institusi akademik, pusat penyelidikan korporat dan bukan keuntungan, organisasi masyarakat, muzium, dan perkhidmatan kesihatan dan sosial.Peluang-peluang ini berdaya saing, pelbagai, permintaan tinggi, dan semakin bersifat antarabangsa.

Banyak pilihan antarabangsa untuk program yang wujud dari pelbagai universiti. Kursus dalam talian membentangkan pilihan yang ideal untuk individu yang tinggal di luar negara, terutamanya di kawasan yang mempunyai akses terhad kepada universiti. Selain itu, alternatif berasaskan Internet menawarkan fleksibiliti untuk pelajar yang bekerja sepenuh masa atau mempunyai tanggungjawab keluarga. Untuk bermula dengan kelas, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • BA
  • Sains Sosial
  • Antropologi
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (40)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian