Teknologi Makanan (BSc)

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Teknologi makanan
Membangun dunia makanan, pemasaran dan teknologi


Bolehkah mengunyah gula-gula dengan rasa coklat, keripik yang sihat atau biskut tanpa gula menjadi salah satu idea anda? Adakah anda percaya bahawa makanan adalah selamat dan berkualiti tinggi? Kemudian ini adalah program pendidikan yang ideal untuk anda! Gunakan idea anda dan enrol dalam program Teknologi Makanan. Kami mendidik anda untuk menjadi pengurus kualiti, perunding atau pencipta produk makanan yang paling berjaya pada masa akan datang! Anda akan menggabungkan teknologi, pembangunan produk dan pemasaran. Di samping itu, anda akan berkomunikasi dengan pelanggan, pembekal dan pasar raya. Anda akan berfikir dari perspektif pengguna dari segi kesihatan, keselamatan, pemasaran, produk dan kualiti. Cabaran hebat untuk 'foodies' dengan teknologi dan kreativiti yang ditetapkan, dengan tumpuan kepada keperluan pengguna dan pengeluar.

Dengan mempelajari Teknologi Makanan, anda akan belajar bagaimana menganalisis makanan dengan subjek seperti kimia dan mikrobiologi, bagaimana menerapkan pengetahuan ini dalam penyelesaian yang inovatif dan bagaimana untuk menjualnya kepada pengguna. Luangkan masa lawatan untuk melihat apa lagi yang kita lakukan dalam program Teknologi Makanan!

Anda boleh pakar dalam:

· Pengurusan Inovasi Makanan

· Keselamatan dan Kesihatan Makanan

Pengurusan Inovasi Makanan

Cuba mencurahkan jus oren ke dalam mangkuk susu dan biarkan ia duduk selama sejam atau lebih. Ia akan membeku. Ia tidak akan kelihatan sangat menarik dan tiada siapa yang mahu membelinya. Tetapi hari ini anda boleh membeli minuman di kedai-kedai yang terdiri daripada ramuan-ramuan ini. Ia tidak membeku, dan ia adalah kejayaan komersial yang hebat. Terdapat permintaan besar untuk produk-produk baru, kadang-kadang tidak mungkin. Meletakkan mereka bersama-sama mengambil kombinasi kemahiran - dalam teknologi makanan, pengurusan dan pemasaran, yang menjelaskan mengapa "nutrisi ditambah" adalah di tengah-tengah program Van Hall Larenstein yang memberi tumpuan kepada inovasi makanan. Pengguna mahu pelbagai yang semakin meningkat. Nasib baik bagi mereka, potensi teknikal untuk memenuhi keinginan mereka semakin cepat. Oleh itu, walaupun program kami bermula dengan melihat kepada pengguna, ia terus memandang segala yang lain: bukan hanya pasaran dan produk, tetapi juga isu kualiti, pengurusan dan operasi. Tetapi tidak ada pun yang pernah melupakan sebab untuk berada dalam perniagaan ini: ekspresi pelanggan yang memuaskan apabila mereka menikmati produk anda.

Keselamatan dan Kesihatan Makanan

Industri makanan terus berkembang: produk baru dan proses pengeluaran berjalan seiring dengan semakin meningkatnya risiko dan bahaya dunia moden. Untuk meningkatkan kesihatan awam, syarikat pengeluaran makanan mesti mematuhi undang-undang dan peraturan yang dikenakan oleh pihak berkuasa keselamatan makanan. Bagi pengguna akhir, keselamatan makanan merangkumi kedua-dua penyakit jangka pendek, seperti keracunan makanan, dan jangka panjang, yang boleh menjadi keadaan yang mengancam nyawa seperti kencing manis dan penyakit kardiovaskular.

Persimpangan semua faktor ini mewujudkan keperluan profesional khusus dalam bidang keselamatan makanan, kualiti dan kesihatan. Mereka akan membangunkan pemahaman dan pengetahuan mereka mengenai isu-isu kualiti dan keselamatan utama, serta mendapat gambaran tentang hubungan yang semakin kompleks antara makanan dan kesihatan. Jika anda memilih untuk mengkhususkan diri dalam Keselamatan dan Kesihatan Makanan, anda akan dicabar untuk membangunkan kemahiran sosial, politik dan etika anda sepenuhnya, sementara anda juga akan memperoleh pengetahuan asas mikrobiologi dan teknologi yang akan membantu anda berjaya dalam bidang ini.

Program Kandungan

Anda akan mengikuti kursus khusus objektif, melakukan tempoh praktikal dan menyediakan tugasan tamat pengajian yang menarik. Program ini berdasarkan kompetensi: setiap subjek teori menyokong situasi kumpulan kerja di mana pelajar menghadapi masalah praktikal dan meneroka penyelesaian yang boleh dilaksanakan. Ini bermakna anda akan aktif dari hari ke hari, belajar untuk bekerja secara bebas semasa anda bekerjasama dengan orang lain. Program ini memuncak dalam penempatan praktikal dan projek tesis yang dijalankan dalam suasana antarabangsa.

Peluang kerjaya

Profesion berpotensi

• Pemaju produk

• Pengurus Kualiti

• Pemasaran / pengurus jualan

• Penasihat kesihatan dan keselamatan makanan

• Sensor (rasa) penyelidik

Dunia terletak pada kaki anda apabila anda seorang pelajar siswazah dalam Teknologi Makanan. Anda boleh bekerja di pasaran nasional dan antarabangsa selepas belajar.

Maklumat lanjut?

Adakah anda ingin berjumpa dengan kami?

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master programme with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Baca lebih lanjut

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master programme with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programmes focus on the domains Food and Dairy and Animals and Business. During your study you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Baca Ringkas
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Lagi Kurang