Sarjana seni dalam permainan dan reka bentuk media interaktif

Umum

Penerangan Program

The Game and Interactive Media Design degree memperkenalkan pelajar-pelajar ke canggih seni komunikasi visual dan terkini dalam sains teknologi digital interaktif. Program ini menyediakan pelajar untuk bekerja dalam permainan video dan industri hiburan serta pelbagai bidang yang memerlukan kemahiran dalam animasi, simulasi, pengaturcaraan, reka bentuk web, penyuntingan, pembangunan aplikasi mudah alih, pembinaan persekitaran interaktif, dan pembentukan cerita.

Kurikulum

Matriks di bawah adalah pelan sampel untuk semua kursus yang diperlukan untuk program ini.

Freshman

Jatuh Spring
ENGL 1013 Komposisi I 1 3 ENGL 1023 Komposisi II 1 3
Sains dengan Makmal 1 4 Sains Sosial 1 3
MATH 1113 Algebra Kolej 3 ART 1403 Reka Bentuk Dua Dimensi 3
ART 1001 Pengenalan kepada Seni 1 Kemahiran Digital ART 2213 untuk Pereka Grafik 3
ART 1303 Pengenalan kepada Lukisan 3 COMS 1403 Orientasi Pengkomputeran, Maklumat, dan Teknologi 3
COMS 1411 Makmal Sains Komputer dan Maklumat 1
Jumlah Jam 14 Jumlah Jam 16
mahasiswaJatuh Spring
Seni Halus & Kemanusiaan 1 3 Seni Halus & Kemanusiaan 1 3
ENGL 2043 Pengenalan kepada Penulisan Kreatif ATAU COMM 3163 Writing for Performance 3 Sejarah / Kerajaan AS 1 3
ART 2223 Sejarah Seni Digital 3 Sains dengan Makmal 1 4
Ilustrasi ART 3253 Digital 3 GAME 2003 Digital 3-D Foundation 3
COMS 2104 Asas Pemrograman Komputer I 4 COMS 2203 Yayasan Pengaturcaraan Komputer II 3
Jumlah Jam 16 Jumlah Jam 16
JUNIOR

Jatuh Spring
Sains Sosial / Seni Halus / Kemanusiaan / Komunikasi 1 3 Sains Sosial 1 3
Teknik Animasi ART 4623 3 ART 2303 Lukisan Rajah ATAU ART 3303 Drawing Studio I ATA ART 4233 Illustration Studio 3
GAME 3013 Game Development I 3 GAME 3023 Game Development II 3
GAME 4263 3D Modeling 3 GAME 4633 Animasi 3D 3
Pilihan 2 3 GAME 4803 Permainan Reka Bentuk Teori 3
Jumlah Jam 15 Jumlah Jam 15
Senior

Jatuh Spring
Projek Permainan Kanan 4013 I 3 GAME 4023 Projek Permainan Kanan II 3
Pilihan 2 12 GAME 4901 Portfolio Profesional 1
Pilihan 2 9
Jumlah Jam 15 Jumlah Jam 13
1 Lihat alternatif atau penggantian yang sesuai dalam "Keperluan Pendidikan Am".
2 Sekurang-kurangnya 40 jam peringkat atas diperlukan.

Keperluan Kemasukan Tanpa Syarat

Arkansas Tech University tidak mendiskriminasi berdasarkan warna, jantina, bangsa, umur, asal kebangsaan, agama, atau ketidakupayaan dalam mana-mana amalan, dasar, atau prosedurnya. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kemasukan, pekerjaan, bantuan kewangan, atau perkhidmatan pendidikan. Arkansas Tech University mematuhi semua undang-undang negeri dan persekutuan yang terpakai termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Tajuk VI dan Tajuk VII Akta Hak Sivil 1964 seperti yang dipinda, Diskriminasi Umur dalam Akta pekerjaan 1967 sebagaimana yang dipinda, Tajuk IX Pindaan Pendidikan 1972, Seksyen 504 Akta Pemulihan 1974, Akta Pemulihan Hak Sivil 1987, Akta Orang Kurang Upaya Amerika pada tahun 1990, dan Akta Hak Sivil 1991. Pejabat Tindakan Yang Menguatkuasakan, Bangunan Pentadbiran, Suite 212, telah ditetapkan untuk menyelaraskan usaha pematuhan.

