Sarjana Muda dalam Psikologi

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Psikologi ditakrifkan sebagai "sains tingkah laku dan proses mental, dan penerapan penemuan penyelidikan untuk penyelesaian masalah." Definisi ini merangkumi sejumlah besar bidang khusus, dan ahli psikologi adalah kumpulan yang paling pelbagai dalam masyarakat kita untuk berkongsi tajuk yang sama. Matlamat utama Jabatan Psikologi adalah:

  • Pangkalan Pengetahuan: untuk memperoleh tahap penguasaan pengetahuan asas dan pemahaman konsep utama, perspektif teori, trend sejarah, dan penemuan empirik dalam psikologi dan bagaimana prinsip psikologi berlaku untuk tingkah laku.
  • Pemikiran Kritikal: menjadi kebiasaan ingin tahu, mempercayai akal, dan jujur dalam menghadapi bias peribadi; untuk menilai pengetahuan dan idea secara aktif.
  • Pertanyaan Ilmiah: untuk mengembangkan pemahaman tentang metodologi saintifik; untuk mengembangkan kemahiran menggunakan penaakulan saintifik untuk mentafsirkan fenomena psikologi; untuk mengembangkan kemahiran dalam menjalankan penyelidikan psikologi dengan kaedah penyelidikan yang sesuai.
  • Komunikasi: untuk menjadi cekap dan yakin dalam kemahiran lisan dan bertulis yang diperlukan untuk bercakap dan menulis dengan kemudahan dan kecanggihan mengenai masalah dan penyelidikan psikologi.
  • Psikologi dan Bertanggungjawab, Kewarganegaraan Etika: untuk menyedari bagaimana penyelidikan psikologi memberitahu tingkah laku peribadi dan profesional seseorang dan perkaitan psikologi dalam membangun institusi sosial yang berkesan; untuk memahami bagaimana hasil penyelidikan psikologi dapat memaklumkan tindakan seseorang sebagai etika, warganegara yang bertanggungjawab dalam dunia yang pelbagai untuk meningkatkan manusia berkembang.

“Be able to love, heal and accept yourself, so you can then offer these gifts to others”

Kredit Penempatan Terperinci

Pelajar yang memperoleh skor 4 atau lebih tinggi dalam peperiksaan Penempatan Lanjutan Psikologi atau 6 atau lebih tinggi pada peperiksaan Psikologi Antarabangsa Baccalaureate Higher Level boleh memperoleh kredit untuk PSY-101 Pengantar Psikologi dengan mengikuti mana-mana kursus Psikologi 200 peringkat dan menyelesaikannya dengan gred B- atau lebih baik. Jabatan ini mengesyorkan agar tidak menggunakan Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-201 sebagai kursus pertama dalam Psikologi; pelajar yang ingin memperoleh kredit ini harus berjumpa dengan ketua Jabatan Psikologi untuk mendapatkan bantuan dalam memilih kursus yang sesuai. Pengenalan PSY-101 seperti itu kepada kredit Psikologi tidak diambil kira dalam jurusan Psikologi.

Kajian Luar Kampus

Jurusan psikologi dan kanak-kanak di bawah umur yang mempertimbangkan untuk mengikuti kursus di kampus lain, atau di luar negara, harus sedar bahawa sukar untuk memenuhi syarat Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-201 I dan Kaedah Penyelidikan PSY-202 & Statistik II di sekolah lain.

Oleh kerana kedua-dua kursus menggabungkan kaedah penyelidikan dan statistik, kebanyakan kursus statistik di luar kampus tidak menggantikan mana-mana syarat. Ini bermaksud anda harus merancang untuk mengambil Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-201 I dan Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-202 II di Wabash. Kebenaran untuk menghabiskan tahun pertama di luar negara memerlukan penyelesaian Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-201 I dan Kaedah & Statistik Penyelidikan PSY-202 II sebelum pergi ke luar kampus.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1832, Wabash College is an independent, liberal arts college for men with an enrollment of approximately 900 students. Its mission is excellence in teaching and learning within a community ... Baca lebih lanjut

Founded in 1832, Wabash College is an independent, liberal arts college for men with an enrollment of approximately 900 students. Its mission is excellence in teaching and learning within a community built on close and caring relationships among students, faculty, and staff. Baca Ringkas