Sukan, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan - BSc (Kepujian)

Cardiff Metropolitan University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sukan, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan - BSc (Kepujian)

Cardiff Metropolitan University

Gambaran Keseluruhan Kursus

Ijazah Sukan, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan akan membolehkan anda memperoleh pengetahuan akademik dan praktikal mengenai pendidikan jasmani dan sukan belia yang mendalam, dan menghargai isu dan konteks operasinya. Analisis agenda kesihatan dan kesejahteraan dalam pendidikan jasmani akan membekalkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan yang akan membolehkan anda mewujudkan dan mempengaruhi pemeliharaan gaya hidup yang sihat pada orang lain. Ini akan dicapai dengan cara yang mencabar tetapi progresif, di mana kurikulum menjadi lebih fokus dan khusus dalam tiga tahun program ini.

Sebagai tambahan kepada kerangka akademik teori dan praktikal yang komprehensif, anda akan digalakkan untuk membina portfolio kelayakan pengajaran UKCC, pembelajaran penempatan pengalaman dan pengalaman semasa anda di Universiti. Cardiff Met menawarkan peluang di kampus untuk anda melibatkan diri, dan mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Sport Cardiff, sekolah di sekitarnya, dan pihak berkuasa tempatan. Anda akan mendapat akses kepada banyak peluang pembelajaran pengalaman yang bernilai termasuk Badan Pimpinan Kebangsaan dan inisiatif sukan komuniti.

Ijazah Sukan, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan bertujuan untuk:

1. Membangunkan pengetahuan intelektual, pemahaman dan penerapan disiplin akademik yang menyokong pendidikan jasmani, sukan, kesihatan dan kesejahteraan

2. Menilai keperluan peserta yang berkaitan dengan usia, keupayaan dan tahap pencapaian fizikal dalam aktiviti sukan dan fizikal

3. Menyiasat konsep dan isu yang memaklumkan pendidikan jasmani, sukan, kesihatan dan kesejahteraan di UK dan di luar negara

4. Sediakan anda untuk pekerjaan yang berkesan atau kajian masa depan dengan membangun sifat siswazah termasuk penyelesaian masalah, kemahiran antara peribadi, kewarganegaraan global (kepelbagaian

Pembelajaran

Kaedah pembelajaran, pengajaran dan penilaian yang berkesan menyokong matlamat pendidikan dan hasil pembelajaran semua program dan modul kami. Kaedah pembelajaran dan pengajaran boleh merangkumi kuliah, seminar, bengkel, tutorial dan sesi praktikal. Persekitaran Pembelajaran Maya kami juga merupakan aspek penting dalam pakej pembelajaran yang menyokong keperluan pelajar kami.

Kuliah utama memperkenalkan topik dan konsep utama, manakala seminar, tutorial, bengkel dan sesi praktikal memberi tumpuan kepada penerapan konsep utama dengan tujuan untuk meningkatkan pengalaman dan penglibatan pelajar. Anda juga akan bertemu tutor secara satu sama lain. Sebagai sekolah, kami berusaha keras untuk menyediakan peluang pembelajaran berpusatkan pelajar yang memberikan persekitaran pembelajaran yang berkualiti dan fleksibel.

Kaedah pembelajaran dan pengajaran memberi penekanan dan memudahkan perkembangan penalaran kritis anda, dan menggalakkan integrasi amalan dan teori. Sepanjang program anda, anda akan mengalami pembelajaran yang diterajui oleh tutor dan kaedah belajar sendiri, meningkatkan kemerdekaan dan refleksi dan menggalakkan anda untuk mengembangkan sikap positif terhadap pembelajaran sepanjang hayat.

Kebolehpasaran

Cardiff Met EDGE menyokong anda untuk berkembang maju dalam dunia moden. Sepanjang ijazah anda, anda akan mengalami pelbagai peluang untuk membangunkan kecekapan etika, digital, global dan keusahawanan melalui pembelajaran berasaskan masalah, kajian kes dunia sebenar, pengalaman kerja bersepadu di kampus dan peluang penempatan pembelajaran berasaskan pekerjaan di luar kampus. Kami akan memastikan anda mendapat pelbagai peluang untuk membangunkan kemahiran yang boleh dipindah seperti komunikasi, kerja berpasukan dan kepimpinan.

Semasa tahun pertama pengajian anda, anda akan mendapat peluang untuk menjalankan kelayakan teknikal dalam pelbagai bidang berkaitan industri. Peluang-peluang ini akan memastikan bahawa anda mempunyai kelayakan dan pengalaman yang sesuai untuk memohon salah satu peluang penempatan yang banyak ditawarkan di kampus dan di luar kampus. Kami juga akan menyokong anda untuk mencari peluang untuk bekerja atau belajar di luar negara. Peletakan kerja boleh memberi anda EDGE kritikal dalam mendapatkan pekerjaan profesional semasa tamat pengajian. Pelajar yang telah tamat pengajian dari Sukan, Pendidikan Jasmani dan Kesihatan telah berkerjasama dalam karier di dalam dan di luar sukan dan konteks pendidikan.

Lulusan terkini dari Sukan, Physi

Syarat kemasukan

Pemohon hendaklah mempunyai lima GCSE termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik * di gred C atau ke atas (gred 4 atau ke atas untuk pemohon yang memegang GCSEs baru diperbaharui di England) ditambah 120 - 128 mata dari 3 A peringkat (atau setaraf). Tawaran tipikal mungkin termasuk:

  • Tahap A: 120 - 128 mata untuk memasukkan gred BB. Welsh Baccalaureate - Sijil Cabaran Kemahiran Lanjutan akan dianggap sebagai subjek ketiga
  • Diploma Lanjutan Nasional RQF BTEC / Diploma Lanjutan Cambridge Cambridge: DDM dalam subjek yang berkaitan
  • VTCT Extended Diploma dalam Pengajian Sukan dengan DDM secara keseluruhan
  • Sijil L Eaving Irlandia: 120 - 128 mata dari Highers untuk memasukkan gred 3 x H2 dalam subjek yang berkaitan (gred minimum yang dipertimbangkan pada Tinggi adalah H4)
  • Penyokong Tingkat Tinggi Scotland: 120 - 128 mata untuk memasukkan gred CC
  • Akses kepada Diploma Pengajian Tinggi: Lulus dengan 15 kredit dengan Kepujian dan 30 kredit dengan Merit
  • Pemohon sebaiknya mempunyai profil sukan yang kuat

* Untuk pemohon Welsh yang duduk di GCSE Matematik yang telah diperbaharui, kami akan menerima sama ada Matematik GCSE atau Matematik - Numeracy.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini January 13, 2019
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
12,000 GBP
Locations
United Kingdom - Cardiff, Wales
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Cardiff, Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat