Sarjana Muda dalam Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Selaras dengan trend global, sejak tahun 1999, MCU telah menubuhkan bahagian khusus yang bertanggungjawab mempromosikan pendidikan antarabangsa untuk mempromosikan daya saing global kami.

Untuk mematuhi pembangunan perniagaan antarabangsa yang berkembang maju dan meletakkan asas pengurusan perniagaan antarabangsa untuk masa depan, memupuk pengurus perniagaan antarabangsa telah menjadi teras utama bagi setiap kerajaan dan perusahaan.

Setelah diluluskan oleh MOE, kami menubuhkan Program Perniagaan dan Pengurusan Antarabangsa pada tahun 2006.

Misi

Misi program Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa di Kolej Antarabangsa adalah untuk memupuk visi global di kalangan pelajar tempatan dan antarabangsa.

Lebih-lebih lagi, kami membangunkan kepakaran dalam perniagaan antarabangsa, dengan menyediakan pelajar dengan pendidikan perniagaan berkualiti dalam bidang profesional yang berusaha untuk mengimbangi antara teori dan amalan.

Program kami juga ditujukan untuk memupuk dan meningkatkan perspektif pelajar terhadap etika perniagaan dan tanggungjawab sosial.

Matlamat

Program Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa menyediakan pelajar pelbagai persekitaran pembelajaran, dengan penyampaian pengetahuan dan kemahiran perniagaan asas, untuk memupuk kecekapan perniagaan antarabangsa profesional, ditambah dengan kemanusiaan dan kursus teknologi, untuk memupuk pengurus profesional masa depan dan rakyat yang menyumbang baik kepada masyarakat.

  1. Untuk membantu pelajar memahami dan mengembangkan kepakaran dalam pengetahuan asas dan profesional mengenai disiplin perniagaan antarabangsa
  2. Untuk memupuk dan meningkatkan perspektif pelajar dalam etika perniagaan dan tanggungjawab sosial
  3. Untuk membantu pelajar membangunkan pandangan global

Ciri Program

Matlamat pendidikan kami adalah untuk memupuk kecerdasan pelajar dalam bidang perniagaan dengan mobiliti global. Untuk memupuk mobiliti global, kami menekankan perkembangan kemahiran bahasa pelajar, kecekapan profesional, dan kebolehsuaian.

  • Sebagai program mengajar bahasa Inggeris, kami menawarkan kursus Bahasa Inggeris intensif dan kursus komunikasi silang-budaya untuk membantu pelajar meningkatkan keupayaan komunikasi bahasa Inggeris.
  • Bagi memupuk kecekapan profesional pelajar, kami telah merancang kepekatan dalam tiga bidang profesional, masing - masing yang menggabungkan amalan dan teori untuk membangunkan kecekapan profesional.
  • Bagi meningkatkan kebolehsuaian pelajar, kami menyediakan persekitaran pembelajaran pelbagai budaya.

Selain itu, program pertukaran Universiti dan program dwi-ijazah meluaskan pengalaman belajar pelajar antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

As Taiwan’s top international university, MCU welcomes students from all over the world. Whether you are interested in pursuing a degree in Communications, Design, Management, Technology, Languages, L ... Baca lebih lanjut

As Taiwan’s top international university, MCU welcomes students from all over the world. Whether you are interested in pursuing a degree in Communications, Design, Management, Technology, Languages, Law, or Tourism, MCU offers a unique world class educational experience. Here, we believe in building creative and innovative global citizens who are ready to become world leaders of tomorrow. Baca Ringkas
Saginaw , Taipei , Taoyuan , Taipei , Perbandaran Jinsha + 4 Lagi Kurang