Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Produk

Umum

Penerangan Program

Penerapan kaedah pengedaran dan pengeluaran baru yang meluas kini memberi peluang baru yang besar bagi pereka produk masa kini.

Reka Bentuk Produk adalah untuk sentiasa mengkaji hubungan antara pengguna dan produk. Terdapat semua jenis produk dan terdapat di mana-mana; dari yang berfungsi sepenuhnya kepada mereka yang membuat pernyataan atau bercerita. Penerapan kaedah pengedaran dan pengeluaran baru yang meluas kini memberi peluang baru yang besar bagi pereka produk masa kini.

Reka Bentuk Produk adalah untuk sentiasa mengkaji hubungan antara produk dan penggunanya. Terdapat semua jenis produk dan terdapat di mana-mana sahaja, dari yang berfungsi sepenuhnya hingga yang membuat pernyataan. Pada asasnya, reka bentuk produk adalah soal menyoal dan mentakrifkan semula yang sudah ada. Inilah sebabnya mengapa pereka produk mengembangkan makna dan memikirkan penampilan.

Teknologi baru telah memicu perdebatan mendasar mengenai masa depan idea-idea mapan mengenai reka bentuk produk, penggunaan produk, dan ekonomi produk. Penerapan kaedah pengedaran dan pengeluaran baru yang meluas kini memberi peluang baru yang besar bagi pereka produk masa kini.

Aspek penting dari program kajian adalah penemuan dan pengembangan - dengan cara "membuat tangan anda kotor" - dari (baru) bahan dan proses pengeluaran. Anda bahkan dapat melangkah lebih jauh: dengan tidak takut untuk membongkar yang sudah ada, dari segi fizikal dan konsep, serta dari segi pengeluaran dan pengedaran. Dengan berbuat demikian, anda akan mengembangkan idea baru dan cara baru menggunakan produk; anda akan meneroka secara mendalam kesan praktikal merancang.

Contoh akibat ini merangkumi dimensi seperti kelestarian alam sekitar dan sosial. Sebagai pereka produk, anda tidak terhad untuk bekerja dengan instrumen yang ada; anda juga boleh menyesuaikan instrumen ini, atau bahkan merancang sendiri. Ini melampaui produk itu sendiri: reka bentuk produk tidak terhad pada objek yang nyata, tetapi juga boleh mengakibatkan proses atau perkhidmatan.

Untuk meringkaskan: pereka produk adalah profesional eksperimental, penyelidikan, kolaboratif, dan keusahawanan yang dapat membayangkan bagaimana produk dapat mengubah masa depan kita.

img

Peluang kerjaya

  • Pereka produk untuk pelbagai industri
  • Pemaju konsep
  • dan banyak lagi ...

Menciptakan Perintis

Alumni Reka Bentuk Produk kami yang berjaya merangkumi: Suzanne van Beest (dicalonkan untuk Pertandingan Makmal Reka Bentuk Elektrolux dan disenaraikan dalam HOT100) dan Isaac Monté (pemenang Anugerah Drempel 2013 dan Anugerah Henri Winkelman 2013; ketika ini dia adalah Ketua Jabatan Reka Bentuk Produk di The Academy of Design di Colombo / Sri Lanka).

Senarai semak portfolio

Adakah awak

  • berbakat dalam seni visual?
  • berdikari dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian kunjungi salah satu Hari Terbuka atau Malam Terbuka kami - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Apa
Pilihan 10-15 karya yang didahului oleh proses kreatif

Sebagai contoh:
reka bentuk, objek, foto, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, gambar, poster, kempen, lukisan, artifak yang dapat digunakan, dan patung. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional yang rapi, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: Karya 3D dapat dibawa dalam kotak (kadbod), karya digital dapat dipersembahkan di komputer riba atau tablet.

Harap maklum:
selain daripada karya-karya ini, tunjukkan kepada kami beberapa perkara lain yang anda buat. Buat pemilihan yang teliti antara keduanya. Dengan cara itu, kita dapat menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan mengenai kualiti dan karya anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Baca lebih lanjut

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Baca Ringkas