Baca keterangan rasmi

Pakaian dan Pakaian Merchandising

Ijazah dalam Perdagangan dan Pakaian Merchandising membolehkan anda menjadi kreatif dan menyediakan anda kerjaya sebagai pembeli, pemaju produk, pengurus runcit, pengedar visual, wakil penjualan borong, stylist, pakar pemasaran dan promosi, dan lain-lain lagi. Pendekatan pembelajaran kami menggunakan teknologi industri terkini, lawatan lapangan dan penceramah tetamu dari industri. Majalah fesyen memilih yang kecil dalam pentadbiran pemasaran atau perniagaan untuk mengukuhkan kemahiran perniagaan mereka dan memaksimumkan resume mereka. Persatuan Keluarga dan Konsumen Amerika mengiktiraf program kami secara nasional.

UOCM101A

Teknologi Gunaan untuk Pembelajaran

Sebagai pelajar, anda mendapat pengetahuan di dalam bilik darjah dan kemudian menerapkannya dalam projek-projek dunia nyata. Keputusan akhir projek adalah serupa dengan kerja yang dilakukan dalam industri. Anda akan membuat litar produk digital, portfolio digital, pelan visual kedai, bahan media sosial, dan projek lain yang menggunakan perisian dan teknologi terkini, seperti yang digunakan para profesional. Anda akan mempunyai akses kepada WGSN, perkhidmatan ramalan aliran atas yang digunakan oleh Fortune 500 syarikat, untuk penyelidikan trend, serta reka bentuk, cetakan, dan warna pakaian terbaru untuk pembangunan produk. Di samping itu, anda akan mempunyai akses kepada mesin jahit dan sulaman, pencetak 3D, mesin pemotong mati, makmal komputer, peralatan merchandising visual, dan perisian reka bentuk dan penyimpanan produk.

Fakulti berpengalaman

UOCM104a

Fakulti dalam program fesyen semuanya mempunyai kombinasi unik pengalaman industri dan latar belakang pendidikan. Nisbah fakulti pelajar rendah memberi peluang kepada fakulti untuk membina hubungan dan mentor pelajar. Fakulti dan pelajar kita membuat keluarga yang saling membantu.

Alumni

Rangkaian alumni yang berjaya menjangkau negara dan banyak laluan kerjaya dalam fesyen. Alumni ada dalam bidang pembelian / pengembangan produk, pemasaran visual, pengurusan, blog / media sosial, penjualan borong, dan pemilikan perniagaan. Mereka bekerja untuk syarikat termasuk:

 • Sasaran
 • H
 • Buckle
 • Helzburg
 • Charming Charlie
 • Jerrod Jewellers
 • Nike
 • Essence of Bridal Australia
 • Payless
 • Jurulatih
 • Rally House
 • Nordstrom

Kerjaya yang dipegang oleh graduan termasuk:

 • Pengurus Kedai Runcit
 • Merchandiser Visual
 • Pakar Pembangunan Produk
 • Pembeli
 • Wakil Stylist / Perhubungan Awam
 • Perwakilan Jualan Borong / Perwakilan Jenama
 • Sumber Manusia
 • Pemilik Perniagaan Kecil
 • Pengarah Fesyen untuk majalah serantau
 • Pengurus projek

Resume Building

Kerjaya yang berjaya di industri fesyen sangat bergantung pada pengalaman di lapangan bersama pengetahuan yang dipelajari di kelas. Kami memberikan anda kelebihan dengan menggabungkan pengalaman bidang dalam program ijazah. Semua jurusan fesyen menyelesaikan pengalaman kerja di peringkat freshman / sophomore dan magang di peringkat junior / senior. Kami juga berusaha untuk menyediakan perkongsian latihan eksklusif dengan perniagaan yang menyediakan pengalaman membeli, pengurusan runcit, barangan visual, pengeluaran pameran fesyen, dan pengeluaran majalah. Latihan ini menyediakan pembelajaran di tempat yang tidak ternilai dan banyak pengalaman ini membawa kepada pekerjaan masa depan dan laluan kerjaya yang dipercepatkan.

Melibatkan diri

Sebahagian daripada resume yang serba lengkap semakin terlibat. Anda boleh menyertai organisasi pelajar kami, Persatuan Perniagaan Fesyen, dan juga boleh menjadi sukarelawan untuk membantu dengan Minggu Fesyen KC dan pelbagai acara industri, kampus dan fesyen lain.

Perspektif Global

Pelajar yang berminat digalakkan belajar di luar negara untuk membina resume mereka. Pelajar fesyen telah belajar di London, Greece, Itali, dan negara-negara lain untuk mendapatkan perspektif baru mengenai industri. Strategi sumber global juga diajar di dalam kelas dan pelajar mengkaji amalan perniagaan syarikat fesyen global utama.

Tanggungjawab sosial

Pengekalan dan pengeluaran yang bertanggungjawab bukan sekadar trend dalam fesyen, ia menjadi keperluan menjalankan perniagaan. Pelajar mempelajari tentang kesan produk dan bagaimana ia dapat dikurangkan bersama dengan meneliti tanggungjawab sosial berbilang produk dan syarikat. Program fesyen juga merancang dan menghasilkan pertunjukan fesyen "sampah" dan fesyen upcycled semasa Minggu Bumi setiap musim bunga.

Bermula Dengan Kami

Sekiranya anda ingin mencuba program kami, kami mempunyai 2 kelas pendidikan umum, FAME 3442 Kemampanan untuk Produk Pengguna dan FAME 3434 Fashion History of Costume. Kelas-kelas ini akan bergantung kepada keperluan pendidikan umum UCM, fesyen utama, atau fesyen kecil. Anda juga boleh mendaftar di FAME 1400 Prinsip kelas Merchandising Fesyen untuk melihat apakah major ini sesuai, atau mendapatkan Sijil Teknologi dengan penekanan fesyen.

Program diajar dalam:
English
University of Central Missouri

Lihat 25 lagi program yang ditawarkan oleh University of Central Missouri »

Tarikh Akhir Kemaskini October 14, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mei 13, 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
451 USD
Residen Missouri: $ 225.65 / jam kredit. Bukan Pemastautin: $ 451.30 / jam kredit. Setiap jam kredit tidak termasuk yuran mandatori, perumahan atau buku teks.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mei 13, 2019
End Date
Apr. 30, 2023
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
End Date
Julai 31, 2022
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan. 2020
End Date
Dis. 31, 2022
Tarikh tutup permohonan

Mei 13, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 30, 2023

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 31, 2022

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis. 31, 2022