Sarjana perdagangan dalam inovasi perniagaan & keusahawanan

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan

Di AFDA, kami menyedari perlunya pendidikan unik untuk karier dalam ekonomi kreatif. Pada tahun 2015 kami mengumumkan Sekolah Inovasi Perniagaan & Teknologi AFDA; aliran baru yang menangani perubahan pesat dalam perniagaan dan teknologi dan akan lebih baik menyediakan graduan untuk peluang masa depan.

Sekolah Inovasi & Teknologi Perniagaan direka bentuk untuk melatih graduan kreatif, usahawan dan teknologi siswazah untuk menangani peluang yang mengganggu yang akan terus mengubah cara kita menjalankan perniagaan dan melihat peluang di dunia hari ini.

Dalam ijazah BCom, pelajar akan belajar untuk:

 • Memahami pasaran untuk teknologi baru berdasarkan memulakan perniagaan di kreatif, media dan industri lain.
 • Memahami bagaimana perniagaan dalam bidang fungsi teknologi baru.
 • Memahami bagaimana untuk menggunakan teknologi baru dalam cara mengganggu bertapak dalam pasaran dan untuk bersaing pada tahap yang baru dalam industri kreatif dalam sektor media, sukan dan hiburan.
 • Memahami bagaimana untuk menguruskan wang untuk memastikan kestabilan kewangan perniagaan permulaan mereka
 • Memahami pemasaran untuk memastikan bahawa idea perniagaan mereka mencapai pasaran yang diperlukan.
 • Semua program AFDA berintegrasi antara satu sama lain pada pelbagai titik dalam kurikulum. Sila hubungi kampus terdekat untuk membuat perundingan dengan Ketua Sekolah, pensyarah BCom atau ahli pasukan pengambilan untuk membincangkan butir-butir kurikulum.

KEPERLUAN

IJAZAH SARJANA MUDA IJAZAH SARJANA MUDA

MELAKUKAN PADA TAHUN PERTAMA

 • Sijil Kanan Negara (Afrika Selatan Gred 12 / Matric) dengan sokongan untuk masuk ke dalam ijazah Sarjana Muda.
 • Anda boleh memasuki ijazah Sarjana AFDA jika anda telah berjaya menyempurnakan kursus Sijil Tinggi AFDA.
 • Sijil Kemahiran Kebangsaan / Sijil Kebangsaan (Vokasional) (NCV) di peringkat NQF 4 dengan 3 subjek asas (incl Bahasa Inggeris) di atas 60% dan 4 mata pelajaran vokasional melebihi 70%.
 • Sijil N5 teknikal dengan 4 mata pelajaran yang diluluskan pada tahap N5 termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris.
 • Sekolah ACE Besok (Pendidikan Kristian Dipercepat) pada tahap pencapaian yang serupa dengan pengecualian matrik.
 • Jika anda tidak mempunyai pengecualian matrik tetapi telah meluluskan tahun pertama program terakreditasi pada NQF 6 atau 7 (tahun pertama diploma atau ijazah).
 • Sekiranya anda tidak mempunyai apa-apa di atas, anda mungkin layak untuk melengkapkan dan lulus Ujian Masuk AFDA - pergi ke Keperluan untuk membaca lebih lanjut atau hubungi kampus AFDA terdekat anda untuk mengetahui lebih lanjut.
 • Jika anda tidak mempunyai pengecualian matriks, tetapi berumur 23 tahun ke atas, anda boleh memohon pengecualian untuk belajar ijazah di AFDA dengan HESA. Lihat laman web mereka> Sebagai alternatif, anda boleh melakukan Ujian Masuk - pergi ke Keperluan untuk membaca lebih lanjut.
 • Sila hubungi kampus AFDA terdekat untuk mengetahui lebih lanjut

Kursus teras

Sama seperti Ijazah Sarjana Muda Sastera di AFDA, modul kursus utama untuk gelaran BCom dan BCT Sekolah Perniagaan dan Inovasi AFDA adalah satu pendekatan yang unik dan progresif untuk menangani luas pengetahuan dan teori luas yang boleh diakses hari ini. Lebih penting lagi, ini adalah pendekatan pembelajaran yang direka untuk merangsang pemikiran yang inovatif, konseptual dan persepsi; dengan berbuat demikian, membolehkan pelajar memodelkan dan menyelaraskan pengetahuan sedia ada kepada hasil pengeluaran bersepadu mereka. Projek pengeluaran bersama, hasil berasaskan pasukan dan tindakan penilaian sebagai 'gam' antara pelbagai darjah dan disiplin. Pelajar dari pelbagai disiplin mengintegrasikan dan berkongsi kreativiti dan inovasi dalam cara berasaskan rangkaian, konkrit, berasaskan hasil.

Kursus Teras berjalan selama 3 tahun di BCom dan termasuk 5 komponen berikut:

 1. Menilai Penyisihan Aliran Nilai
 2. Menentukan Keperluan Pasaran untuk Aliran Nilai Penentu
 3. Bermula Model Perniagaan Lestari
 4. Mewujudkan Rayuan Jenama dan Produk / Perkhidmatan
 5. Penyampaian Perniagaan & Kawalan Penghantaran yang Berkesan

Disiplin

Terdapat empat disiplin wajib (bidang pengkhususan) pada tahun pertama BCom. Dari tahun kedua, pelajar akan mengejar dua disiplin mengikut kebolehan mereka dan oleh tahun ketiga, pelajar akan menjadi salah satu dari mereka yang disiplin:

 • KEPIMPINAN PERNIAGAAN
 • Pemasaran & Jualan
 • KEWANGAN
 • Pengurusan perniagaan

Hasil

TAHUN PERTAMA [DISCOVERY]

 • Tahun Pertama adalah mengenai mengenal pasti nilai yang menghilangkan dalam produk sedia ada dan mengembangkan konsep perniagaan di sekelilingnya. contohnya Arkib Filem atau sistem Pengurusan dan Pameran Bakat.

TAHUN KEDUA [LATIHAN]

 • Tahun ke-2 adalah mengenai platform penstriman dalam talian dan mengumpul pengalaman mendalam menggunakan Realiti Maya dalam acara hiburan.

TAHUN KETIGA [EXPERT / ENTREPRENEUR]

 • Tahun ke-3 melibatkan integrasi dengan semua sekolah di AFDA sekitar acara Festival Eksperimen dan Pengijazahan dan mengenal pasti peluang nilai untuk memanfaatkan nilai produk yang membawa kepada dan / atau untuk acara perayaan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

AFDA was founded in 1994 by Garth Holmes, Bata Passchier and Deon Opperman.

AFDA was founded in 1994 by Garth Holmes, Bata Passchier and Deon Opperman. Baca Ringkas
Johannesburg , Cape Town , Durban , Port Elizabeth , Gaborone + 4 Lagi Kurang