Sarjana Muda dalam Hubungan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Inovasi dalam komunikasi dan pengangkutan moden telah meningkatkan dan meningkatkan hubungan antara negara, institusi antarabangsa dan individu.

Hari ini, kita menghadapi banyak masalah yang berkaitan dengan proses globalisasi dan pembangunan hubungan antarabangsa. Jabatan Perhubungan Antarabangsa ditubuhkan untuk membangunkan pakar dalam bidang mereka yang dapat menyelesaikan masalah ini.

Di dunia hari ini, penemuan dan inovasi baru diperkenalkan sepanjang masa, dan keupayaan untuk berfikir secara bebas dan kreatif adalah penting. Jabatan Perhubungan Antarabangsa melatih para pelajar untuk berfikir, melakukan penyelidikan dan menyatakan pendapat mereka dengan keyakinan diri yang diperlukan untuk bersaing dalam pasaran global yang berkembang.

Selain mendidik individu untuk karier di Luar Negeri, beberapa pelajar akan dilatih sebagai penasihat hubungan asing ke sektor perniagaan. Program kami direka untuk menyediakan pakar dalam bidang kritikal seperti institusi antarabangsa, korespondensi antarabangsa, dan prosedur komunikasi antarabangsa.

Prof. Dr. Serhat GÜVENÇ

Ketua Jabatan

Maklumat mengenai Institusi

Program ini ditubuhkan pada tahun 2003.

Kelayakan dianugerahkan / Tahap Kelayakan

Associate and Bachelor (6. Tahap)

Syarat Kemasukan

Pemohon perlu mendapatkan markah yang dikehendaki dari Peperiksaan ke Peperiksaan Pendidikan Tinggi (YGS), Ujian Penempatan Kitaran Pertama (LYS / TM 2), dan Ujian Pemindahan Langsung (DGS). Peletakan dipusatkan di Pusat Pemilihan dan Penempatan Pelajar (ÖSYM). Pelajar antarabangsa yang memohon untuk mengikuti program ini mesti mengikuti kriteria kemasukan yang ditentukan oleh Kadir Has University . Pelajar boleh memindahkan ke program dengan mengikuti peraturan Kadir Has University atas asas mengenai pemindahan mendatar.

Pengiktirafan Pembelajaran Terdahulu

Pelajar boleh dikecualikan daripada beberapa kursus dalam rangka undang-undang berkaitan. Jika kandungan kursus yang telah diambil sebelum ini di institusi lain adalah bersamaan dengan kursus yang ditawarkan di Kadir Has University , maka pelajar boleh dikecualikan dari kursus ini dengan kelulusan fakulti yang berkaitan selepas penilaian kandungan kursus.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar dikehendaki melengkapkan semua kursus dalam kurikulum yang diterima oleh Senat (Kredit 240 ECTS) dan mempunyai Purata Purata Gred Kumulatif minimum 2.00 / 4.00.

Takrif Program

Menyokong dan berkhidmat kepada pembangunan negara dan yang sedia ada sebagai tingkap kepada sektor hal ehwal global melalui mendidik para profesional dan pemimpin hubungan antarabangsa masa depan yang akan dapat mengikuti perkembangan teknologi dengan teliti, mempunyai pengetahuan praktikal dan latar belakang teori yang kuat.

Hasil Program

  1. Memahami konsep-konsep utama hubungan antarabangsa kerana mereka muncul dan beroperasi dalam konteks global / serantau.
  2. Fahami dan kritikal menilai teori-teori dan pendekatan-pendekatan untuk hubungan antarabangsa dari perspektif disiplin
  3. Kenal pasti pelakon utama dalam hubungan antarabangsa termasuk negara-negara, pertubuhan-pertubuhan antara kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan, syarikat transnasional, masyarakat sivil global, kumpulan tidak sah dan individu-dan memahami bagaimana pelaku-pelakon ini berinteraksi untuk memberikan substansi kepada hubungan antarabangsa.
  4. Menunjukkan pengetahuan tentang dimensi, peristiwa, dan proses hubungan antarabangsa dalam konteks teori dan sejarah mereka.
  5. Membaca dan merenungkan bahan dan kesusasteraan disiplin, terutamanya dalam bahasa Inggeris - dengan hati-hati, kritis, dan mendalam.
  6. Tuliskan esei dan makalah yang jelas, terperinci dan logik yang disesuaikan dengan standard etika dan integriti akademik.
  7. Mengambil bahagian secara aktif dalam perdebatan dan diskusi hubungan antarabangsa, secara lisan menyatakan secara jelas, secara logik dan persuasif.
  8. Bekerja dengan berkesan dalam pasukan kebangsaan dan antarabangsa dan kumpulan projek.

Profil Profesional Graduan

Kami berhasrat untuk mendidik individu untuk mempunyai pengetahuan yang mendalam mengenai hal-hal global, undang-undang antarabangsa, dan politik, dan memiliki kepakaran dalam keseluruhan bidang pengajian serta cawangan tertentu. Individu-individu ini akan menjadi permintaan dalam sektor awam dan swasta Turki, serta institusi antarabangsa dan organisasi masyarakat madani

Akses kepada Pengajian Lanjut

Pelajar boleh memohon pengajian siswazah dalam program berkaitan.

Soal Selidik Penilaian

Soal Selidik dan Instruktur Penilaian Kuesioner Kuesioner Angka Pengkaji.

Kerjasama Antarabangsa

Lihat http: // www. KHAS .edu.tr / uluslararasi2 / uluslararasi-oegrenciler-22 / uluslararasi-programlar-9 / uluslararasi-programlar-12.html

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and ... Baca lebih lanjut

Kadir Has University (KHU) was founded in 1997, in Istanbul. The university, with its five faculties of Engineering and Natural Sciences, Economics and Administrative Sciences, Communication, Law and Fine Arts, as well as its several vocational schools, is dedicated to becoming a leader in educational and cultural fields in Turkey, as well as establishing itself as an international center for research and scientific development. Baca Ringkas