tarikh-tarikh penting
Tarikh Akhir Permohonan Keutamaan: 1 Januari
Tamat Tempoh Permohonan Keutamaan: 1 Ogos

Memasuki Freshman / New Student:

Pelajar baru ke Arkansas Tech University mesti mengemukakan permohonan kemasukan, skor peperiksaan kemasukan kolej, rekod mendokumenkan keperluan menengah, dan bukti imunisasi yang mendokumentasikan 2 MMR. Jika anda mempunyai kredit kolej serentak, transkrip rasmi dari institusi itu diperlukan. Untuk Penempatan Lanjutan (AP), Program Peperiksaan Peringkat Kolej (CLEP), atau kredit Antarabangsa Baccalaureate (IB), laporan skor asli atau salinan yang disahkan dari sekolah menengah anda perlu diserahkan sebelum kredit diberikan. Kriteria minimum untuk skor peperiksaan dan purata gred mata disenaraikan di bawah:

  1. Skor ACT komposit 19 atau ke atas, skor SAT komposit 990 atau ke atas pada skala RSAT 1600 atau skor SAT komposit 1330 pada peperiksaan bekas SAT dengan skala 2400 atau skor komposit ACCUPLACER Seterusnya 246. Nota: Peperiksaan Penulisan ACT tidak diperlukan untuk tujuan kemasukan.

Penyiapan keperluan tamat pengajian dari sekolah menengah awam, sekolah menengah swasta, atau program sekolah rumah yang mendokumenkan purata titik gred kumulatif 2.0 / 4.0 minimum, dan menyiapkan kurikulum teras sekolah menengah universiti, ATAU skor GED minimum 600.
Pelajar yang telah mencetak dengan pantas di Penempatan Lanjutan (AP), Program Peperiksaan Peringkat Kolej (CLEP), atau International Baccalaureate (IB) boleh mendapat kredit ke arah tamat pengajian di Arkansas Tech University dengan menerima skor kelayakan pada peperiksaan. Kredit ini dapat memenuhi keperluan pendidikan umum. Skor AP, CLEP, dan IB perlu didokumenkan pada permohonan anda untuk kemasukan. Hantar laporan skor rasmi atau salinan yang boleh dibaca yang timbul oleh sekolah menengah ke Pejabat Kemasukan. Pelajar yang telah memperoleh Baccalaureate Antarabangsa (IB) hendaklah mengemukakan transkrip IB mereka untuk penilaian. Pelajar yang berjaya melengkapkan Program Diploma Baccalaureate Antarabangsa boleh mendapat kredit ke arah tamat pengajian di Arkansas Tech University.

Penyemak baru yang tidak memenuhi syarat pengambilan tanpa syarat akan diterima secara kondusif dengan skor AKT gabungan minimum sebanyak 15, skor SAT komposit 830 atau ke atas pada skala RSAT 1600 atau skor SAT komposit 1060 pada peperiksaan bekas SAT dengan skala 2400, atau skor ACCUPLACER Generasi seterusnya komposit 229, dan dengan menamatkan teras kolej dengan purata titik gred 2.0 / 4.0 atau skor GED minimum 600.

Pelajar yang Kembali:

Pelajar yang tidak menghadiri Arkansas Tech pada tahun lalu atau telah menghadiri kolej atau universiti lain sejak menghadiri Tech harus mengemukakan permohonan baru untuk kemasukan. Keperluan purata gred minimum disenaraikan di bawah:

  • Tidak pernah menghadiri kolej lain kerana menghadiri Tech
    • IPK Tekan kumulatif 2.0 atau lebih tinggi
Telah menghadiri kolej lain sejak menghadiri Tech
  • IPK Tekan kumulatif 2.0 atau lebih tinggi
  • Transkrip kolej rasmi mendokumenkan IPK kolej kumulatif 2.0 atau lebih tinggi
  • Mesti layak untuk mendaftar semula di institusi terakhir yang dihadiri


Pelajar Pertukaran:

Pelajar yang tidak menghadiri Arkansas Tech University mesti mengemukakan permohonan untuk kemasukan, transkrip rasmi dari setiap institusi yang pernah dihadiri, dan bukti imunisasi.

