Ijazah Sarjana Muda Gastronomi ini bertujuan untuk melatih para profesional yang khusus dalam teknik kuliner tetapi juga layak untuk memimpin dan mengurus perniagaan gastronomi. Latihan empat tahun yang akan membolehkan graduan kami memimpin masa depan Gastronomi.

Butiran

 • Latihan Rasmi: Ijazah Sarjana Muda Gastronomi.
 • Dialamatkan kepada: Pelajar yang ingin meneruskan kerjaya mereka dalam Gastronomi dengan kemahiran pengurusan perniagaan.
 • Tempoh Pelajar: 4 tahun.
 • Jumlah Kriteria: 240 ECTS
 • Bahasa: Bahasa Inggeris: tahun pertama. Bahasa Sepanyol: 2, 3, 4 tahun *
 • Terletak di: Castellón de la Plana (Sepanyol)

* Tahun 1 boleh sama ada dalam bahasa Sepanyol atau Bahasa Inggeris

Persembahan

Ijazah Sarjana Muda Gastronomi di CEU Cardenal Herrera University adalah hasil kajian sosial, budaya dan perniagaan yang mendalam tentang situasi semasa dalam amalan kuliner dan bagaimana ia telah berkembang dalam kedua-dua istilah gastronomi dan komersil. Kesimpulan utama dari kajian ini adalah seperti berikut:

 • Profesionalisme: Terdapat trend yang semakin meningkat terhadap keperluan kelayakan profesional dalam sektor gastronomi.
 • Dimensi Perniagaan: Kini terdapat keperluan bagi persekitaran pembelajaran yang sesuai yang dapat menggabungkan gastronomi dan perniagaan, memasak dan mengembalikan pelaburan.
 • Gastronomi R

Ijazah Sarjana Muda adalah berdasarkan lima bidang topik:

GASTRONOMY

Produk Makanan dan Teknik Kuliner: Memindahkan pengetahuan mengenai produk makanan dan teknik kuliner, mengenai asal-usul dan kebolehkesanan makanan. Latihan pelajar dalam disiplin kualiti dan keselamatan bahan mentah, penyediaan makanan dan penyimpanan dan pemakanan yang sihat

KREATIVITI

Nilai idea: Ijazah ini termasuk subjek yang berkaitan dengan kreativiti, reka bentuk dan trend artistik. Pengetahuan asas ini memberi peluang kepada pelajar untuk memainkan peranan aktif dalam projek-projek yang berkaitan dengan menghias dan mengatur dalaman, serta mengembangkan rupa tersendiri mereka dari segi persembahan makanan dan hiasan dalaman.

BAHASA

Peluang Antarabangsa: Pertumbuhan sektor ini di pasaran antarabangsa mendorong kami untuk memberikan penekanan yang kuat kepada bahasa Inggeris sebagai bahasa kerja setiap hari untuk pelajar kami, yang mempunyai peluang untuk mengamalkan kemahiran bahasa mereka dalam seminar, kerja yang diawasi, carian bibliografi, dan sebagainya.

PENGURUSAN PERNIAGAAN

Alat untuk menguruskan projek perniagaan yang kukuh: Mengambil pendekatan yang praktikal dan diterapkan pada perniagaan perhotelan dengan tujuan melengkapkan pelajar dengan alat yang mereka perlukan untuk menubuhkan projek perniagaan yang mantap dan melindungi daya maju kewangan mereka.

Program Pengajian

Program Pengajian untuk Ijazah Sarjana Muda Gastronomi melengkapkan calon pelajar dengan asas yang kukuh dan praktikal untuk membina karier masa depan mereka.

Program ini didasarkan pada lima bidang topik. Gabungan, bidang-bidang ini menawarkan graduan Gasma yang profesional, terkini profil masa depan:

 • Teknologi makanan
 • Pengetahuan Perniagaan Umum
 • Gastronomi
 • Pengurusan masakan
 • Bahasa

Tahun Pertama. Yayasan Pepejal dalam Gastronomi dan Pengurusan

Pelajar tahun pertama memperoleh pengetahuan asas berhubung dengan pengendalian makanan dan proses masakan asas.

