Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Komunikasi Visual

Umum

Penerangan Program

Alumni kami mampu merangka dan memimpin media komunikasi generasi baru.

Jabatan Reka Bentuk Komunikasi Visual bertujuan untuk meningkatkan individu yang akan bekerja sebagai pereka komunikasi pakar dalam bidang media internet, televisyen, seni, dan bidang berkaitan.

Profil Alumni: Graduan dapat menghasilkan karya dalam bidang kreatif seperti fotografi, video, reka bentuk web, antara muka, dan reka bentuk interaktif, reka bentuk perkhidmatan, reka bentuk permainan, dan grafik gerakan.

Mengapa KHAS Reka Bentuk Komunikasi Visual: Jabatan kami menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dengan merendam pelajar dalam pelbagai teori dan amalan seni dan reka bentuk.

Untuk meluaskan kepakaran mereka, pelajar kami boleh menerima dua gelaran utama atau kecil dari jabatan lain. Suruhanjaya penasihat utama kami yang dikumpulkan dari para perintis sektor ini menyumbang dengan ketara kepada kandungan dan struktur pendidikan reka bentuk komunikasi visual yang sentiasa berkembang. Kami juga memantau dan menanggapi tuntutan sektor yang semakin meningkat dan berubah dengan bengkel yang diketuai oleh pereka, artis, dan pengarah.

Peluang Peluang di Luar Negara: Jabatan kami mempunyai perjanjian ijazah ganda dengan Coventry University (CU) di UK. Pelajar kami dapat lulus dengan ijazah dua selepas menamatkan tahun mereka di jabatan berkaitan CU.

Peluang Kerjaya: Dalam empat tahun pendidikan mereka, pelajar kami memperoleh portfolio kerja yang kaya dengan pelbagai alat, teknik dan teori yang menyediakan peluang pekerjaan dalam bidang:

 • Reka bentuk (grafik gerakan, antara muka aplikasi mudah alih, reka bentuk permainan, reka bentuk perkhidmatan, reka bentuk web, animasi);
 • Arah kreatif (iklan, seni, dan fotografi);
 • Pengeluaran dan pasca pengeluaran (pawagam dan televisyen);
 • Pendidikan tinggi (sarjana dan Ph.D. dalam seni, reka bentuk, dan komunikasi).

Kelayakan dianugerahkan / Tahap Kelayakan

Associate and Bachelor (Tahap 6)

Syarat Kemasukan

Pemohon perlu mendapatkan markah yang diperlukan dari Peperiksaan ke Peperiksaan Pendidikan Tinggi (YGS), Ujian Penempatan Kitaran Pertama (LYS / TS 1), dan Ujian Pemindahan Langsung (DGS). Peletakan dipusatkan di Pusat Pemilihan dan Penempatan Pelajar (ÖSYM). Pelajar antarabangsa yang memohon untuk mengikuti program ini mesti mengikuti kriteria kemasukan yang ditentukan oleh Kadir Has University . Pelajar boleh memindahkan ke dalam program dengan mengikuti peraturan Kadir Has University atas asas mengenai pemindahan mendatar. (Maklumat lanjut: http: // www. KHAS .edu.tr)

Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu

Pelajar mungkin dikecualikan untuk kursus-kursus tertentu yang diambil di institusi lain setelah mendapat kelulusan dekan dalam fakulti atau institut yang berkaitan.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar dikehendaki melengkapkan semua kursus dalam kurikulum yang diterima oleh Senat (Kredit 240 ECTS) dan mempunyai Purata Purata Gred Kumulatif minimum 2.00 / 4.00.

Takrif Program

Jabatan Pengiklanan menargetkan mendidik pakar iklan masa depan yang akan menyumbang kepada media dan komunikasi dengan bekerja mengikut prinsip etika profesion dan yang akan menyusun teori dan amalan dengan cara kreatif dan memperkaya bakat mereka dengan pengetahuan metodologi mendalam.

Hasil Program

 1. Untuk dapat menunjukkan pemikiran kritis dan kemahiran menganalisis yang kompeten dengan pengetahuan peringkat tinggi mengenai bidang komunikasi, kemanusiaan, dan sains sosial.
 2. Untuk dapat menunjukkan pemikiran yang kreatif, unik dan bebas dalam cara untuk mengambil bahagian secara aktif dalam komunikasi demokrasi dan mengambil peranan aktif dalam pengeluaran.
 3. Untuk dapat mengaitkan bidang komunikasi yang berbeza, membangunkan strategi untuk komunikasi multimedia dan bersepadu.
 4. Mempunyai arahan teknologi dan strategi membangunkan komunikasi dalam bidang penerbitan, pengurusan, dan keusahawanan dengan media baru; akan dapat mengendalikan dan mengubah proses ini.
 5. Untuk mengamalkan tanggungjawab penting dan liabiliti etika profesion mereka dengan kemahiran dan pengetahuan mereka yang diperoleh.
 6. Untuk dapat mengambil bahagian dalam persekitaran kerja profesional dengan visi yang aktif, produktif dan bertanggungjawab.
 7. Mempunyai pengetahuan, kemahiran dan kecekapan untuk membolehkan mereka dapat mencari peluang pekerjaan di negara dan di luar negara dalam pelbagai bidang industri komunikasi.
 8. Untuk berkomunikasi secara aktif dalam Bahasa Inggeris dan bahasa lain yang mereka pelajari untuk meningkatkan kemahiran profesional mereka dan mencari peluang pekerjaan antarabangsa.
 9. Mempunyai keupayaan untuk membawa teknik penyelidikan dan reka bentuk bersama melalui kaedah yang berbeza.
 10. Mempunyai kepakaran dalam teori dan teknologi multimedia, reka bentuk, aplikasi reka bentuk dan dengan menggunakan pengetahuan ini, mereka akan dapat menganalisis produk multimedia secara konseptual.
 11. Untuk dapat menggunakan kaedah yang digunakan untuk menganalisis seni kontemporari dan budaya visual.

Profil Profesional Graduan

Graduan bekerja di agensi pengiklanan, jabatan pemasaran korporat / NGO / institusi kerajaan, syarikat perancang media, dan organisasi media lain yang berkaitan.

Akses kepada Pengajian Lanjut

Graduan boleh memohon pengajian siswazah (kitaran ke-7 dan ke-8) dalam program berkaitan.

Soal Selidik Penilaian

Soal Selidik dan Instruktor Penilaian Kuesioner Kuesioner Persijilan Selesai

Kerjasama Antarabangsa

Program pertukaran pelajar Erasmus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas