Sarjana Muda dalam Pengurusan Hotel Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Dengan Sarjana Muda Pengurusan Hotel Antarabangsa, anda berkelayakan untuk memegang jawatan pengurusan operasi di industri hotel dan pelancongan antarabangsa. Dalam 3 tahun persekolahan, pelajar Vatel:

 • memperoleh pengetahuan linguistik profesional, undang-undang, ekonomi dan asas untuk bidang mereka;
 • belajar teknik pengurusan dan kemahiran berpasukan.

Pengurus masa depan dalam industri perhotelan antarabangsa menangani realiti profesional konkrit dan operasi di seluruh kurikulum:

 • Mereka mempunyai pelanggan sebenar di hotel restoran dan aplikasi Vatel.
 • Semasa minggu permohonan praktikal, pelajar yang lebih tua menguruskan yang lebih muda: mereka semua bekerjasama dalam keadaan pengurusan yang sebenar.
 • Mereka menyempurnakan kemahiran mereka dalam latihan mereka.
 • Kursus-kursus mereka diberikan oleh profesor serta profesional dalam industri perhotelan dan pelancongan.126647_photo-1558959357-685f9c7ace7b.jpg Sistem Pengurusan Pelawat Proxyclick / Unsplash

Latihan

 • Tahun pertama latihan , yang berlaku pada musim panas puncak atau musim musim sejuk, menuntut para pelajar yang menemui persekitaran profesional mereka pada masa sibuk ini. Mereka belajar tugas asas di meja depan dan di restoran.
  Matlamatnya ialah, sebagai pengurus masa depan, selepas memanjat tangga hierarki, mereka akan dapat menguruskan pasukan dengan lebih cekap, kerana mereka juga telah melakukan tugas-tugas ini.
 • Pelajaran tahun 2 masih mempunyai dimensi operasi, tetapi berlaku, jika mungkin, di negara berbahasa Inggeris sehingga pelajar akan mengembangkan sifat linguistik dan silang budaya mereka.

Kurikulum

Tahun 1: Pelajar diperkenalkan kepada pemasaran, sumber manusia, pentadbiran, dan budaya profesional, dan menjadi berpengalaman dalam katering, teknik pengeluaran kuliner, kekangan jamuan, acara yang tidak dijangka di majlis atau seminar sementara tinggal di sekolah.

Tahun 2: Walaupun terus meningkatkan pengetahuan teoritis dengan pengenalan kursus-kursus seperti Undang-Undang Perniagaan dan Ekonomi Pelancongan, para pelajar secara beransur-ansur mendapat pengalaman pengurusan dalam situasi sebenar. Mereka menguruskan pelajar tahun pertama semasa diurus oleh pelajar tahun 3. Mereka mendapat keyakinan diri semasa menyedari hierarki dalam perniagaan.

Tahun 3: Pelajar kini mempunyai keupayaan undang-undang, ekonomi dan linguistik, dan bersedia mengurus pasukan di sekolah. Tahun ini bertujuan untuk membangunkan kapasiti analisis menggunakan kekayaan pengetahuan yang diperoleh, merangka strategi dan proses membuat keputusan.

Program Marco Polo

Mereka yang ingin memiliki kerjaya dalam industri perhotelan dan pelancongan mesti mempunyai jangkauan antarabangsa dan lintas budaya. Mengingat ini, Vatel memberi peluang kepada pelajar untuk menghabiskan tahun ke-2 di sekolah Vatel yang berbeza, yang terletak di mana-mana bahagian dunia.

Hadir di lebih dari 30 buah negara di empat benua, Vatel Group memberikan peluang kepada pelajarnya untuk memajukan minda silang budaya mereka dengan melakukan tahun kedua mereka di sekolah Vatel lain, supaya mereka dapat memilih dari semua kampus kami di seluruh dunia.

Dengan program ini, pelajar boleh:

 • temui sebuah negara baru
 • pengalaman budaya baru
 • belajar bahasa asing tambahan

sambil meneruskan pengajian pengurusan hotel mereka dengan kurikulum kami. Sekolah-sekolah Vatel di seluruh dunia mempunyai program pendidikan yang sama: oleh itu pelajar melanjutkan kursus mereka di luar negara sebelum kembali ke sekolah rumah mereka untuk tahun Bujang ketiga mereka.

Tahun Marco Polo kemudiannya disahkan oleh sekolah tuan rumah pelajar. Untuk meningkatkan pengalaman mereka dalam industri perhotelan antarabangsa, Vatel mengesyorkan bahawa pelajar melanjutkan pengajian mereka dengan latihan magang di negara tuan rumah mereka.

Satu program yang dianugerahkan Inovasi Terbaik dalam Program Pendidikan

Program Marco Polo telah diberikan oleh para profesional perhotelan antarabangsa Inovasi Terbaik dalam Anugerah Program Pendidikan di Anugerah Hospitality Worldwide.

Pengiktirafan yang diutarakan oleh mereka yang merekrut alumni Vatel dan alumni Vatel di seluruh dunia.

123901_photo-1544986581-efac024faf62.jpg
Alev Takil / Unsplash

Syarat Kemasukan

 • Diploma Sekolah Tinggi atau setara A-Level:
  • Di Perancis: Baccalaureate
  • Di Belgium: Tamat Sijil Pengajian Menengah
  • Di Switzerland: Maturité
  • Di negara lain: Diploma Sekolah Tinggi atau setara A-Level
 • Bagi pelajar yang ingin mengikuti kursus Bahasa Inggeris: Tahap yang diperlukan dalam bahasa Inggeris: Surat lamaran TOEFL 550 (80 IBT) atau IELTS 5.5 (akademik) dalam bahasa Inggeris.

Prosedur Kemasukan

 1. Hubungi
  Anda menghubungi Kampus Vatel pilihan anda (di forum, melalui internet, melalui e-mel, dll.).
 2. Permohonan
  Anda menghantar borang permohonan lengkap anda dan semua dokumen lain yang diminta kembali ke sekolah.
 3. Penilaian
  Sekolah akan mengkaji fail anda, dan sekiranya anda boleh diterima, anda akan dijemput ke peperiksaan masuk seterusnya.
 4. Peperiksaan kemasukan
  Anda mengambil peperiksaan masuk di sekolah yang anda ingin hadir.
 5. Keputusan
  Anda akan menerima keputusan anda dalam masa beberapa hari.
 6. Pengesahan
  Kemasukan anda akan disahkan setelah temuduga dengan pengetua sekolah yang anda ingin hadir.

Bayaran

Yuran pengajian untuk Vatel Kigali, Rwanda

Pendaftaran USD 200
Kemasukan Sarjana Muda USD 7,000 / tahun
Jumlah yuran Sarjana Muda USD 21,000
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Students of Vatel in Rwanda will graduate with a prestigious internationally recognized degree providing them with a wide array of exciting career opportunities in the international hospitality indust ... Baca lebih lanjut

Students of Vatel in Rwanda will graduate with a prestigious internationally recognized degree providing them with a wide array of exciting career opportunities in the international hospitality industry across Africa, Asia, America, and Europe. Vatel’s innovative approach equips them with the knowledge and skills to perform in high-level roles upon completion of their studies by providing practical training exercises and industrial placements throughout the duration of the three-year degree program. Baca Ringkas