Mereka akan belajar tentang bidang pemasaran dan ekonomi syarikat di sektor ini. Bahasa Inggeris adalah sebahagian daripada kandungan pertama kajian mereka serta aktiviti praktikal, untuk mendapatkan pengalaman di syarikat tempatan.

Tahun Kedua. Teknik dan Alat Baru

Tahun kedua termasuk konsep berkaitan dengan oenology dan proses kuliner.

Konsep yang berkaitan dengan undang-undang, kewangan dan isu-isu kesihatan akan ditangani dalam Pengurusan Kuliner. Para pelajar juga dilengkapi dengan alat untuk membuat projek perniagaan yang mantap. Latihan berterusan dalam bahasa Inggeris dan kemahiran komunikasi bahasa Inggeris. Pelajar menjalankan latihan di syarikat-syarikat nasional.

Tahun ke-3. Konsolidasi Pengetahuan

Kajian gastronomi memberi tumpuan kepada pemakanan dan dietetik, terus ke proses penciptaan dan inovasi dalam Gastronomi. Pelajar juga akan meluaskan pengetahuan mereka mengenai oenology dan pairing wain.

Dalam Pengurusan Kuliner, pelajar mengkaji model perniagaan dan menggunakan perisian untuk mengawal kos. Pengurusan acara diperkenalkan. Dalam Bahasa Inggeris, pelajar memperoleh pengetahuan praktikal yang berkaitan dengan dunia perniagaan dan industri restoran. Latihan magang diadakan di syarikat antarabangsa, baik di restoran dan syarikat dalam industri makanan.

Tahun ke-4. Jalan ke Pengkhususan

Pada tahun keempat, pelajar memilih pengkhususan dan Pathway kursus yang sepadan.

 • Inovasi Chef Eksekutif - Penyelidikan Gastronomi: Pelajar akan mengkaji teknik masakan terkini dan trend dalam Gastronomi. Mereka mula memperoleh konsep penyelidikan. Pengkhususan ini bertujuan untuk tahap masakan tertinggi dengan mempelajari tren masakan baru dan menggunakan proses kreatif dan penyelidikan berterusan di dapur.
 • Perniagaan Gastronomi. Makanan

Projek Akhir (TFG)

Projek Akhir Ijazah Sarjana Muda (TFG) terdiri daripada memori atau kajian asli yang dijalankan oleh setiap pelajar. TFG mengintegrasikan dan membangunkan latihan dan kemahiran yang diperolehi semasa Ijazah Sarjana Muda.

Tujuannya adalah untuk melatih para pelajar dalam mencari, mengurus, menganjurkan dan menafsirkan data yang relevan untuk membuat penilaian yang termasuk pantulan tentang isu-isu penting sosial, saintifik, teknologi atau etika. Penyempurnaannya memudahkan pembangunan pemikiran kritikal, penghakiman logik dan kreatif. Seorang guru akan mengawasi TFG dan penyelesaiannya diperlukan untuk memperoleh gelaran Ijazah Sarjana Muda.

Pelatih

Pelajar berpeluang untuk melakukan penempatan kerja di syarikat tempatan, nasional dan antarabangsa.

Kampus Pengurusan Gastronomi dan Masakan Kami memberi setiap pelajar peluang untuk mendapatkan penempatan kerja akademik luaran, terima kasih kepada beberapa perjanjian kerjasama antara CEU Cardenal Herrera University dan syarikat tempatan, Valencian, nasional dan antarabangsa yang berbeza.

Dari tahun pertama kursus ijazah mereka, para pelajar boleh mula memperoleh pengalaman profesional dengan menjalankan penempatan kerja di syarikat yang terletak berhampiran. Memandangkan mereka memperoleh lebih banyak pengetahuan dan kemahiran, pelajar mempunyai peluang untuk memohon penempatan dalam persekitaran yang semakin kompetitif.

