Teknologi Makanan (BSc)

Umum

Penerangan Program

Hari terbuka dalam talian pada 28 Mei!

Daftar sekarang untuk hari terbuka dalam talian kami dan lihat program Sarjana atau Master kegemaran anda! Semasa hari terbuka dalam talian ini, pensyarah dan pelajar akan memberitahu anda semua yang anda ingin ketahui mengenai program pengajian, magang dan peluang kerjaya. Anda juga boleh mendapat kesan sekolah dan belajar di Belanda!

Teknologi makanan

Membangunkan dunia makanan, pemasaran, dan teknologi

Bolehkah permen karet dengan rasa coklat, keripik yang sihat atau biskut bebas gula menjadi salah satu idea anda? Adakah anda percaya bahawa makanan itu selamat dan berkualiti tinggi? Maka ini adalah program pendidikan yang sesuai untuk anda! Gunakan idea anda dan daftar dalam program Teknologi Makanan. Kami mendidik anda untuk menjadi pengurus, perunding berkualiti atau pencipta produk makanan terbaru yang paling berjaya di masa hadapan! Anda akan menggabungkan teknologi, pengembangan produk, dan pemasaran. Di samping itu, anda akan berkomunikasi dengan pelanggan, pembekal dan pasar raya. Anda akan berfikir dari perspektif pengguna dari segi kesihatan, keselamatan, pemasaran, produk, dan kualiti. Cabaran hebat untuk 'foodies' dengan minda teknologi dan kreatif, dengan fokus pada kehendak pengguna dan pengeluar.

Dengan mempelajari Teknologi Makanan, anda akan belajar bagaimana menganalisis makanan dengan mata pelajaran seperti kimia dan mikrobiologi, bagaimana menerapkan pengetahuan ini dalam penyelesaian inovatif dan bagaimana menjualnya kepada pengguna. Singgah sebentar untuk melihat apa lagi yang kita lakukan dalam program Teknologi Makanan!

Anda boleh pakar dalam:

  • Pengurusan Inovasi Makanan
  • Keselamatan dan Kesihatan Makanan

Pengurusan Inovasi Makanan

Cuba tuangkan sedikit jus oren ke dalam semangkuk susu dan biarkan selama sejam atau lebih. Ia akan membeku. Ia tidak akan kelihatan sangat menyelerakan dan tidak ada yang mahu membelinya. Tetapi hari ini anda boleh membeli minuman di kedai-kedai yang terdiri daripada bahan-bahan ini. Ia tidak menggumpal, dan ia adalah kejayaan komersial yang besar. Terdapat permintaan besar untuk produk baru, kadang-kadang tidak mungkin. Menggabungkan semuanya memerlukan kombinasi kemahiran - dalam teknologi makanan, pengurusan, dan pemasaran, yang menjelaskan mengapa "nutrisi ditambah" adalah inti dari program Van Hall Larenstein yang berfokus pada inovasi makanan. Pengguna mahukan pelbagai yang semakin meningkat. Nasib baik bagi mereka, potensi teknikal untuk memenuhi keinginan mereka berkembang dengan pesat. Oleh itu, semasa program kami dimulakan dengan melihat pengguna, program ini akan terus melihat semua yang lain: bukan hanya pasaran dan produk, tetapi juga masalah kualiti, pengurusan, dan operasi. Tetapi tidak pernah melupakan alasan untuk berada dalam perniagaan ini: ekspresi puas pelanggan anda ketika mereka menikmati produk anda.

Keselamatan dan Kesihatan Makanan

Industri makanan terus berkembang: produk dan proses pengeluaran baru seiring dengan risiko dan bahaya dunia moden yang semakin meningkat. Untuk meningkatkan kesehatan masyarakat, perusahaan produksi makanan harus mematuhi undang-undang dan peraturan yang diberlakukan oleh pihak keselamatan makanan. Bagi pengguna akhir, keselamatan makanan membimbangkan kedua-dua penyakit jangka pendek, seperti keracunan makanan dan jangka panjang, yang boleh menjadi keadaan yang mengancam nyawa seperti diabetes dan penyakit kardiovaskular.

Persimpangan semua faktor ini mewujudkan keperluan untuk profesional khusus dalam bidang keselamatan makanan, kualiti dan kesihatan. Mereka akan mengembangkan pemahaman dan pengetahuan mereka mengenai masalah kualiti dan keselamatan utama, serta memperoleh gambaran mengenai hubungan yang semakin kompleks antara makanan dan kesihatan. Sekiranya anda memilih untuk mengkhususkan diri dalam Keselamatan dan Kesihatan Makanan, anda akan dicabar untuk mengembangkan kemahiran sosial, politik dan etika anda sepenuhnya, sementara anda juga akan memperoleh pengetahuan asas mikrobiologi dan teknologi yang akan membantu anda untuk berjaya dalam bidang ini.

Program Kandungan

Anda akan mengikuti kursus khusus objektif, melakukan tempoh praktikal dan menyiapkan tugasan tamat pengajian yang menarik. Program ini berdasarkan kecekapan: setiap subjek teori menyokong situasi kumpulan kerja di mana pelajar menangani masalah praktikal dan mencari penyelesaian yang boleh dilaksanakan. Ini bermaksud bahawa anda akan aktif dari hari pertama, belajar bekerja secara bebas semasa anda bekerjasama dengan orang lain. Program ini berpuncak pada penempatan praktikal dan projek tesis yang dijalankan dalam suasana antarabangsa.

Peluang kerjaya

Profesion berpotensi:

  • Pemaju produk
  • Pengurus Kualiti
  • Pengurus pemasaran / penjualan
  • Penasihat kesihatan dan keselamatan makanan
  • Penyelidik sensori (rasa)

Dunia terletak pada kaki anda apabila anda seorang pelajar siswazah dalam Teknologi Makanan. Anda boleh bekerja di pasaran nasional dan antarabangsa selepas belajar.


Maklumat lanjut?

Adakah anda ingin menemui kami di Skype atau menyertai webinar untuk maklumat lebih lanjut? Sila periksa laman web kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! ... Baca lebih lanjut

Are you interested in an English-taught Bachelor or Master's program with a practical approach? Come and study at Van Hall Larenstein, the most sustainable University of Applied Sciences in Holland! At Van Hall Larenstein we train ambitious and innovative students who want to contribute to a more sustainable world. Our programs focus on the domains of Food and Dairy and Animals and Business. During your study, you will work on several international projects and internships at companies where you apply the theory in practice. Right from the start, you will develop a professional network of students and colleagues from all over the world. Baca Ringkas
Leeuwarden , Velp , Vlissingen , Rotterdam + 3 Lagi Kurang