Sarjana Muda dalam Penulisan: Penulisan Profesional

Umum

Penerangan Program

Kenapa major bertulis?

Menulis jurusan di Northwest mempelajari kemahiran dan teknik dalam menyusun kandungan yang memberi inspirasi, berkomunikasi, menyelesaikan masalah dan mencari kebenaran. Pelajar di jurusan tulis Barat Laut bekerja di seluruh spektrum kajian menulis-dari menulis laporan profesional untuk menulis puisi. Pelajar Northwest tidak dapat menulis secara terperinci untuk media berita seperti dalam program kewartawanan, untuk kursus dalam bidang fiksyen dan puisi seperti dalam program penulisan kreatif atau genre berfokus secara kerjaya seperti program penulisan teknikal. Sebaliknya, kami telah merangka utama untuk membantu dan mencabar pelajar untuk berkembang menjadi penulis fleksibel, berkesan, berkomunikasi.

Apabila majikan membuat keputusan menyewa, mereka mencari orang pintar yang menulis dengan baik. Penulisan utama Northwest adalah seperti latihan lintas untuk pasaran kerja hari ini. Anda akan menerima latihan profesional tanpa tarikh tamat tempoh - ijazah seni liberal yang mempersiapkan anda untuk pekerjaan pertama anda selepas kolej dan setiap pekerjaan yang anda memutuskan untuk lakukan selepas. Kami fikir kajian menulis adalah persiapan yang sangat baik untuk kehidupan sebagai seorang artis, cendekiawan, warganegara dan profesional-semua perkara yang anda perlu apabila anda menyelesaikan pendidikan sarjana yang ketat di universiti yang menyokong, dan semua perkara yang anda perlukan untuk berjaya dalam kehidupan masa kini.

Pelajar boleh memilih untuk mendapatkan ijazah sarjana muda secara bertulis dengan penekanan dalam penulisan profesional atau penulisan kreatif dan penerbitan.

Minor dalam Penulisan

Seorang penulisan kecil memberi pujian yang utama. Pelajar belajar tentang asas-asas komunikasi massa dan kajian lanjutan dalam penulisan kreatif, penulisan teknikal, media popular, dan bahasa. Kanak-kanak ini memerlukan penyiapan 24 jam kredit.

Peluang kerjaya

Gelaran pekerjaan yang berkaitan dengan perkara utama ini termasuk:

 • Penulis
 • Editor
 • Wartawan
 • Peguam
 • Pengurus projek
 • Penulis teknik

Pengalaman pembelajaran berasaskan profesion

Press GreenTower adalah media kecil yang disokong oleh jabatan dan diuruskan oleh dua orang ahli fakulti. GreenTower Press menerbitkan sebuah majalah sastera yang sangat dipuji, The Laurel Review . Setiap istilah, pelatih pelajar mendapat pengalaman penerbitan profesional dengan GreenTower Press dan The Laurel Review . Pelajar bekerja sebagai editor dalam latihan di The Laurel Review , di mana mereka membaca, menilai dan mengedit manuskrip untuk penerbitan.

Medium Weight Forks adalah majalah seni dan sastera yang diterbitkan oleh pelajar dalam kursus Kemahiran Penerbitan setiap musim bunga.

Pusat Penulisan menyediakan tunjuk ajar dan perkhidmatan lain kepada semua pelajar Northwest, dan ramai pelajar dari jabatan mendapat pengalaman berharga sebagai tutor tulis dan sebagai pengurus pelajar. Pelajar juga berpeluang bekerja sebagai kawan menulis dengan fakulti di bilik darjah.

Murid-murid dalam menulis profesional praktikum berasaskan praktikum sepenuhnya dalam genre tempat kerja, termasuk projek dunia sesekali untuk perniagaan dan organisasi serantau.

Pelajar bergerak dengan fakulti untuk persidangan seperti Persidangan Tahunan Persatuan Penulis dan Program Penulisan, Persidangan Drama Perbandingan, dan Persidangan Komposisi dan Komunikasi Kolej.

Organisasi Pelajar

Scribblers, kelab bertulis kreatif Northwest, bermesyuarat setiap minggu untuk berkongsi kerja kreatif dan menulis bersama.

Sigma Tau Delta, sebuah masyarakat penghormatan bahasa Inggeris, setiap tahun menghantar pelajar ke persidangan kebangsaan untuk membentangkan kerja kritikal dan kreatif. Sigma Tau Delta ditubuhkan di Northwest pada tahun 1931.

Kerjaya bersedia. Hari pertama.

Northwest memastikan pelajar bersedia kerjaya, hari pertama melalui latihan, pengalaman lapangan dan peluang rangkaian.

Latihan

Walaupun latihan magang tidak diperlukan dengan major bahasa Inggeris, mereka sangat digalakkan. Para pelatih telah bekerjasama dengan organisasi berikut:

 • Press GreenTower (kampus Northwest)
 • Stesen radio KZLX (kampus Northwest)
 • Penyelaras geran (kampus Northwest)
 • Missourian Barat Laut (akhbar pelajar)
 • Buku tahunan Menara
 • Rumah dan Taman yang lebih baik
 • Persatuan Sejarah Nodaway County
 • A hingga Z Communications

Perbezaan Barat Laut

Ditubuhkan pada tahun 1905, Northwest adalah kampus tradisional dengan lebih daripada 7,200 pelajar siswazah dan siswazah. Terletak di tengah-tengah di mana-mana , Maryville adalah dua jam dari Omaha, Nebraska dan Kansas City, Missouri dan
2 ½ jam dari Des Moines, Iowa.

 • Buku teks dan program sewa laptop menjimatkan pelajar hampir $ 7,300 selama empat tahun.
 • Kedudukan sebagai universiti serantau yang paling selektif atas dalam "25 Kolej Terbaik" oleh US News and World Report untuk kali ketiga dalam empat tahun.
 • Bearcat Advantage memberikan peluang kepada pelajar luar negeri untuk mendapatkan kadar tuisyen dalam negeri yang boleh menjimatkan lebih daripada $ 6,000. Dengan purata anugerah bantuan kewangan sarjana sebanyak $ 5,467 untuk pelajar di negeri dan $ 8,286 untuk pelajar luar negeri, Northwest menawarkan pendidikan berkualiti pada harga yang berpatutan.
 • Di Northwest, American Dream Grant meliputi 100% daripada tuisyen dan yuran untuk pelajar-pelajar yang memenuhi syarat Pell.
 • Pelajar, organisasi latihan, dan pengalaman pembelajaran berasaskan profesion memastikan pelajar Sedia Kerjaya, Hari Pertama.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Baca lebih lanjut

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Baca Ringkas