Peluang kerjaya

Gastronomi adalah bidang interdisipliner yang melibatkan pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan sektor gastronomi dan masakan. Graduan kami, terus mencipta perniagaan mereka sendiri, berpeluang untuk melaksanakan aktiviti profesional mereka dalam pelbagai bidang, di dalam restoran dan sektor pelancongan:

 • Industri makanan.
 • Restoran dan katering.
 • Perundingan gastronomi.
 • Pelancongan.
 • Hospitaliti.

Banyak peluang kerjaya yang terbuka kepada mereka membolehkan graduan dalam Gastronomi untuk mengamalkan profesion mereka dalam kedudukan tanggungjawab, seperti:

 • Chef.
 • Pengarah Makanan
 • Pengurus Restoran dan Katering.
 • Perunding Gastronomy.
 • Pengurus Acara dan Gastronomi.
 • Pengurus Penyelidikan dan Inovasi Sektor Makanan.
 • Pegawai Kualiti dan Keselamatan Makanan.
 • Pengurus Operasi dan Projek Kuliner.

Di samping itu, graduan kami akan dapat menggunakan kemahiran profesional mereka dalam sektor pengajaran dan perundingan, termasuk:

 • Pengurus kuliner dan gastronomi, perunding atau penasihat.
 • Guru dalam bidang yang berkaitan dengan gastronomi: kelas induk, penghantaran kursus, penyeliaan penempatan kerja, dll.
 • Penasihat mengajar di pusat latihan gastronomi.

Pasukan Kuliner

Untuk kawasan Gastronomy, Gasma menggunakan profesional dengan kerjaya yang berjaya di dunia gastronomi. Staf akademik dari CEU-Cardenal Herrera University memberikan pengalaman mereka dalam menyampaikan kemahiran yang diperlukan untuk bidang subjek Perniagaan dan Pemasaran, Teknologi Makanan, Komunikasi, dan lain-lain.

Tutor berterusan

Seorang guru akan bertanggungjawab untuk menyelia setiap pelajar sepanjang kursus mereka.

Laluan Kemasukan

 • Baccalaureate LOGSE: Semua pelajar yang telah menamatkan tahun kedua Baccalaureate dan lulus ujian masuk universiti akan dibenarkan masuk ke Ijazah Universiti. UCH CEU mempunyai proses kemasukan pelajar sendiri.
 • Internasi Baccalaureate diambil di dalam atau di luar Sepanyol: 1. Sistem pendidikan Kesatuan Eropah dengan perjanjian khusus mengenai pendidikan. 2. Sistem pendidikan negara-negara di luar Kesatuan Eropah atau yang tidak ada perjanjian khusus mengenai pendidikan.
 • Kelayakan Vokasional Lanjutan (CFGS) atau FPII yang diperoleh di Sepanyol: Berdasarkan undang-undang semasa, semua pelajar yang telah mengikuti CFGS (Siklus Latihan Vokasional Lanjutan) boleh mengakses Universiti dari mana-mana bidang profesional, tetapi sekiranya permintaan melebihi bilangan tempat yang tersedia, CEU UCH akan memberi keutamaan kepada calon yang berkelayakan yang memegang kelayakan dari cabang pengetahuan yang sama seperti yang dipelajari pada kursus ijazah yang mereka ingin ikuti.
 • Kelayakan yang bersamaan dengan latihan vokasional / kelayakan bahasa Sepanyol atau kursus pendidikan yang dilakukan di luar negeri: Selain itu, pemohon Sepanyol dan bukan-Sepanyol boleh diterima masuk ke UCH CEU jika mereka telah menamatkan pengajian di luar negeri yang bersamaan dengan Kelayakan Latihan Vokasional Lanjutan. Kajian sama dengan Kitaran Latihan Vokasional Terperinci atau Latihan Profesional yang dibawa ke luar negara.
 • Sebelum pengajian di Universiti: 1. Pengajian universiti sebelum ini selesai di Sepanyol. 2. Kajian universiti sebelum ini selesai di luar Sepanyol.
 • Kelayakan Universiti bermula tetapi tidak selesai: Akses dengan pemindahan rekod akademik
 • Pengalaman vokasional atau keadaan peribadi lain: Orang lebih dari 25/45. Orang lebih dari 40 dengan pengalaman vokasional yang berkaitan dengan tahap yang mereka ingin belajar.

