Sarjana Muda dalam Perdagangan Visual

Umum

Penerangan Program

IFA Paris Bachelor Certified by FEDE (Fédération Européenne Des Écoles)

 • Tempoh: Program 3 tahun dalam bahasa Inggeris
 • Kampus: Paris, Florence
 • Format: Paris / Florence / Paris
 • Pengambilan seterusnya: September 2020
 • Kredit ECTS: 180
 • Yuran Permohonan: € 150
 • Yuran Pengajian / Tahun: € 9,400
 • Terhad kepada: 25 pelajar setiap kelas


"Menawan pengguna dengan paparan visual yang menakjubkan"


Pengenalan

Pernahkah anda melepasi paparan tingkap Selfridges, Bloomingdales atau Printemps dan berhenti di trek anda kerana anda mengagumi reka bentuk mereka? Pada kebalikan dari spektrum, adakah anda pernah tertanya-tanya apa naluri ini yang mendorong anda untuk menolak pintu kaca fiberglass dari gedung utama Comme des Garcons di Rue du Faubourg St. Honore di Paris? Sama ada kita terkejut dengan kerumitan atau keingintahuan kami atau tertarik dengan kesederhanaan mereka, kedai-kedai yang berjaya menjadikan pelanggan 'pop in' untuk melihat adalah orang-orang yang menguasai seni merchandising visual.

Merchandising visual adalah platform yang sangat digunakan oleh jenama untuk mempromosikan konsep visual kepada pelanggannya. Para peniaga visual amat dicari, kerana mereka mengembangkan strategi visual dan mempromosikan produk, perkhidmatan di dalam kedai dan dalam katalog, untuk merangsang dan melibatkan diri. Titik pertama hubungan ini juga dikenali sebagai jualan senyap.

Terlalu sering dikurangkan kepada pakaian tingkap, barang dagangan visual adalah fungsi runcit yang lebih kompleks kerana ia tidak hanya melibatkan alat peraga atau hiasan luaran secara umum tetapi juga seni bina dalaman. Laluan khusus yang kita ikuti di dalam kedai tanpa menyedarinya, keamatan cahaya yang berbeza-beza mengikut hari atau produk belian impuls yang ditempatkan tepat di sebelah juruwang adalah banyak unsur yang menyertai pencapaian matlamat utama merchandiser : memaksimumkan jumlah jualan per meter persegi peruncitan yang tersedia.

Sebagai sebahagian daripada falsafahnya untuk menyediakan pelajar-pelajar yang paling terkini dan program akademik yang berkaitan dengan industri, IFA Paris telah mencipta Sarjana Muda yang unik dalam Merchandising Visual dengan kerjasama rakan akademik Florentinenya: Academia Italiana.

Berikutan prinsip putaran kampus yang IFA Paris telah mempelopori, pelajar yang mendaftar dalam Sarjana Muda dalam Perdagangan Visual akan mempunyai kemungkinan mengikuti kursus mereka di 2 lokasi: Florence dan Paris. Sebagai dua pusat penting bagi industri fesyen kedua-dua bandar itu akan memberikan pelajar kita dengan perspektif yang berbeza tetapi saling melengkapi yang akan membolehkan mereka berfikir di luar kotak.

Penstrukturan selama 3 tahun sesuai dengan 3 tahap yang dikenal pasti dalam Rangka Kerja Pengajian Tinggi. Kursus ini dibina dengan mematuhi prinsip-prinsip Konvensyen Bologna dan memberi kepada peserta, setelah selesai, sebanyak 180 ECTS (60 ECTS setahun).


