Sarjana reka bentuk yang pakar dalam reka bentuk alam sekitar

Umum

4 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kelestarian dan Reka Bentuk Hijau Tidak lagi trend. Konsep-konsep ini telah menjadi sebahagian daripada kehidupan harian anda, dan membentuk pasaran yang terus berkembang dan vital dalam seni bina dan persekitaran yang dibina. Ijazah 'Reka Bentuk Alam Sekitar' kami memberi tumpuan kepada pelajar menjadi pakar perintis dalam bidang kemampanan. Mereka mengalami reka bentuk bangunan mampan dan ruang perancangan 'hijau', belajar mengenai pelaksanaan teknologi dan bahan terkini, serta akreditasi pembinaan 'hijau' dan kesedaran alam sekitar.

HAL YANG PERLU ME: Reka bentuk yang mampan, Seni Bina, Teknologi Baru & Bahan 'Hijau', Rekabentuk, Alam dan Pemeliharaan yang Inklusif, Diilhamkan untuk menyelamatkan dunia!

 • Habis kos 1 tahun (+ -R1000) ** anggaran sahaja
 • penilaian projek berasaskan berterusan
 • penghujahan Digital dan portfolio cetak di ke-2 dan ke-3 tahun
 • tahun akhir ijazah pada bulan Disember
 • Calon darjah boleh melanjutkan pengajian pascasiswazah sementara mereka memenuhi keperluan permohonan dan kemasukan Institusi yang berkaitan.
 • Program kami adalah jaminan kualiti dan diseragamkan di semua kampus Inscape nasional.
 • Anda boleh mendaftar untuk Sarjana Muda kami program Design di mana-mana kampus untuk melengkapkan tahun 1 anda.
 • Pelajar-pelajar yang diterima masuk ke program ijazah pengkhususan tertentu mungkin diperlukan untuk menamatkan pengajian tahun ke-2 dan ke-3 mereka di kampus Inscape lain khusus.

Maklumat Kursus Tahun 1

 • Membangunkan kemahiran reka bentuk asas untuk mencipta reka bentuk celik pemikir kritikal.
 • Membangunkan Kemahiran Lukisan asas, bahan asas dan kesedaran Manufacturing, Image membuat Digital, Komunikasi,
 • Perisian dan Kepimpinan kemahiran untuk membuat pereka berpengetahuan luas sesuai untuk mana-mana industri reka bentuk.
 • Membangunkan kesedaran alam bersepadu reka bentuk, memajukan pemikiran unik pelajar kita.
 • Memperkenalkan penghargaan Sejarah Design.
 • Mewujudkan blok binaan asas untuk penyelesaian masalah yang kreatif.

Maklumat Kursus Tahun 2 dan Tahun 3

Disiplin Pengetahuan khusus akan dibangunkan dengan memahami seluar yang direka khas berkaitan dengan Reka Bentuk Alam Sekitar dan pelaksanaannya dalam Seni Bina, Rekabentuk Bandar dan Interior. Pelajar menggunakan teori untuk berlatih melalui pengenalan kepada konvensyen lukisan teknik asas, teknik pembinaan alternatif dan hijau, analisis tapak dan pengukuran, perkhidmatan teknikal, pencahayaan tenaga yang cekap, keperluan elektrik dan paip, dan bagaimana untuk berkomunikasi melalui lukisan dan spesifikasi.

Pelajar menggunakan teori untuk berlatih melalui pengenalan kepada konvensyen lukisan teknik asas, teknik pembinaan alternatif dan hijau, analisis tapak dan pengukuran, perkhidmatan teknikal, pencahayaan tenaga yang cekap, keperluan elektrik dan paip, dan bagaimana untuk berkomunikasi melalui lukisan dan spesifikasi.

Pengetahuan mengenai teori bahan yang mampan, termasuk sifatnya dan proses pembuatan produk, pengenalan kepada peraturan bangunan nasional di Afrika Selatan, dan bagaimana ini berkaitan dengan akreditasi bangunan 'hijau-bintang' dan kesedaran alam sekitar.

Memajukan kemahiran perisian dan pengetahuan teknikal melalui pengenalan kepada Asas AutoCAD, Pemotretan Photoshop dan Pemodelan REVIT.

Pelajar membangunkan pemahaman tentang 'perniagaan reka bentuk' melalui kesedaran tentang pengurusan projek, merancang dan kitaran hayat, kajian kemungkinan, ruang lingkup pengurusan kerja, struktur kerosakan dan pengurusan masa, serta pemahaman tentang garis panduan dan prinsip yang terlibat dalam menjalankan Perniagaan reka bentuk hijau.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and ... Baca lebih lanjut

Inscape believes in offering value driven products to ensure the diverse growth of the creative sector and industry at large. We have an established institutional culture that is unique to Inscape and its students. Our culture is built on a value system that encourages quality, authenticity and relationships. We strive for this to be reflective in all areas of our institution. Baca Ringkas
Cape Town , Durban , Midrand , Pretoria + 3 Lagi Kurang