Sarjana Muda dalam Seni Halus

Umum

Penerangan Program

Teori seni, penyelidikan, dan eksperimen semuanya memainkan peranan penting dalam program pengajian anda

Seni wujud dalam rangkaian rujukan silang: seniman merenung dunia secara luas. Dalam program pengajian Seni Rupa, anda akan belajar menentukan dan mentakrifkan semula apa itu seni - atau boleh - berkaitan dengan masyarakat. Anda akan mengembangkan bakat seni anda melalui latihan serba boleh dalam semua aspek profesion: penyelidikan artistik terapan, pengembangan konsep, kemahiran 'membuat', komunikasi, dan persembahan karya anda, serta kemahiran keusahawanan yang khusus berkaitan dengan bidang seni . Dengan cara ini anda akan menjadi perintis penciptaan, mengerjakan projek penyelidikan visual yang diarahkan sendiri.

Anda akan menyelidiki teori dan sejarah seni yang berkaitan dengan wacana seni semasa, penyelidikan amalan seni, belajar dan bereksperimen dengan pelbagai kemahiran 'membuat = berfikir', menulis sebagai media (visual), mengembangkan dan menyampaikan idea anda, berkolaborasi dengan rakan pelajar seni dan reka bentuk.

Selepas menamatkan pengajian, anda akan layak untuk bekerja melalui platform seni kontemporari sosial, komersial, atau autonomi; menjadi pembuat dan / atau orang tengah dalam seni; kurator atau penganjur budaya; seorang penyelidik sosial menggunakan kaedah dan kaedah artistik; atau pelajar peringkat master dalam seni rupa, teknologi media, pengurusan budaya atau penyelidikan artistik.

Pelan seni peribadi anda

Anda akan mengembangkan bakat seni anda melalui latihan serba boleh dalam semua aspek profesion: penyelidikan artistik terapan, pengembangan konsep, kemahiran teknikal, serta kemahiran komunikasi, persembahan, dan keusahawanan yang khusus berkaitan dengan bidang seni. Teori seni, penyelidikan, dan eksperimen semuanya memainkan peranan penting dalam program pengajian anda.

Anda juga akan belajar bekerja secara kolaboratif dan mengatur dan mendokumentasikan aktiviti anda dalam projek suku tahun yang menangani semua dimensi profesion. Anda akan berusaha menyusun rancangan seni peribadi bersama dengan tutor anda. Anda akan memfokuskan diri pada aspek antarabangsa dalam profesion, pada latihan seni semasa anda, atau untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat master. Anda juga boleh memperoleh pengalaman antarabangsa (kerja dan pembelajaran) lebih jauh melalui program pertukaran dengan salah satu institusi rakan kongsi kami di bandar-bandar seperti Berlin, Marseille, atau Vancouver.

Anda telah memilih profesion yang menuntut: selain bakat, ia juga memerlukan banyak hubungan dengan seni visual, dan rasa tradisi yang kuat digabungkan dengan keinginan untuk bereksperimen. Selepas menamatkan pengajian, anda juga mempunyai pilihan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat master, misalnya di Institut Piet Zwart WdKA .

img

Peluang kerjaya

  • Artis / pelakon / penulis / penyelidik
  • Kurator
  • Mediator dalam seni
  • Penyelidik sosial menggunakan kaedah dan kaedah artistik
  • Penganjur budaya

Senarai semak portfolio

Adakah awak:

  • berbakat dalam seni visual?
  • berdikari dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian kunjungi salah satu Hari Terbuka atau Malam Terbuka kami - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Apa:
Pilihan 10-15 karya yang didahului oleh proses kreatif

Sebagai contoh:
reka bentuk, objek, foto, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, gambar, poster, kempen, lukisan, artifak dan patung yang boleh digunakan. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional yang rapi, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: Karya 3D dapat dibawa dalam kotak (kadbod), karya digital dapat dipersembahkan di komputer riba atau tablet.

Harap maklum:
selain daripada karya-karya ini, tunjukkan kepada kami beberapa perkara lain yang anda buat. Buat pemilihan yang teliti antara keduanya. Dengan cara itu, kita dapat menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan mengenai kualiti dan karya anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Baca lebih lanjut

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Baca Ringkas