Yuran Akademik

Langkah pertama: Pada tahun pertama jumlah yuran, untuk pelajar bahasa Inggeris, adalah 11,500 euro. Latihan mereka (48 ECTS) pada tahun ini adalah sepenuhnya dalam bahasa Inggeris (kelas, bahan, dan lain-lain) ketika menerima kelas Bahasa Sepanyol intensif (12 ECTS). Pelajar akan menamatkan tahun pertama sekolah menguasai banyak sumber Bahasa Sepanyol.

Langkah kedua: Dari tahun kedua anon, para pelajar garis Bahasa Inggeris tahun lalu melepasi garis yang diajar dalam bahasa Sepanyol. Jumlah bayaran untuk latihan mereka (66 ECTS setiap tahun akademik) tahun ke-2 dan ke-3 akan menjadi 10.690 euro setahun. Walau bagaimanapun, pelajar boleh terus menerima kelas bahasa Sepanyol jika mereka memerlukannya. Mereka akan meningkatkan dan memperdalam penguasaan bahasa Sepanyol untuk menjadi fasih berbahasa Sepanyol. Setiap kali ada acara khas (masterclass, contohnya) pelajar-pelajar dalam bahasa Inggeris akan mempunyai sokongan bahasa.

Langkah ketiga: Jumlah yuran bagi tahun ke-4 ialah 9.970 euro setahun (60 ECTS). Walau bagaimanapun, pelajar boleh terus menerima kelas bahasa Sepanyol jika mereka memerlukannya. Mereka akan meningkatkan dan memperdalam penguasaan bahasa Sepanyol untuk menjadi fasih berbahasa Sepanyol.

Setiap kali ada acara khas (masterclass, contohnya) pelajar-pelajar dalam bahasa Inggeris akan mempunyai sokongan bahasa.

Yuran akademik termasuk:

 • Semua bahan mentah dan input untuk memasak.
 • Penggunaan kemudahan dan peralatan Kampus.
 • Seragam ditambah dengan set pisau dan perkakas yang diberikan kepada setiap pelajar untuk harta mereka sendiri. (walaupun di atas, pelajar mesti mendeposit 400 €, yang akan dibayar balik selepas tamat).
 • Locker Peribadi.
 • Kehadiran kepada Masterclasses, persidangan dan seminar kurikulum yang dijadualkan untuk pelajar kami.
 • Susunan latihan mandatori dan kurikulum.

Tidak termasuk:

Penginapan. Walau bagaimanapun, Castellón adalah ibu kota bersaiz sederhana Mediterranean dengan 180,000 penduduk dan kos hidup yang sangat sederhana. Pelajar boleh menemui sebuah bilik di pangsapuri berkongsi bermula pada 170 € -190 € / bulan.

Kemasukan dan Pendaftaran

Temuduga kemasukan

Pada borang permohonan, anda akan diminta untuk memilih satu hari dan waktu untuk temu ramah peribadi anda dan ini akan berlaku di kemudahan CEU Cardenal Herrera University.

Wawancara akan diadakan dengan pengurus dari Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Gastronomi dan mempunyai dua tujuan utama: pertama, bagi calon untuk mempunyai hubungan langsung dengan Kampus dengan berinteraksi dengan seseorang yang dikaitkan dengan Gasma, yang akan dapat menjawab sebarang pertanyaan mereka mempunyai; Kedua, bagi calon untuk mengetahui semua tentang Ijazah Sarjana Muda dalam Gastronomi pertama. Pada temuramah, calon akan diberi maklumat lengkap tentang kursus dan cara Kampus kami berfungsi. Ini akan membantu proses membuat keputusan. Di samping itu, temuduga akan membolehkan kita mempelajari lebih lanjut tentang kemahiran dan motivasi pelajar masa depan secara langsung, secara peribadi, yang merupakan faktor utama bagi kita menilai calon sebagai pelajar yang mungkin dalam kursus Ijazah.

