Sarjana Muda dalam Pengajian Isu Manusia dan Sosial

Umum

Penerangan Program

Anda berminat dalam beberapa disiplin? Anda mahu memahami persekitaran yang anda dan yang menghubungkan anda ke seluruh dunia? Ijazah sarjana muda ini menawarkan latihan yang memberi tumpuan kepada interdisiplineriti dalam sains sosial dan kemanusiaan. Ia akan membantu menjadikan anda seorang yang serba boleh, mudah alih dan berpikiran terbuka, kualiti yang dicari di pasaran pekerjaan dunia yang pesat berubah.


Profil Pelajar


Tunjukkan rasa ingin tahu tentang kerumitan interaksi manusia dan sosial. Untuk mencari dan memahami asal usul dan pengaruh isu manusia dan sosial semasa. Mempunyai budaya umum dan mahu mengembangkannya. Keterbukaan yang hadir dan rasa kritikal.


Gambaran Keseluruhan Program


Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Isu-Isu Manusia dan Sosial membentangkan formula asal dan menarik. Ia akan membuka dimensi interdisipliner untuk mentafsir dan memahami asal dan evolusi isu-isu manusia dan sosial dalam erti kata yang luas. Kursus dalam program ini dibahagikan kepada tiga bahagian: idea, kaedah dan pendalaman. Diilhamkan oleh legasi kemanusiaan, tingkah laku manusia dan fenomena sosial akan didekati dari perspektif geografi, sejarah, sastera, psikologi dan sosiologi. Di samping itu, anda akan menerima latar belakang saintifik yang kukuh yang membolehkan anda menjalankan projek penyelidikan serta menganalisis dan mengeksploitasi data semua jenis dengan mata kritikal. Mencetak atau dicetak dengan pengetahuan umum dan pembelajaran konkrit, akhirnya anda akan memimpin refleksi mendalam mengenai soalan pilihan anda semasa tahun keempat program.

Syarat kemasukan

Kemasukan pemohon asing dari sekolah menengah

Université de Hearst menerima permohonan daripada pelajar di seluruh dunia untuk kajian sarjana muda. Anda mestilah menyelesaikan program sekolah menengah sebelum menjalankan pengajian peringkat sarjana di Université de Hearst . Anda juga mesti mengemukakan sijil untuk kursus penyediaan universiti yang anda hadiri di sekolah menengah. Anda biasanya memerlukan purata keseluruhan sekurang-kurangnya 70% (B) atau bersamaan untuk memenuhi syarat untuk kebanyakan program sarjana muda. Sudah tentu, jika tanda anda berada di atas purata minimum, peluang kemasukan anda lebih baik.

Kemasukan pemohon asing dari universiti dan kolej

Université de Hearst juga menerima permohonan untuk pelajar asing dan pelajar asing yang berkelayakan tinggi yang belajar di universiti atau kolej yang diiktiraf lain yang ingin memindahkan ke tahun kedua atau ketiga kitaran pertama. Jika ini adalah kes anda, kelayakan anda bergantung pada markah yang diperolehi dalam kursus yang diperlukan dan gred tingkatan kedua. NOTA: Anda mestilah menyelesaikan setidaknya satu tahun pengajian (sepuluh kursus atau 30 kredit) untuk memohon kemasukan ke tahun kedua program sarjana.

Untuk membolehkan kami mengkaji pemindahan kredit berpotensi, anda perlu menyerahkan deskripsi rasmi semua kursus (dalam bahasa Perancis atau bahasa Inggeris) yang diambil di institusi pasca menengah yang dihadiri.

Jika anda tidak mempunyai jumlah kredit kesetaraan yang diperlukan, penilaian itu akan berdasarkan tanda rasmi untuk pendidikan sekolah tinggi anda dan tanda yang diperolehi dalam pengajian peringkat bulanan anda. Anda mestilah mempunyai purata keseluruhan sekurang-kurangnya 70% (B) atau setaraf dengan layak untuk Université de Hearst sebagai pelajar pemindahan. Universiti tidak menerima pemindahan orang yang tidak berkhidmat dengan baik di institusi pasca menengah lain.

Kemungkinan kecil


Adakah anda mempunyai lebih banyak minat dalam disiplin? Noda BA anda dengan memilih salah satu yang berikut:

  • Perancis
  • geografi
  • sejarah
  • psikologi
  • sosiologi

Seorang kanak-kanak memerlukan sejumlah 24 kredit, yang mana sekurang-kurangnya 6 kredit adalah pada tahap 3000/4000 dan mungkin terdiri daripada kursus wajib atau elektif. Perhatikan bahawa prasyarat dikenakan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

L'Université de Hearst est le seul établissement universitaire en province à offrir des programmes strictement en français. Chez nous, tout est possible dans un monde où la distance importe peu.

L'Université de Hearst est le seul établissement universitaire en province à offrir des programmes strictement en français. Chez nous, tout est possible dans un monde où la distance importe peu. Baca Ringkas