Sarjana Muda dalam Pemasaran Media Sosial

Umum

Penerangan Program

Selaras dengan tuntutan pekerjaan, CH Sandage School of Business dari Graceland University menawarkan gelar sarjana seni dengan jurusan Pemasaran Media Sosial. Jurusan Pemasaran Media Sosial adalah inovatif, tepat pada masanya dan interdisipliner berkaitan dengan kontemporari dengan pelajar yang sangat berkaitan dengan misi dan asas seni dan sains liberal. Sudah jelas bahawa permintaan dan pasaran untuk produk utama ini semakin meningkat.

Jurusan Pemasaran Media Sosial merangkumi gabungan unik dari kursus komunikasi, kursus perniagaan dan pemasaran, dan kursus reka bentuk visual yang dirancang untuk mempersiapkan pelajar untuk pekerjaan di dunia nyata. Yang utama memanfaatkan kekuatan kedua-dua Sekolah Perniagaan CH Sandage dan Kolej Seni dan Sains Liberal.

Pembelajaran pengalaman adalah kunci dalam jurusan cepat ini dan dapat merangkumi projek dengan semua ukuran perniagaan dari firma tempatan kecil hingga syarikat Fortune 500, magang, lawatan ke syarikat, dan penceramah tamu industri serta peluang untuk menjadi sebahagian dari negara pasukan Enactus yang diiktiraf dan Pusat Sandage yang dikurniakan untuk Pengajian Perusahaan dan Keusahawanan Percuma

134727_hands-woman-laptop-notebook.jpg

Ijazah BA - Jurusan Pemasaran Media Sosial

Sebagai tambahan kepada keperluan pendidikan penting, jurusan dalam Pemasaran Media Sosial mesti menyelesaikan 45 jam semester seperti yang ditetapkan di bawah:

Kursus Pentadbiran Perniagaan teras 15 jam berikut diperlukan:

 • BUAD3330 Prinsip Pemasaran, 3 jam semester
 • BUAD / CSIT3600 Perdagangan Elektronik, 3 jam semester
 • Seminar BUAD4210 dalam Pemasaran Media Sosial, 3 jam semester
 • BUAD4430 Strategi Pemasaran, 3 jam semester
 • ECON1320 Prinsip Ekonomi Mikro, 3 jam semester

Kursus Komunikasi teras 15 jam berikut diperlukan:

 • COMM1250 Pengantar Teori Komunikasi, 3 jam semester
 • COMM2300 Pengantar Teknologi Media, 3 jam semester
 • COMM2500 Pengantar Media Massa, 3 jam semester
 • COMM3140 Kempen dan Teori Pujukan, 3 jam semester
 • COMM3500 Muncul dan Media Sosial, 3 jam semester

Kursus Reka Bentuk Grafik teras 12 jam berikut diperlukan:

 • ARTS1680 Grafik Komputer untuk Seni & Reka Bentuk, 3 jam semester
 • ARTS1710 Pengenalan Reka Bentuk Grafik, 3 jam semester
 • Sistem ARTS3630 dalam Reka Bentuk, 3 jam semester
 • Reka Bentuk Interaktif ARTS3640, 3 jam semester

3 jam semester berikut dari Sains Komputer dan Teknologi Maklumat diperlukan:

 • CSIT1060 Pengantar Pengaturcaraan Halaman Web, 3 semester

Sangat disarankan agar jurusan dalam Pemasaran Media Sosial juga mengambil perkara berikut:

 • BUAD3450 Kelakuan Organisasi
 • COMM2100 Pengenalan Komunikasi Organisasi

Kursus untuk Pemasaran Media Sosial

ARTS1680 Grafik Komputer untuk Seni & Reka Bentuk, 3 jam semester

Kursus teknikal meneroka alat digital yang digunakan dalam industri reka bentuk grafik. Pelajar didedahkan kepada fungsi, teori, dan penggunaan perkakasan komputer, perisian, dan prinsip reka bentuk digital standard industri yang digunakan dalam penghasilan reka bentuk grafik. Bayaran tambahan diperlukan. Matlamat 2A

ARTS1710 Pengenalan Reka Bentuk Grafik, 3 jam semester

Meliputi prinsip asas tipografi, seperti anatomi jenis, jenis fon dan keluarga, komunikasi dengan tipografi dan pengenalan susun atur dan struktur grid. Tipografi sebagai medium dan penyelesaian mesej dan konsep diberi penekanan. Bayaran tambahan diperlukan. Prasyarat: ARTS1680 Grafik Komputer untuk Seni & Reka Bentuk. Matlamat 2A

Sistem ARTS3630 dalam Reka Bentuk, 3 jam semester

Kajian integrasi jenis dan gambar melalui reka bentuk pelbagai peringkat, seperti susun atur berbilang halaman, dan sistem identiti. Bayaran tambahan diperlukan. Prasyarat: ARTS1680 dan ARTS1710.

Reka Bentuk Interaktif ARTS3640, 3 jam semester

Pengenalan prinsip interaktiviti melalui reka bentuk antara muka, web, dan maklumat. Bayaran tambahan diperlukan. Prasyarat: ARTS1210, ARTS1680, dan ARTS1710.