Tempahan dan matrikulasi

Berikutan wawancara kemasukan, proses untuk menempah tempat akan bermula. Secara umumnya, kecuali dalam keadaan khas, 24 jam selepas wawancara, calon akan menerima pemberitahuan melalui e-mel dan melalui intranet kemasukan.

Pemberitahuan akan menetapkan salah satu daripada tiga senario untuk calon tersebut:

 • Bahawa mereka telah dipilih dan ada tempat yang tersedia untuk mereka. Dalam kes ini, pemberitahuan itu akan disertakan dengan Dokumen Tempahan Tempat yang diperibadikan memberitahu mereka apa yang perlu mereka lakukan untuk meneruskan proses tersebut. Berikutan arahan ringkas pada dokumen ini, calon boleh menempah tempat di Kampus Pengurusan Gastronomi dan Masakan.
 • Bahawa mereka telah dimasukkan ke dalam senarai menunggu untuk akses ke Ijazah Sarjana Muda. Dalam acara ini, mereka akan dimaklumkan mengenai langkah-langkah seterusnya yang akan diambil.
 • Bahawa mereka tidak dipilih kerana tidak ada tempat yang tersedia dan tidak dijangka bahawa mana-mana tempat akan menjadi tersedia atau atas sebab-sebab yang berkaitan dengan penilaian permohonan calon.

Pemilihan akan berlaku dengan menilai calon, motivasi dan kemahiran mereka dan, jika berkenaan, keadaan peribadi dan keluarga mereka. Memandangkan Kampus Pengurusan Gastronomi dan Kulinari mempunyai sistem pemilihan sendiri, gred yang diperolehi di Peperiksaan Masuk Universiti tidak akan diambil kira untuk tujuan ini, walaupun pendaftaran akhir boleh berlaku hanya apabila semua keperluan undang-undang untuk kemasukan ke Kampus telah dipenuhi .

Sekiranya mereka dipilih, pelajar perlu mendaftar untuk membuat tempahan tempat mereka rasmi:

 • Pelajar masa depan akan dapat mencetak dokumentasi yang diperlukan untuk membayar yuran pendaftaran dari intranet.
 • 24 jam selepas membuat pembayaran, pelajar masa depan perlu mengisi borang pendaftaran di intranet.

Kedua-dua bayaran yuran dan penyempurnaan borang pendaftaran akan dikehendaki agar tempat itu dikhaskan dan seterusnya dapat meminta pelantikan untuk pendaftaran, yang akan diformalkan di Sekretariat Am Kampus.

Ujian kustom

Kampus Pengurusan Gastronomi dan Masakan Kuliner, GASMA, telah melaksanakan proses yang membantu menilai pengetahuan dan kemahiran para pelajar barunya untuk mengenalpasti profil mereka untuk mengakses Ijazah Sarjana Muda Gastronomi.

Proses ini membolehkan kita mengklasifikasikan tahap akses pelajar sehingga kita dapat merancang strategi pengajaran sesuai dengan kumpulan yang mereka milik. Untuk melakukan ini, pada awal tahun akademik, apabila pelajar telah mendaftar di Kampus, satu siri ujian profil dijalankan di dalam bilik darjah, yang khusus disesuaikan dengan Ijazah Sarjana Muda Gastronomi. Berdasarkan maklumat yang diperoleh daripada ujian-ujian ini, Kampus Reka bentuk rekabentuk tetulang dan intensifikasi disesuaikan dengan keperluan pelajar.

Ini adalah satu lagi contoh usaha kami untuk menawarkan pengajaran peribadi, berorientasikan ke arah mendapatkan yang terbaik daripada setiap pelajar. Dalam proses ini, pelajar juga diberi ujian peringkat bahasa Inggeris. Dengan menggunakan keputusan ujian ini, Kampus akan memberitahu pelajar kursus-kursus percuma yang harus mereka hadiri dari kursus bahasa mereka, untuk mencapai tahap bahasa Inggeris yang diperlukan pada kursus ijazah sarjana muda.

Program diajar dalam:
English
Sepanyol
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
11,500 EUR
Jumlah yuran tahun pertama
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019