Jika memindahkan kurang dari 24 jam kredit, skor transkrip sekolah tinggi dan ACT, SAT, atau ACCUPLACER mesti dihantar. Pemindahan pelajar dengan lebih daripada 24 jam, yang belum menyelesaikan bahasa kolej Bahasa Inggeris atau matematik, akan dikehendaki mengemukakan skor ujian. Arkansas Tech University akan mengenali kredit pemindahan dari institusi AS dengan syarat institusi itu diakreditasi oleh salah satu daripada enam persatuan akreditasi serantau AS, dan untuk kursus yang diluluskan untuk pemindahan oleh ADHE melalui ACTS. Penerimaan kredit kursus mungkin bergantung pada tarikh institusi itu diakreditasi atau tarikh kursus telah diluluskan untuk dipindahkan oleh ADHE. Pemindahan kredit untuk kursus dari institusi di luar Amerika Syarikat akan dipertimbangkan secara individu. Pelajar yang ingin memindahkan kredit dari kolej / universiti asing mestilah menyelesaikan penilaian kepercayaan melalui syarikat yang diberi kuasa oleh Arkansas Tech University (senarai penyedia perkhidmatan yang diluluskan boleh didapati di IMSSO atau di Pejabat Pendaftar). Pemindahan kredit, walaupun diterima oleh universiti, tidak dijamin terpakai terhadap keperluan gelaran untuk program pengajian tertentu yang dipilih oleh pelajar pemindahan. Setelah dimasukkan, penasihat akademik anda akan menentukan kredit yang dikira terhadap keperluan gelar anda.

Keperluan purata gred minimum disenaraikan di bawah:

  1. Semua pemindahan mesti layak untuk mendaftar semula di institusi terakhir yang dihadiri dan mempunyai IPK kolej kumulatif 2.0

Jika anda tidak memenuhi syarat untuk kemasukan tanpa syarat atau jika anda memerlukan butiran lanjut tentang mana-mana maklumat di atas, e-mel Office of Admissions di tech.enroll@atu.edu. Anda juga boleh menghubungi kami melalui telefon di 800-582-6953 atau (479) 968-0343. Dokumen tidak rasmi boleh difakskan ke (479) 964-0522. Semua dokumen kemasukan akhir hendaklah dihantar kepada:


Arkansas Tech University
Pejabat Kemasukan & Pengambilan Pelajar
Brown Hall, Suite 104
105 West O Street
Russellville AR 72801-2222

Penolakan Bukan Akademik
Sila ambil perhatian bahawa prestasi akademik bukan kriteria tunggal untuk kemasukan ke universiti. Universiti boleh menilai tingkah laku seseorang dan latar belakang untuk menentukan kebolehan mereka untuk mengekalkan piawaian akademik dan profesional yang diharapkan di universiti. Penilaian mungkin mengambilkira tingkah laku dan prestasi semasa serta pengalaman dan tindakan lalu. Hanya memenuhi syarat untuk kemasukan tidak menjamin kemasukan.
Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Arkansas Tech University is dedicated to student success, access, and excellence as a responsive campus community providing opportunities for progressive intellectual development and civic engagement. ... Baca lebih lanjut

Arkansas Tech University is dedicated to student success, access, and excellence as a responsive campus community providing opportunities for progressive intellectual development and civic engagement. Embracing and expanding upon its technological traditions, Tech inspires and empowers members of the community to achieve their goals while striving for the betterment of Arkansas, the nation, and the world. Baca Ringkas