Sarjana Muda dalam Fotografi

Umum

Penerangan Program

Anda akan berkembang sebagai pakar gambar yang menggunakan fotografi dan media lain untuk mengekspresikan visi realiti sendiri dengan cara berfikir dan peribadi.

Mempelajari Fotografi bermaksud mengembangkan cara berfikir dan melihat baru. Anda berhubung dengan dunia melalui gambar (fotografi), dan sebagai jurugambar profesional, anda perlu tahu bagaimana menangani media yang hebat ini. Apakah visi peribadi anda berhubung dengan fotografi sebagai media dan bentuk seni?

Anda akan berkembang sebagai pakar gambar yang, dengan cara mereka sendiri dan menyoal, menggunakan fotografi sebagai alat untuk menggambarkan dunia dengan cara yang mencetuskan pemikiran dan mencabar secara visual. Anda berhubung dengan dunia melalui gambar, dengan menggunakan pengetahuan anda mengenai sifat media fotografi. Gambar fotografi mempunyai watak tersendiri, memberikan peluang khusus, dan menempati kedudukan istimewa dalam budaya visual kontemporari. Sebagai jurugambar, anda juga mempunyai pengetahuan tentang bahasa dan makna umum gambar, yang dapat anda gunakan untuk tujuan anda sendiri.

Fotografi semakin meningkat mengenai cara gambar-gambar fotografi yang berkaitan dengan dunia, bukan hanya dari segi budaya visual tetapi juga kepada masyarakat pada umumnya. Ini bermaksud bahawa anda bukan sahaja belajar membuat gambar yang kuat dan khas tetapi juga membuat gambar yang berkaitan dengan cara fotografi yang hebat sebagai media. Anda akan bekerjasama dan menjalin hubungan dengan pembuat gambar lain, dengan masyarakat, dengan orang ramai, untuk membuat karya yang menonjol dari gambar media sosial setiap hari.

Kurikulum secara koheren membahas pengetahuan, kemahiran, dan wawasan fotografi profesional, pada tahap visual, teknikal, dan teori / penyelidikan, dan dengan fokus berterusan pada konteks profesional antarabangsa. Pelajar mengusahakan projek dan dalam situasi profesional yang dinamik untuk eksperimen, penerokaan, penyelidikan, pembuatan, dan refleksi, yang selalu membawa mereka bersentuhan dengan lingkungan, tema, dan cabaran baru.

Kurikulum juga menangani amalan profesional jurugambar kontemporari yang terus berubah. Media fotografi bukan lagi domain eksklusif sebilangan kecil profesional: memang, hampir semua orang mengambil gambar pada masa kini. Biasanya, ini adalah gambar digital, dan semakin banyak jurugambar amatur juga dapat memproses gambar ini secara digital. Walaupun semua orang kini dapat mendaftarkan kehidupan mereka sendiri dan memproses dan menerbitkan hasilnya di platform peribadi mereka sendiri (media sosial, blog), jurugambar tetap profesional dengan kemampuan untuk mengawasi dan merenungkan bidang profesional ini.

img

Peluang kerjaya

  • Artis / Jurugambar
  • Penyelidik

Menciptakan Perintis

Alumni Fotografi kami yang berjaya merangkumi: Barry van Leeuwen (dicalonkan untuk Photo Academy Awards); Marylene Rutten (pemenang Anugerah Drempel); Marijke Groeneveld (pemenang Festival Fotografi Leiden); Csilla Klenyánszki; Benjamin Li; dan Erik Kroes.

Senarai semak portfolio

Adakah awak:

  • berbakat dalam seni visual?
  • berdikari dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian kunjungi salah satu Hari Terbuka atau Malam Terbuka kami - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Apa
Pilihan 10-15 karya yang didahului oleh proses kreatif

Sebagai contoh:
reka bentuk, objek, foto, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, gambar, poster, kempen, lukisan, artifak dan patung yang boleh digunakan. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional yang rapi, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: Karya 3D dapat dibawa dalam kotak (kadbod), karya digital dapat dipersembahkan di komputer riba atau tablet.

Harap maklum:
selain daripada karya-karya ini, tunjukkan kepada kami beberapa perkara lain yang anda buat. Buat pemilihan yang teliti antara keduanya. Dengan begitu, kita dapat menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan mengenai kualiti dan karya anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Baca lebih lanjut

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Baca Ringkas