Sarjana Muda dalam Data Analytics

Umum

Penerangan Program

Data adalah bahan mentah asas Abad ke-21. Industri, kerajaan, dan NGO kini boleh mengetahui lebih banyak tentang kami berbanding sebelum ini dalam sejarah manusia: apa yang kita beli, apa yang kita baca, apa yang kita lakukan. Tetapi, semua data itu harus terlebih dahulu diproses menjadi maklumat untuk menjawab pertanyaan besar: Apa artinya semua itu ?

Kemajuan dalam teknologi komputer telah mencetuskan letupan dalam pengambilalihan dan penyimpanan data yang banyak dari setiap kehidupan. Perubahan mendadak ini telah mewujudkan keperluan untuk graduan yang terlatih secara matematik dan komputasi yang boleh menganalisis data ini dan membuat cadangan berdasarkan penyiasatan tersebut.

Program Analisis Data di Assumption University (ditawarkan sebagai jurusan dan minor) akan membantu anda memahami siapa kami dan ke mana kami pergi — dan cara terbaik untuk menggunakan pengetahuan itu — dengan memberikan anda penyelidikan, pengaturcaraan, dan analisis kritikal kemahiran yang anda perlukan. Apabila anda mempelajari analisis data di Assumption, anda akan belajar bagaimana mengumpulkan, memproses, dan menilai sejumlah besar maklumat, dan apa maksudnya untuk seluruh dunia.

Jurusan ini akan memberi pelajar pengetahuan dan kemahiran untuk berfungsi sebagai penganalisis data dalam pelbagai bidang termasuk kesihatan awam, pengembangan produk, penyelidikan saintifik, pemasaran, dan ilmu saraf. Ia juga akan menyediakan asas pengetahuan bagi pelajar yang ingin melanjutkan pekerjaan siswazah dalam sains data.

Sebilangan kecil analisis data berpasangan dengan sejumlah jurusan dan membantu mempersiapkan pelajar untuk kerjaya dalam pemasaran, sains komputer, ekonomi, atau bidang lain. Melalui penggabungan sejumlah disiplin ilmu, dan landasan seni liberal yang mengajar anda bagaimana mempertimbangkan dan menilai senario yang rumit, analisis data kecil akan membantu anda memahami dunia yang kompleks.

Mengapa Analisis Data Analisis di Asumsi?

  • Dapatkan pemahaman mengenai konsep utama seperti pengurusan pangkalan data, aljabar linear, dan kaedah matriks.
  • Membangunkan asas dalam bidang seperti pengaturcaraan dan perakaunan forensik.
  • Kajian teori dan metodologi yang mendasari analisa data.
  • Ketahui cara memproses dan mengekstrak maklumat dari set data yang besar.
  • Mengasah kemahiran analisis dan kepintaran yang akan membantu anda menilai data dan menerapkannya ke kehidupan sebenar.
  • Tentukan bagaimana untuk mengaplikasikan trend dan bagaimana menggunakan trend tersebut untuk menjangka tindakan masa hadapan.
  • Ketahui aplikasi yang luas dari sains data dan bagaimana ia semakin digunakan dalam pelbagai medan penting.

Keperluan Ijazah

Pelajar yang mengambil jurusan analisis data mesti mengambil lima belas (15) kursus yang diperlukan yang merangkumi lima kursus dalam matematik, enam dalam bidang sains komputer, dua dalam statistik, dan dua kursus elektif utama.

Latihan

Pelajar sangat digalakkan untuk mengambil bahagian dalam program magang Universiti dan menghabiskan satu semester untuk memperoleh pengalaman praktikal. Terdapat dua jenis magang: pelajar boleh memperoleh kredit akademik dengan bekerja dengan penasihat akademik dan laman magang atau mengambil bahagian dalam kerjaya, yang memberikan pengalaman berharga tetapi tidak menawarkan kredit akademik. Kedua-dua jenis pengalaman magang ini menawarkan pelajar pengalaman yang diperlukan untuk meningkatkan pengalaman pendidikan mereka dan mempersiapkan mereka untuk kejayaan pascasiswazah.

Sekolah Siswazah dan Kerjaya

Anggapan pelajar matematik dan sains komputer sama ada melanjutkan pelajaran dalam bidang matematik atau sains komputer atau memasuki kerjaya dalam bidang seperti perniagaan, komunikasi, pendidikan, kewangan, penjagaan kesihatan, dan teknologi maklumat.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Assumption, we are committed to exploring with great gusto the relationship between faith and reason. By participating in this 2,000-year-old-tradition, today’s students join generations of scienti ... Baca lebih lanjut

At Assumption, we are committed to exploring with great gusto the relationship between faith and reason. By participating in this 2,000-year-old-tradition, today’s students join generations of scientists, artists, writers, and philosophers who have engaged in a search for truth across disciplines. Baca Ringkas