Sarjana Muda dalam Data Analytics

Umum

Penerangan Program

Bermula pada musim gugur 2017, Aquinas College akan menawarkan Data Analytics yang besar dan kecil , bidang yang berkembang pesat yang menyediakan pelajar untuk memproses dan membentangkan data dalam dunia yang semakin didorong data.

Graduan dengan major atau kecil ini akan dapat menggunakan teknik matematik dan statistik, digabungkan dengan aplikasi pengaturcaraan dan perisian untuk melihat tren dan tingkah laku yang lain, kemudian menunjukkan analisis untuk pemahaman yang lebih luas. Ini adalah bidang antara disiplin yang menggabungkan statistik, matematik, pengaturcaraan komputer, teknologi maklumat, dan pentadbiran perniagaan.

Kemajuan dalam teknologi, seperti telefon pintar, rangkaian sosial, dan e-dagang, dalam tempoh lima tahun yang lalu telah disertai oleh letupan data. Sesetengah pakar menganggarkan bahawa lebih daripada 90% data dunia telah dicipta dalam tempoh ini.

"Memandangkan amalan pengambilan keputusan berasaskan data telah meluas di seluruh industri, permintaan bagi graduan dengan kemahiran yang diperlukan untuk memperoleh pandangan analitik daripada sumber data yang kompleks terus berkembang," kata Andrew Borgman, seorang biostatistik di Spektrum Kesihatan. "Program Analisis Data Aquinas College akan menyediakan pelajar dengan kemahiran teknikal yang diperlukan dan kepintaran perniagaan untuk menangani masalah-masalah mencabar hari ini yang terdapat di persimpangan matematik, sains komputer, dan perniagaan."

Lebih dan lebih, perniagaan, agensi kerajaan, industri penjagaan kesihatan, makmal penyelidikan, dan banyak majikan lain sedang mengupah penganalisis data untuk membantu mereka memahami data mereka.

Berikut adalah beberapa statistik yang menggambarkan permintaan industri untuk penganalisis data:

Laporan oleh McKinsey Global Institute pada tahun 2011 meramalkan kekurangan di AS sebanyak 140,000 - 190,000 orang menjelang tahun 2018 dengan kemahiran analitik yang diperlukan untuk memenuhi keperluan analisis data industri.

Laman web carian pekerjaan memang.com menunjukkan bahawa peratusan pekerjaan dengan deskripsi yang mengandungi frasa "analisis data besar" telah meningkat lebih daripada empat kali ganda sejak 2012. Pada tahun 2015, Perbadanan Data Antarabangsa meramalkan bahawa akan ada hampir satu juta jawatan di AS menjelang 2018 yang memerlukan kemahiran dalam pengurusan data dan tafsiran.

Selanjutnya, gaji untuk pekerjaan dalam bidang ini sangat kompetitif. Menurut datajobs.com, penganalisis data peringkat kemasukan boleh menjangkakan gaji dalam julat $ 50,000- $ 75,000, sementara julat gaji penganalisis data berpengalaman jatuh antara $ 65,000- $ 110,000.

Walaupun major akan memberikan asas dalam teknik statistik lanjutan untuk menganalisis set data, orang muda akan melengkapkan pelajar dengan jumlah statistik dan teknik statistik, pengenalan kepada pengaturcaraan komputer dan penggunaan spreadsheet dan melihat teknik data dalam konteks lain disiplin. Pelajar dengan golongan kecil ini akan berada dalam kedudukan untuk menyumbang kepada penyelesaian analisis data di tempat kerja, untuk memberi pandangan yang boleh membawa kepada keputusan berasaskan data, dan mungkin menghadiri program siswazah dalam analisis.

Hasil Pembelajaran Pelajar Data Analytics

Setelah berjaya melengkapkan data utama Analytics, para pelajar telah memperoleh:

  • keluasan dan kedalaman matematik dan kemahiran statistik yang diperlukan untuk menerapkan pemikiran analisis tahap tinggi kepada masalah analisis data
  • pendedahan kepada asas pengaturcaraan komputer dan penggunaan perisian analitik dan, dengan itu, keupayaan untuk cepat memperoleh pengetahuan teknologi yang diminta pada tugas tersebut.
  • asas dalam perbendaharaan kata, amalan, dan konvensyen perniagaan yang diperlukan untuk menghargai budaya di mana mereka mungkin akan bekerja.
  • perubahan untuk mengamalkan teknik analisis data pada set data dunia sebenar dan untuk menyusun portfolio projek untuk menunjukkan majikan yang berpotensi

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused o ... Baca lebih lanjut

Aquinas College, an inclusive educational community rooted in the Catholic and Dominican tradition, provides a liberal arts education with a global perspective, emphasizes career preparation focused on leadership and service to others, and fosters a commitment to lifelong learning dedicated to the pursuit of truth and the common good. Baca Ringkas