Teknologi Muzik dan Pengeluaran Audio BSc (Kepujian)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Mengenai program baru yang menarik ini, anda membangunkan kemahiran teknikal ke peringkat lanjutan dan belajar bagaimana menggunakan perkakasan dan perisian audio dengan standard profesional.

Bidang yang anda pelajari termasuk: teknik rakaman, pengeluaran audio, pengaturcaraan muzik, muzik dan media, dan teknologi acara muzik. Kemahiran penting anda dikembangkan melalui pemahaman yang mendalam mengenai teknologi dan muzik yang berkaitan.

Program ijazah kami

Tiga program muzik sarjana yang inovatif kami khusus memenuhi keperluan mereka yang mengikuti kerjaya dalam industri muzik. Mereka menggabungkan kajian akademik yang ketat, arahan teknikal, output kreatif dan peluang profesional.

Sebagai tambahan kepada program ini, kami menawarkan:

 • Perniagaan dan Pengeluaran Muzik BA (Kepujian)
 • Muzik, Prestasi dan Pengeluaran BA (Kepujian)

Belajar di luar negara

Kami mempunyai perkongsian dengan universiti di seluruh dunia, menawarkan peluang untuk belajar di luar negara untuk tempoh atau setahun. Meningkat kepada cabaran hidup di negara lain dan membenamkan diri dalam budaya yang berbeza adalah pengalaman yang menggembirakan dan menunjukkan kepada majikan yang berpotensi bahawa anda bebas dan fleksibel dalam pandangan anda.

Tahun dalam industri

Ia juga mungkin untuk menjalankan penempatan tahun dalam industri sama ada di rumah atau di luar negara, mendapat pengalaman bekerja dalam persekitaran profesional. Kami menawarkan sokongan dan nasihat untuk membantu anda mencari penempatan sama ada dalam industri muzik atau sektor lain seperti badan amal dan organisasi seni.

Sumber kajian

Kami adalah berdasarkan kepada persekitaran tepi air inspirasi di Chatham Historic Dockyard, sebahagian daripada kampus Medway kami. Kami mempunyai kemudahan yang sangat baik, standard industri dan studio kami dipasang dengan teknologi canggih dari pengeluar terkemuka.

Studio perdana kami menggabungkan konsol pencampuran Neve Genesys Black G48 yang baru dengan sistem surround Genelec 5.1 sedia ada kami, dan mempunyai ruang tamu dan ruang vokal yang besar.

Kami juga mempunyai beberapa studio lain termasuk studio Avid HD dengan konsol pencampuran SSL Matrix, sebuah studio pelbagai penceramah Genelec, studio rakaman Foley dan suite pasca pengeluaran yang lain yang dilengkapi dengan baik dan bilik-bilik stesen kerja iMac.

Selain itu, Teater Bunyi Seni Muzik dan Audio kami adalah salah satu yang terbaik di UK.

Pelajar boleh melakukan muzik di pelbagai ruang pakar di kampus Medway dan juga boleh menggunakan ruang persembahan hebat di kampus Canterbury kami.

Rangka Kerja Kecemerlangan Mengajar

Berdasarkan keterangan yang ada, Panel TEF menilai bahawa University of Kent memberikan pengajaran, pembelajaran dan hasil yang luar biasa untuk pelajarnya. Ia adalah kualiti tertinggi yang terdapat di UK.

Sila lihat Kenyataan Penemuan Universiti Kent untuk maklumat lanjut.

Pengajaran dan penilaian

Kakitangan kami membawa mereka pengalaman yang luas, dari kakitangan akademik pakar kami kepada juruteknik yang berkelayakan dan profesional amalan. Bersama-sama mereka menyokong, membangunkan, mencabar dan memberi inspirasi kepada anda sepanjang pembelajaran anda.

Kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran termasuk bengkel praktikal dan teknikal, platform prestasi, seminar, kuliah dan projek kumpulan.

Kerjaya

Kent membekalkan anda dengan kemahiran penting ketika datang untuk mendapatkan pekerjaan. Lebih daripada 96% daripada graduan 2016 kami mendapat pekerjaan atau melanjutkan pelajaran dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Peluang kerjaya untuk graduan muzik termasuk banyak aspek industri kreatif, seperti:

 • rakaman muzik dan pengeluaran
 • pembangunan perisian audio
 • bunyi untuk filem
 • prestasi muzik
 • pengurusan muzik
 • komposisi dan penulisan lagu
 • penyelidikan dan akademik.

Ia juga mungkin untuk mengejar kerjaya dalam bidang termasuk:

 • permainan video
 • bunyi hidup untuk teater dan perayaan
 • pemasangan audio untuk muzium
 • seni sonik dan muzik komputer.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Highly ranked in the UK, the School offers a fantastic location for you to study and an environment rich in academic excellence with staff that will inspire your studies in Fine Art,Music & Audio ... Baca lebih lanjut

Highly ranked in the UK, the School offers a fantastic location for you to study and an environment rich in academic excellence with staff that will inspire your studies in Fine Art,Music & Audio Arts and Creative Events. Baca Ringkas