BUAD3330 Prinsip Pemasaran, 3 jam semester

Gambaran keseluruhan pengurusan pemasaran dalam organisasi moden yang berorientasikan keputusan. Objektif yang paling asas dalam kursus ini adalah untuk memberi pelajar pengenalan luas tentang konsep pemasaran, peranan pemasaran dalam masyarakat dan firma, dan pelbagai faktor yang mempengaruhi pembuatan keputusan pemasaran. Pelajar akan didedahkan dan diharapkan untuk mempelajari "bahasa pemasaran" (iaitu istilah, konsep, dan kerangka kerja) yang digunakan oleh praktikkan pengurus pemasaran. Prasyarat: ECON1320.

+ BUAD3600 Perdagangan Elektronik, 3 jam semester (Juga CSIT3600)

Penerokaan teknologi dan persekitaran perniagaan di sekitar kemunculan perdagangan elektronik. Akan ada pilihan trek teknikal dan bukan teknikal untuk pelajar, namun, semua pelajar akan diperkenalkan dengan kemahiran teknikal untuk melaksanakan laman web perdagangan elektronik. Ditawarkan Spring walaupun bertahun-tahun.

Seminar BUAD4210 dalam Pemasaran Media Sosial, 3 jam semester

Gambaran keseluruhan yang komprehensif, dengan pengalaman langsung, Pemasaran Media Sosial. Penekanan akan penggunaan strategik alat dalam talian, reka bentuk berkesan, dan teknik pemasaran kontemporari, digabungkan dengan aplikasi praktikal. Pelajar akan membina dan mengekalkan kempen pemasaran dunia nyata. Terhad untuk Jurusan Pemasaran Media Sosial. Bayaran tambahan diperlukan.

BUAD4430 Strategi Pemasaran, 3 jam semester

Tumpuan pada pengembangan kemahiran membuat keputusan dalam pemasaran. Konsep dan alat diterapkan untuk membingkai dan menyelesaikan masalah dunia nyata yang dihadapi pengurus pemasaran yang terlibat dalam mengembangkan strategi pemasaran yang optimum. Prasyarat: BUAD3330.

COMM1250 Pengantar Teori Komunikasi, 3 jam semester

Tinjauan teori utama yang menyokong penyelidikan dan kajian komunikasi, seperti komunikasi interpersonal, komunikasi organisasi, retorik, media, budaya, dan etika. Kursus ini memberi pelajar asas dalam perbendaharaan kata komunikasi, pengetahuan asas teori utama, dan pengenalan kepada penerapan teori praktikal untuk komunikasi manusia. Ditawarkan pada setiap musim luruh. ELO5 Kemanusiaan - Inovasi

+ COMM2300 Pengantar Teknologi Media, 3 jam semester

Pengenalan bentuk media massa utama? surat khabar, buku, majalah, radio, televisyen, rakaman suara, filem, dan Internet? untuk mendapatkan pemahaman tentang cara mereka beroperasi. Termasuk industri berdasarkan media massa? kewartawanan, pengiklanan, dan hubungan masyarakat? serta teori, undang-undang, dan etika media massa. Penekanan pada pemikiran kritis terhadap media massa.

+ COMM2500 Pengantar Media Massa, 3 jam semester

Pemeriksaan terhadap pelbagai teori penting, seperti retorik, Marxis, dan feminis untuk menganalisis budaya popular, dengan penekanan pada pentingnya komunikasi dalam pengeluaran dan penggunaan budaya. Pelajar akan mengkaji perkembangan budaya dengan menerapkan teori atau 'lensa' yang berbeza pada artifak budaya termasuk muzik, filem, iklan, pakaian, dll.

+ COMM3140 Kempen dan Teori Pujukan, 3 jam semester

Penekanan pada teori pembelajaran, teori pemprosesan maklumat, teori persepsi, komponen daya tarik persuasif, dan etika yang terlibat dalam pujukan. Selanjutnya, pelajar akan memeriksa teori dan daya tarik persuasif yang terlibat dalam kempen komunikasi dan mengkritik kejayaan, atau kekurangannya, dari pelbagai strategi persuasif.

+ COMM3500 Muncul dan Media Sosial, 3 jam semester

Eksplorasi mengenai kemunculan amalan komunikasi baru serta kesan sosial, politik, budaya, dan ekonomi mereka dalam kehidupan peribadi, masyarakat, budaya, sosial, institusi, dan antarabangsa. Perhatian khusus akan diberikan kepada cara media sosial mempengaruhi dan membentuk masalah etika dan privasi, bagaimana kita melihat diri kita sendiri dan orang lain, bagaimana kita berinteraksi secara formal dan tidak formal, dan bagaimana kita menjalankan perniagaan.

CSIT1060 Pengantar Pengaturcaraan Web, 3 jam semester

Asas bagaimana World Wide Web berfungsi dan pembinaan laman web menggunakan HTML dan CSS. Kemahiran teknologi yang berkaitan akan diliputi.

ECON1320 Prinsip Ekonomi Mikro, 3 jam semester

Analisis prinsip-prinsip asas sistem ekonomi Amerika, yang berpusat pada harga, pengeluaran, struktur pasaran, dan tinjauan masalah ekonomi kontemporari, misalnya kesinambungan. Matlamat 1C, Sains Sosial ELO5 - Kelestarian

+ Menunjukkan kursus tahun ganti.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1895 and sponsored by Community of Christ, Graceland University is more than just a school. It is a community of passionate, caring and dedicated individuals who put their relationships wit ... Baca lebih lanjut

Founded in 1895 and sponsored by Community of Christ, Graceland University is more than just a school. It is a community of passionate, caring and dedicated individuals who put their relationships with students first. The active Graceland alumni network reaches far beyond a student’s time on campus. Baca Ringkas
Independence , Lamoni + 1 Lagi Kurang