Sarjana Muda Dalam Pengurusan Hotel

Institute for Tourism Studies, Macau

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Muda Dalam Pengurusan Hotel

Institute for Tourism Studies, Macau

Sarjana Muda dalam Pengurusan Hotel

BA Hotel Management IFT adalah program yang direka dengan profesional hospitaliti dalam fikiran. Program ini merangkumi 42 kursus, magang (tahun ketiga) dan penulisan tesis. Berikutan kursus yang ada dalam senarai antara lain:

prinsip pengurusan

Objektif kursus ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan latar belakang pelbagai disiplin perniagaan, dan bagaimana ia berkaitan dengan persekitarannya. Pelan kajian berikut secara logik dari permulaan idea perniagaan untuk akhirnya menguruskan organisasi dalaman. Sehubungan itu, pelajar akan mengetahui konsep dan alat yang diperlukan untuk memahami inti dari pengurusan perniagaan.

Operasi Hotel

Kursus ini bertujuan untuk memberi para pelajar dengan pandangan operasi hotel dari perspektif Pengurus Besar. Kedudukan Pengurus Besar memerlukan seseorang untuk memiliki pandangan makro dan mikro industri perhotelan secara umumnya dan hotel khususnya. Orang yang menerajui operasi hotel sentiasa membuat keputusan yang bijak berdasarkan keseimbangan teori dan praktikal.

Agar pelajar mempunyai pendedahan dunia nyata kepada pelbagai aspek pengurusan umum, Pengurus Besar hotel di Macao dijemput untuk memberi kuliah / seminar tetamu. Senarai kandungan tidak lengkap dan topik yang sesuai mungkin dipaparkan. Pelajar dikehendaki melakukan sinopsis bertulis daripada lima pembentangan pilihan mereka dengan penjelasan tentang pemilihan mereka. Tugasan dan kehadiran yang diberi nilai menjadikan gred kursus.

Pengurusan Penginapan

Kursus ini meliputi Divisyen Bilik hotel yang bertanggungjawab untuk semua aspek penginapan yang berkaitan dengan hotel komersial. Bilik tamu adalah ciri khas hotel di mana sebuah hotel dengan bahagian penginapannya tidak lagi boleh dipanggil hotel. Pendapatan yang dijana daripada penginapan tetamu biasanya merupakan sebahagian besar daripada jumlah pendapatan hotel dan oleh itu semua aktiviti yang berkaitan langsung dengan operasi Bahagian Bilik yang dinamakan tepat, adalah kritikal.

Walaupun kursus ini memberi tumpuan kepada aktiviti teras Bahagian Bilik, iaitu Front Office dan Housekeeping, pelajar akan mendapat penghargaan untuk aktiviti bersekutu seperti operasi Keselamatan dan Kejuruteraan dan untuk hubungan antara Bahagian Bilik dan bahagian-bahagian lain di dalam hotel.

Pelatih

Matlamat program magang 6 tahun adalah untuk memberi peluang kepada pelajar:

  • Membangunkan kemahiran dan kecekapan untuk kepelbagaian pekerjaan dan profesion dalam industri perhotelan dan pelancongan dan meneroka arah kerjaya selanjutnya.

Meningkatkan pengetahuan yang mereka hadapi dalam kursus akademik mereka melalui amalan dan penerapan kehidupan sebenar konsep dan prinsip yang mereka telah menguasai. Rangkaian dengan profesional, eksekutif, dan ahli industri, membolehkan pelajar membangunkan perkongsian profesional dan hubungan industri. Terlibat dalam pembelajaran sendiri dan mengejar topik-topik minat yang boleh menjadi subjek untuk kajian peribadi masa depan mereka. Memperoleh pengalaman kerja sebenar dan membolehkan mereka berfungsi secara fungsional dan berkesan dalam pekerjaan masa depan mereka. Menjelajah dan menjalankan inisiatif keusahawanan dan lain-lain.

This school offers programs in:
  • English
  • Cina


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
3,900 USD
Locations
China - Macau
Tarikh mula : Ogos. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2018
China - Macau
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat