Adakah anda menikmati suasana yang menarik, dinamik dan antarabangsa? Bolehkah anda menyimpan sejuk anda walaupun di bawah tekanan yang hebat? Adakah sikap empati dan sikap berfikir yang berfaedah secara semula jadi kepada anda? Sekiranya ini menggambarkan anda dan anda juga dapat menikmati pertemuan dengan orang dari seluruh dunia, anda akan mendapati Program Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa sesuai untuk anda!


4 Sebab untuk belajar IHM di Bali

 • Pengalaman
  Pengalaman menjadi sebahagian daripada sekolah pengurusan hotel terbesar di Eropah;


 • Harta 5-bintang
  Pengalaman kerja praktikal hingga tahap pengurusan di hotel pembelajaran Stenden di Bali (sebuah hotel 5-bintang);


 • Pelbagai kepakaran
  Pelbagai kemungkinan pengkhususan: Pengurusan Acara, Pengurusan Pelayaran, Gastronomi, Makanan


 • Bertauliah
  Diakreditasi oleh Institut Perhotelan di UK, yang merupakan organisasi penanda aras untuk perhotelan.

57692_57625_experiencebeingpartofEuropeslargesthotelschool.JPG

Peluang kerjaya

Ijazah sarjana muda dari program Pengurusan Hospitaliti Antarabangsa meletakkan anda di landasan yang cepat untuk kerjaya dalam industri hospitaliti global. Anda boleh memilih dari mana-mana laluan kerjaya, dari kedudukan pengurusan di sebuah hotel atau restoran, pusat persidangan atau syarikat perancangan acara kepada beberapa peranan dalam perkhidmatan korporat. Ijazah anda akan membuka pelbagai peluang kerjaya di seluruh dunia! Sebagai seorang profesional dalam industri perhotelan, anda akan menikmati tahap tanggungjawab yang tinggi dalam pekerjaan yang tidak pernah sama dari satu hari ke seterusnya. Dengan pengetahuan profesional dan ketajaman perniagaan anda, tugas anda adalah memastikan segala-galanya berjalan dengan lancar, tanpa mengira sama ada anda mengurus sebuah hotel, menganjurkan persidangan atau memiliki perniagaan.

Kerjaya yang terbuka kepada anda selepas tamat pengajian termasuk:

 • Pengurus pejabat hadapan
 • Pengurus Persidangan
 • Pengurus Peristiwa
 • Pengurus Makanan dan Minuman
 • Pengurus Jualan dan Pemasaran
 • Pengurus Sumber Manusia
 • Pemilik perniagaan
 • Perunding

Syarikat-syarikat untuk prospek magang dan kerjaya termasuk:

Alila Hotels and Resorts, Hotel Hilton


Bekerjasama dengan Universiti Derby (UK), Stenden Universtiy Sains Terapan menawarkan dua program Sarjana Antarabangsa, Sarjana dalam Peluang Antarabangsa

Kedua-dua Sarjana ditawarkan di Stenden University of Applied Sciences Leeuwarden, Belanda. Ini adalah cara yang unik untuk pelajar membezakan diri mereka dalam industri perhotelan atau pelancongan!

57666_57621_workexperienceuptomanagementlevel.jpg

Mengenai Program

Di kampus kami di Bali, kami melaksanakan kurikulum yang sama seperti yang diajarkan di Stenden University of Applied Sciences di Belanda, yang membawa kepada NVAO (Pertubuhan Akreditasi Belanda Flanders) yang diakreditasi Ijazah Sarjana Belanda (secara rasmi berdaftar dengan Centroal Register Hoger Onderwijs (CROHO)) . Anda akan menerima Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan setelah menyelesaikan program ini.

Sebagai sebahagian daripada program gelar berganda, anda juga akan menerima Sarjana Ekonomi, yang dianugerahkan melalui universiti yang bermitra kami, STIE (Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Triatma Mulya) dan diakreditasi melalui lembaga akreditasi nasional pendidikan tinggi, larangan-pt. Sepanjang tahun anda akan mengalami campuran pembelajaran teoretikal dan praktikal.

