Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sorotan

 • Lokasi kajian: Latvia, Riga
 • Jenis: Sarjana, sepenuh masa
 • Tempoh nominal: 4 tahun (240 ECTS)
 • Bahasa kajian: Bahasa Inggeris
 • Anugerah: Sarjana Muda (Sarjana Muda Sains Sosial dalam Pengurusan)
 • Akreditasi: Program pengajian diiktiraf

Gambaran keseluruhan

Matlamat program "Pentadbiran Perniagaan" dengan pengkhususan dalam Perniagaan Antarabangsa adalah untuk menyediakan para pelajar untuk mengembangkan perniagaan mereka sendiri di persekitaran antarabangsa atau bekerja sebagai pakar yang berkelayakan tinggi di institusi negara, swasta dan antarabangsa.

Para siswazah akan mempunyai pelbagai kompetensi untuk bekerja dalam bidang keusahawanan dalam konteks undang-undang dan peraturan. Pelajar akan dilatih untuk bekerja sama - secara individu dan dalam kumpulan, mereka juga akan membangunkan kemahiran persembahan mereka, kemahiran analisis dan kemahiran berfikir kritikal, yang perlu bagi pasaran buruh untuk terus berkesan dan bagi organisasi perniagaan untuk membangunkan persekitaran ekonomi yang berubah .

Hasil yang dirancang akan merangkumi kompetensi berikut: berorientasikan dalam proses ekonomi dan perniagaan antarabangsa kontemporari dan keupayaan untuk menganalisisnya dengan menggunakan analisis statistik, kuantitatif dan kualitatif statistik, ekonomi dan lain-lain; memahami asas-asas setiap aspek undang-undang keusahawanan (undang-undang persendirian antarabangsa, undang-undang awam antarabangsa dan sebagainya) untuk berpartisipasi secara aktif dalam aktiviti perdagangan antarabangsa, kewangan dan bidang-bidang lain; kebolehan untuk berorientasi dalam persekitaran ekonomi global dan mengambil keputusan dalam keadaan persaingan global.

144730_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Permohonan

Kelayakan kemasukan

Sekolah menengah / menengah (atau lebih tinggi)

Pemohon yang memohon untuk ijazah sarjana perlu menamatkan pendidikan menengah / sekolah menengah mereka.

Dokumen kelayakan kemasukan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Sekiranya ini tidak berlaku, anda memerlukan terjemahan rasmi bersama dengan salinan asal yang telah disahkan.

Pemohon mesti memuat naik dokumen pendidikan dalam bahasa asal, serta terjemahan ke dalam bahasa Inggeris.

Diploma dan transkrip yang dikeluarkan di luar EU mesti disahkan dengan setem perundangan atau Apostille.

Anda mesti mengambil dokumen kelayakan kemasukan asal bersama anda apabila anda akhirnya pergi ke universiti.

Keperluan bahasa

Bahasa Inggeris

Pemohon mesti membuktikan pengetahuan bahasa Inggeris mereka. Universiti menerima ujian bahasa antarabangsa berikut:

 • TOEFL IBT - sekurang-kurangnya skor 72;
 • IELTS - sekurang-kurangnya skor 5.5;
 • Ketua PTE - sekurang-kurangnya tahap B2;
 • FCE - sekurang-kurangnya tahap B;
 • CPE - lulus memuaskan;
 • CAE - lulus memuaskan.
 • atau setaraf

Universiti boleh menyediakan ujian Bahasa Inggeris untuk bayaran tambahan (97.50 EUR )

Pemohon yang bahasa ibunda adalah bahasa Inggeris atau pendidikan terdahulu yang diperolehi dalam bahasa Inggeris dikecualikan daripada keperluan ini (kecuali warganegara India, Sri Lanka, Nepal).

Keperluan lain

Bagi warganegara India, Sri Lanka dan Nepal - wawancara Skype yang merangkumi soalan mengenai subjek profil dan motivasi

Peluang kerjaya

Graduan akan dapat mengembangkan perniagaan mereka sendiri di peringkat antarabangsa, untuk bekerja di syarikat-syarikat antarabangsa, syarikat multinasional, di institusi-institusi hal ehwal luar negeri dan ekonomi, dalam organisasi antarabangsa, negeri, bukan kerajaan dan swasta, di kedutaan dan bank.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Latvia has been founded in 1919 and currently, with its more than 14 000 students, 13 faculties and over 20 research institutes and independent study centers, is one of the largest c ... Baca lebih lanjut

The University of Latvia has been founded in 1919 and currently, with its more than 14 000 students, 13 faculties and over 20 research institutes and independent study centers, is one of the largest comprehensive and leading research universities in the Baltics. The University offers more than 130 state-accredited academic and professional study programs. Baca Ringkas