Kemasukan

Keperluan kemasukan:

 • Minimum 18 tahun
 • Lulusan sekolah menengah atau kesetaraan
 • IELTS 5.5 atau TOEFL IBT 65 (atau kesetaraan) atau bukti pengajian dalam bahasa Inggeris, untuk penutur Bahasa Inggeris bukan asli
 • Motivasi yang kuat dalam Fesyen
 • Temu bual (di kampus atau Skype)

Dokumen untuk menyediakan:

 • Isi borang permohonan dalam talian
 • Transkrip sekolah tinggi terkini
 • Salinan diploma sekolah tinggi atau kesetaraannya
 • Surat motivasi
 • Resume / CV
 • Foto pasport
 • Salinan pasport


Struktur Kursus

Tahun pertama

Di bawah rangka Pendidikan Tinggi, tahun pertama sesuai dengan Tahap HE 4. Para pelajar mengikuti modul teras untuk mengetahui alam semesta perniagaan fesyen. Mereka akan memperoleh kemahiran asas dalam pemasaran, komunikasi, penyelidikan pasaran, sumber manusia dan perakaunan untuk meletakkan asas pedagogi kurva pembelajaran mereka.

Tahun pertama juga biasa dengan Sarjana Muda Pemasaran Fesyen dan Sarjana Muda Program Pengurusan Pengedaran Fesyen.

Pengumpulan modul dibina untuk memberikan perkembangan logik dalam pemerolehan kecekapan teras dalam Pemasaran, Reka Bentuk Fesyen serta perisian CAD.

Pelajar akan mempunyai kemungkinan untuk memilih untuk memulakan pengajian mereka di kampus IFA Paris di Shanghai atau Paris.


Tahun kedua

Di bawah rangka Pendidikan Tinggi, tahun kedua bersesuaian dengan Tahap HE 5. Pada tahap pengalaman pembelajaran mereka, pelajar dijemput untuk mengkhususkan diri dalam Merchandising Visual. Tumpuan diberikan kepada seni bina runcit dengan perpaduan sempurna antara modul perniagaan dan kreatif.

Tahun kedua akan dilakukan di Florence di kampus rakan akademik kami Academia Italiana. Tahap ini telah direka khusus untuk memperkenalkan pelajar kami kepada prinsip reka bentuk dalaman seperti yang digunakan untuk ruang runcit. Modul yang ditawarkan akan merangkumi prinsip reka bentuk seni bina sebelum berkembang ke projek praktikal yang berkaitan dengan penciptaan mock-up kedai.


Tahun ketiga

Di bawah rangka Pendidikan Tinggi, tahun ketiga bersesuaian dengan Tahap HE 6. Dalam proses akhir pengalaman pembelajaran mereka, pelajar akan menggerakkan semua kemahiran yang dapat dipindahmilik yang telah diperoleh sebelum ini untuk mengatasi cabaran-cabaran yang dihadapi oleh pembangunan projek peribadi mereka sendiri. Pelajar yang memilih Pengkhususan Merchandising Visual diperlukan untuk menghasilkan Projek Runcit Visual berasaskan kepada ringkas klien kehidupan sebenar.

Modul-modul yang menyusun tahap ini ialah bengkel yang berstruktur untuk memberi sokongan kepada pelajar dalam membina projek bersepadu mereka. Pada masa yang sama mereka juga perlu melengkapkan tempoh magang untuk menerapkan pengetahuan teoritinya dalam konteks praktikal.

Tahun ke-3 akan dilakukan di kampus kami di Paris.

Sepanjang pengalaman pembelajaran mereka, pelajar kami akan didedahkan kepada amalan industri terkini berkat aktiviti Kerjaya dan Alumni Pusat (CAC) kami. Dari kuliah tetamu untuk lawatan lapangan dan pameran, semua aktiviti kokurikulum ini dianjurkan untuk memperluaskan perspektif pelajar kami dan menghubungkan mereka dengan realiti industri yang mereka pilih untuk bekerja.


Untuk mendapatkan maklumat lanjut dan memuat turun risalah program, sila lawati: https://www.ifaparis.com/courses/undergraduate/bachelor-visual-merchandising

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.” (HERALD TRIBUNE, JUNE 2004)

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.” (HERALD TRIBUNE, JUNE 2004) Baca Ringkas
Paris , Shanghai , Istanbul + 2 Lagi Kurang