Sarjana Muda dalam Kualiti Makanan dan Inovasi
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Jelgava, Latvia
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
4 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
EUR 3,500 / per year
Tarikh akhir permohonan
15 Jul 2024
Tarikh mula paling awal
Sep 2024
pengenalan
Matlamat program pengajian Sarjana Muda akademik adalah untuk menyediakan pakar yang berdaya saing dan berpengetahuan dalam pengeluaran, kualiti, dan inovasi makanan, yang mampu mengatur pengurusan kualiti dan pembangunan inovasi dalam syarikat makanan, untuk menjalankan penyelidikan kreatif dan membentuk asas. untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat pengajian tinggi.
Semasa program pengajian antara disiplin, pelajar memperoleh pengetahuan tentang teknologi makanan, kualiti dan pembangunan produk baharu dari idea ke pasaran. Tumpuan utama pada komponen teknologi makanan program adalah pada sains - kimia, fizik, matematik, produk makanan dan teknologi proses, kualiti, dan inovasi. Komponen perniagaan program memberi tumpuan kepada inovasi, keusahawanan dan pengurusan pemasaran.
Setiap tahun pengajian Pelajar mengukuhkan pengetahuan yang diperoleh semasa pengajian dan mendapat kemahiran praktikal dalam kursus latihan 4.5 ECTS di syarikat pengeluaran makanan.
Kami menawarkan sokongan dalam bidang ini dengan program biasiswa Erasmus+ untuk aktiviti mobiliti pertukaran pelajar.
Program pengajian dilengkapkan dengan penghuraian dan pembelaan tesis Sarjana Muda.
Mengapakah Latvia University of Life Sciences and Technologies ?
Jaminan Kualiti – Menurut kedudukan QS EECA, LLU ialah salah satu Universiti terbaik di Eropah dan Asia Tengah dan Universiti Sains Hayat terbaik di negeri Baltik. Selain LLU memegang piawaian "Pelaburan dalam Kecemerlangan"!
Ijazah Diiktiraf Seluruh Dunia - tambahan diploma yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Eropah. Graduan boleh menyambung pelajaran atau bekerja di seluruh dunia.
Kemudahan Termaju – peralatan makmal moden, asrama yang selesa, kajian di monumen seni bina yang cemerlang – Istana Jelgava.
Lokasi Geografi yang Menguntungkan – bandar-bandar utama Eropah boleh dikunjungi dengan mudah dengan bas, kapal terbang atau feri.
Kos Berpatutan – bijak dan berbelanja lebih sedikit dengan belajar di LLU !
Persekitaran Selamat dan Hijau – cara terbaik untuk merasai budaya Latvia. Walaupun terdapat pelbagai acara kebangsaan dan antarabangsa yang berbeza, Jelgava adalah bandar yang sangat selamat untuk semua orang.
Kajian dengan Nilai Tambah – Amalan dan pengajaran berasaskan penyelidikan dengan hubungan rapat dengan pasaran buruh dan perniagaan. Pelajar memperoleh pengetahuan pelbagai disiplin dan mendapat pendedahan antarabangsa dengan bantuan program mobiliti yang berbeza.
Kehidupan Pelajar – pengajian yang seimbang dan kehidupan budaya, pelbagai jenis aktiviti sukan secara percuma. Dapatkan pengalaman antarabangsa dengan menggunakan peluang pertukaran antarabangsa!
Kemasukan
Kurikulum
Program pengajian merangkumi tiga fokus utama:
- Makanan - Pengetahuan tentang Teknologi dan Pemprosesan Makanan klasik dan moden serta Penggunaan pembungkusan moden dalam pengeluaran makanan
- Kualiti - sistem kualiti dalam rantaian makanan, Pengurusan kualiti dalam industri makanan, Pemantauan kualiti dalam sektor makanan dan Keselamatan Makanan.
- Inovasi - Makanan Masa Depan, Pembangunan produk baharu dan pemindahan inovasi daripada Sains kepada Industri
Prosedur peperiksaan
Pengetahuan dinilai oleh gred yang diambil daripada ujian, kerja individu dan sebagai sebahagian daripada peperiksaan kursus pengajian. Penilaian pengetahuan bersepadu, kemahiran dan kecekapan akan diuji dengan tesis Sarjana Muda yang terhasil.
Hasil Program
Pengetahuan: Mengaplikasikan pengetahuan teori dan praktikal dalam pengeluaran makanan, pengurusan kualiti dan inovasi yang diperoleh daripada kursus asas dan sains khas. Dapat menerangkan konsep dan ketetapan yang paling penting dalam sains makanan. Mampu menunjukkan pengetahuan khusus dan pemahaman kritis tentang kepentingan penyelidikan dalam pembangunan produk baharu.
Kemahiran: Berkebolehan menggunakan pengetahuan dalam proses pengeluaran makanan untuk merancang, memodelkan dan memilih penyelesaian yang paling sesuai untuk pengeluaran makanan, pengurusan kualiti dan pembangunan inovasi. Mampu merumus sendiri, merancang, menstruktur, menganalisis, membahaskan dan menunjukkan pendekatan saintifik untuk pembangunan produk baharu dengan kerjasama profesional industri.
Kompetensi: Mengaplikasikan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi dalam pengeluaran makanan, pengurusan kualiti dan pembangunan produk baharu dengan cara yang kompleks. Merancang, mengatur dan melaksanakan pengurusan kualiti dan pembangunan produk baharu dalam syarikat pengeluaran makanan, menggunakan pemikiran kritis dan kerja berpasukan. Penyelidikan saintifik hendaklah berkemampuan untuk memilih dan menganalisis maklumat dan kaedah saintifik secara bebas, menerangkan maklumat yang diperolehi dari segi analisis, menggunakannya dalam membuat keputusan dan menyelesaikan masalah dalam pengeluaran makanan, pengurusan kualiti dan inovasi.
Yuran Pengajian Program
Galeri
Peluang kerjaya
Pelaksanaan program ini mempunyai semua prasyarat untuk menyediakan pakar yang berdaya saing dan berpengetahuan dalam kualiti dan inovasi makanan, yang mampu mengatur pengurusan kualiti dan pembangunan inovasi dalam syarikat pengeluaran makanan, melaksanakan penyelidikan kreatif dan mewujudkan asas untuk melanjutkan pengajian dalam lebih tinggi- pengajian peringkat.