Kami adalah yang pertama di Lithuania untuk menganjurkan kajian tadbir urus awam, oleh itu kami dapat menjamin kualiti pengajian, pengalaman, dan profesionalisme yang tinggi. Kajian bertujuan untuk mereka yang ingin menjadi pakar tadbir urus awam yang kuat yang mengetahui teori dan amalan tadbir urus awam, nilai dan etika, prinsip-prinsip masyarakat sivil dan sukarela, kaedah penyelidikan sosial utama dan siapa yang dapat menerapkannya dalam aktiviti pengurusan sektor awam . Sejak 2019 program ini menawarkan ijazah dual dengan University of Central Florida (USA).

Program ini memberi tumpuan kepada isu utama tadbir urus dan kepimpinan bukan keuntungan dalam dunia globalisasi dan membolehkan para pelajar memperoleh pemahaman yang mendalam tentang bagaimana dasar awam memberi kesan kepada hasil dan rakyat dalam konteks perubahan politik dan sosial. Ini akan membolehkan mereka untuk membangunkan dasar yang direka dengan baik dan pembaharuan sistemik yang akan meningkatkan keberkesanan dan kesahihan dasar dan sistem pentadbiran awam dan transnasional negara. Program ini memberikan pelajar peluang yang unik untuk mencapai pengetahuan profesional dan kemahiran praktikal dalam tadbir urus dan kepimpinan awam di kedua-dua belah Atlantik.

Program pengajian bertujuan untuk membawa pengalaman dan profesionalisme serta kesedaran dan kecekapan global dalam pentadbiran awam kepada pelajar yang berminat untuk menjadi pemimpin dalam sektor awam dan bukan keuntungan.

Menunggu kajian semula akreditasi yang berjaya dengan kelayakan fakulti di UCF.

Kerjaya

Kompetensi pelajar

Pengetahuan konteks pentadbiran awam, sosial, undang-undang dan politik; Pengetahuan tentang prinsip dan nilai dasar awam dan pentadbiran awam, pemilihan langkah-langkah pengurusan inovatif dalam kegiatan sektor awam; Pengurusan perubahan dan inovasi dalam sektor awam dan organisasi pengurusan awam.

Kemahiran pelajar

- Mampu membina keutamaan pengurusan awam, merumuskan objektif dan tugas, melaksanakannya dan menilai program dan projek awam;

- Mampu menjalankan analisis proses pengurusan awam, mengenalpasti dan membezakan keputusan dan kesan jangka panjang dasar awam, menilai alternatif penting mengikut keutamaan dasar awam yang ditetapkan;

- Mampu mengenal pasti masalah praktikal pengurusan awam dan menyediakan saranan untuk penyelesaian etika mereka, secara individu memilih langkah pengurusan yang digunakan dalam amalan pentadbiran awam yang menggunakan pelbagai instrumen analisis.

Anda boleh menjadi

  • Pakar pentadbiran dan eksekutif
  • Pakar dasar dan pentadbiran
  • Pakar perkhidmatan awam
  • Penganalisis pengurusan dan organisasi

Syarat kemasukan

Kemahiran dalam bahasa Inggeris

IELTS ≥5.5, TOEFL ≥75, CEFR ≥B1, atau setaraf

Kelayakan PNGK Sijil sekolah menengah

Maksimum 3 tahun selepas tamat pengajian sekolah tinggi layak.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.

Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris / Bahasa Rusia.

Dokumen-dokumen tersebut hendaklah disahkan (Apostille) oleh Kementerian Luar Negara di mana dokumen tersebut dikeluarkan. Keperluan ini tidak terpakai bagi dokumen yang dikeluarkan di EU dan Belarus, Ukraine.

Gred purata minimum (CGPA)

Program diajar dalam:
  • English
Kaunas University of Technology

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Kaunas University of Technology »

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 29, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
2,900 EUR
Pelajar antarabangsa. EUR 1466 untuk penduduk EU, Selatan dan Amerika Tengah, Azerbaijan, Georgia, Turki dan Ukraine.
Deadline
Jan 10, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan
Jan 10, 2020

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jan 10, 2020
End Date