Program Pengurusan Hospitality Antarabangsa kami memberi tumpuan kepada kemahiran pengurusan, oleh itu dalam setiap modul anda akan mengkaji mata pelajaran seperti Perniagaan Bahasa Inggeris, Statistik Perniagaan, Pembangunan Kerjaya, Komunikasi, Perakaunan Kewangan, Analisis Kewangan, Pengurusan Sumber Manusia, Undang-Undang, Pemasaran, Bahasa Asing Moden, Psikologi Pengurusan

Semua mata pelajaran diajar dalam bahasa Inggeris oleh pensyarah dari pelbagai bahagian dunia. Begitu juga, pelajar-pelajar kita mewakili gabungan kebangsaan, mewujudkan persekitaran pembelajaran yang benar-benar pelbagai budaya.

57688_57622_paidinternshipina5-starhotel.jpg

Tahun pertama

Asas yang kukuh Pada tahun pertama anda, anda akan belajar tentang asas-asas industri. Bagaimanakah anda memastikan para pelanggan atau tetamu anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang mereka terima ketika mereka pulang ke rumah? Anda dapat mengkaji hal-hal yang lebih baik dari dasar sumber manusia, pemasaran, dan pengurusan kewangan. Sebagai tambahan kepada teori, anda juga akan menghabiskan sepuluh minggu memperoleh pengalaman kerja praktikal di Hotel Alila 5-bintang kami

Tahun kedua

Menjadi penyelia

Anda akan mengetahui apa yang menjalankan hotel dengan asas harian: proses yang dikenali sebagai pengurusan operasi. Anda akan belajar tentang proses perniagaan, pemasaran, belanjawan, pengurusan kakitangan, perolehan, logistik, rundingan, dan jaminan kualiti. Sebagai sebahagian daripada satu modul, anda dan rakan sekelas juga akan menjalankan hotel maya anda, dan sebagai pengalaman kerja, anda akan berada di tahap penyeliaan di Hotel Pembelajaran 5 bintang kami. Di samping itu, anda mempunyai pilihan sama ada mengambil bahasa Mandarin atau Sepanyol sebagai bahasa kedua.

Tahun ketiga

Menjadi pengurus.

Anda akan menghadiri kelas dalam pengurusan strategik, termasuk analisis kewangan, penaksiran hasil, analisis pasaran, dan penulisan rencana perniagaan. Di samping itu, anda juga akan mengambil tugasan penyelidikan sebagai persediaan untuk projek akhir tahun anda. Sebagai pelajar pengalaman kerja, anda akan terdedah kepada amalan di peringkat pengurusan di Stenden Hotel. Anda boleh mengkhususkan diri pada tahap program ini dengan mengambil dua pilihan *. Anda akan menghabiskan seluruh tahun ini di kampus utama kami di Belanda.

Tahun Keempat

Mulakan kerjaya profesional anda

Pada tahun keempat anda; anda akan mengambil projek akhir tahun. Semasa latihan magang, anda akan meneliti sebuah syarikat di Indonesia atau negara lain yang anda pilih, seperti Amerika Syarikat, Eropah, Timur Tengah, Afrika atau Australasia. Pelatih ini boleh membawa anda ke mana-mana sahaja: hotel 4-atau 5-bintang, kapal pesiar, syarikat acara, bank atau syarikat insurans di lebih daripada 30 negara. Semasa latihan 10 bulan anda, anda akan berpeluang untuk mengenali syarikat itu, dan ramai pelajar mendapati bahawa mereka mempunyai pekerjaan yang berbaris di syarikat latihan mereka sebaik sahaja mereka menamatkan pengajian mereka!

57691_57624_studyinbali.JPG

Maklumat praktikal

Ijazah dua bertauliah

 • Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA)
 • Sarjana Ekonomi (SE)
Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Triatma Mulya Stenden »

Tarikh Akhir Kemaskini December 18, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
28,600 EUR
Deadline
Permintaan Maklumat
Ogo 25, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Ogo 25, 2019
Start Date
Feb 1, 2020
Tarikh tutup permohonan
Jan 25, 2020
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Ogo 25, 2019
End Date

Feb 1, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jan 25, 2020
End Date