Sarjana Muda Dalam Pengurusan Warisan

Institute for Tourism Studies, Macau

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Dalam Pengurusan Warisan

Institute for Tourism Studies, Macau

Sarjana Muda dalam Pengurusan Warisan

Pengurusan Warisan BA IFT adalah program yang direka dengan profesional hospitaliti dalam fikiran. Program ini merangkumi 42 kursus, magang (tahun ketiga) dan penulisan tesis. Berikutan kursus yang ada dalam senarai antara lain: Pengenalan kepada Pengurusan Warisan Kursus ini memperkenalkan subjek pengurusan warisan dan menyediakan rangka kerja semua kursus dalam pengkhususan subjek ini. Kursus ini pada dasarnya akan meneroka prinsip asas pengurusan warisan. Ia akan mengkaji bagaimana pengurusan warisan berfungsi dan bagaimana ia dapat membentuk perkongsian yang berguna dengan pelancongan untuk menguruskan sumber-sumber bersama yang mereka sama-sama berkongsi dengan cara yang mampan. Kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan rangka kerja untuk menganalisis tuntutan yang saling melengkapi dan bersaing yang dibuat oleh pengurusan warisan dan pengurusan perniagaan pelancongan. Bagaimana tuntutan sedemikian berlaku semasa perancangan dan pembangunan tarikan dan produk pelancongan warisan akan dibincangkan sepanjang kursus menggunakan contoh tempatan dan antarabangsa. Tafsiran Warisan Keberkesanan tafsiran dan penyampaian bantuan aset warisan dalam memahami nilai budaya aset tersebut oleh pelawat. Kursus ini akan membincangkan bagaimana aset warisan boleh menjadi tarikan yang mudah dikonsumsi dan dimengerti pengunjung (terutamanya apabila keseimbangan pendidikan dengan hiburan adalah betul). Perbincangan tafsiran dalam kursus ini akan merangkumi konsep dan teknik untuk menghasilkan mesej tentang nilai budaya aset atau daya tarikan bagi pelawat. Kursus ini akan membincangkan bagaimana pengalaman pelawat berpusat pada penyerapan mesej tafsiran dan dalam pengurusan dan perancangan tarikan tersebut. Ia akan menggariskan konsep dan strategi yang sedang digunakan untuk tafsiran / pembentangan amalan terbaik dan membincangkan beberapa kes tertentu secara terperinci. Piagam Warisan dan Perundangan Kursus ini memperkenalkan prinsip-prinsip antarabangsa dan serantau dan rangka kerja undang-undang untuk pengurusan warisan. Pelajar dijangka mengkaji secara kritikal peranan utama dan undang-undang warisan tempatan dan menganalisis perkaitan prinsip-prinsip yang dinyatakan dalam piagam dan keberkesanan undang-undang dalam konteks tertentu. Matlamat program magang 6 tahun adalah untuk memberi peluang kepada pelajar:

  • Membangunkan kemahiran dan kecekapan untuk kepelbagaian pekerjaan dan profesion dalam industri perhotelan dan pelancongan dan meneroka arah kerjaya selanjutnya.
  • Meningkatkan pengetahuan yang mereka hadapi dalam kursus akademik mereka melalui amalan dan penerapan kehidupan sebenar konsep dan prinsip yang mereka telah menguasai.
  • Rangkaian dengan profesional, eksekutif, dan ahli industri, membolehkan pelajar membangunkan perkongsian profesional dan hubungan industri.
  • Terlibat dalam pembelajaran sendiri dan mengejar topik-topik minat yang boleh menjadi subjek untuk kajian peribadi masa depan mereka.
  • Memperoleh pengalaman kerja sebenar dan membolehkan mereka berfungsi secara fungsional dan berkesan dalam pekerjaan masa depan mereka.
 • Menjelajah dan menjalankan inisiatif keusahawanan dan lain-lain.
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
3,900 USD
Locations
China - Macau
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
China - Macau
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat