Sarjana Muda dalam Biokimia

Umum

Penerangan Program

Program biokimia di Bishop menawarkan siswa kesempatan untuk menyesuaikan gelar terakhir mereka untuk memenuhi minat, kekuatan dan kebutuhan masa depan mereka. Ini dicapai melalui penawaran tiga pengkhususan program:

 • Jeneral, yang memberikan latar belakang yang luas dalam beberapa bidang berkaitan biologi, biokimia dan kimia;
 • Biologi Molekul, yang memberi penekanan lebih besar pada medan molekul dan selular; atau
 • Kimia, yang tertumpu dalam bidang kimia dan, dengan memilih kursus-kursus yang sesuai, dapat menyediakan pelajar dengan keperluan akademik yang diperlukan untuk keanggotaan di Institut Kimia Kanada dan untuk akreditasi oleh l'Ordre des chimistes du Québec.

Temui Jabatan Biokimia

Program Biokimia menawarkan kedua-dua gelaran Kepujian, yang menyediakan pelajar untuk pengajian siswazah atau sekolah profesional, dan ijazah Majors, yang memberikan pelajar lebih fleksibel dalam program mereka. Program ini memberi penekanan kuat kepada menguasai asas-asas biokimia percubaan dan menyediakan pelajar dengan kemudahan makmal yang lengkap, pengalaman pertama dengan peralatan makmal moden, dan hubungan pengajaran yang rapat dengan profesor.

Mengapa belajar Biokimia di Bishop?

Saiz kelas dalam banyak kursus biokimia adalah kecil, menyediakan hubungan peribadi yang rapat antara anggota fakulti dan pelajar. Fakulti ini juga terlibat dalam arahan makmal sarjana muda, yang meningkatkan hubungan dengan profesor dan menghasilkan pengalaman pembelajaran yang mesra dan produktif dalam biokimia percubaan.

Kekuatan Program

 • Kelas kecil
 • Perhatian individu daripada profesor
 • Peluang bekerja secara langsung dengan peralatan makmal moden
 • Kadar penerimaan tinggi kepada sekolah profesional dan siswazah

Kursus popular

 • Bioteknologi
 • Mikrobiologi
 • Imunologi

Adakah kamu tahu?

 • Biokimia membantu memahami dan memerangi penyakit manusia
 • Biokimia membangunkan ubat-ubatan baru dan lebih baik
 • Biokimia terus menjadi doktor, doktor gigi, peguam dan penyelidik116180_biochemistry.jpg

BU Biology Club

Biologi Club adalah kelab kecil yang terdiri daripada kebanyakan pelajar biologi yang berdedikasi untuk menikmati diri mereka semasa masa-masa menegangkan yang dikaitkan dengan kajian Biologi. Sambutan Wain dan keju kami yang diadakan setiap semester adalah legenda, kebanyakannya terima kasih kepada Lab Tech Jeff kami dan permainan twister. Di samping itu, pada musim gugur kita biasanya mempunyai kejohanan golf di mana kita bersaing dengan pesaing masa lama dari jabatan kimia.

Sebagai tambahan kepada acara-acara utama ini banyak potlucks diadakan sepanjang tahun untuk kita pelajar lapar. Untuk mendapatkan wang untuk acara-acara ini, kami biasanya memegang jualan guppy tahunan, yang menyediakan guppies yang begitu banyak pelajar kelihatan mencari cara yang 'menarik' untuk menjaga, serta penjualan tumbuhan yang menyediakan pelbagai tumbuhan untuk menghidupkan mana-mana apartmen yang suram atau ruang Rez. Sebagai tambahan kepada acara-acara yang menyeronokkan untuk para pelajar, kelab juga menyumbangkan wang tambahan yang mereka terima kepada beberapa badan amal seperti Dana Hidupan Liar Dunia di Kanada serta beberapa badan amal tempatan yang lain.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no ot ... Baca lebih lanjut

Located in the beautiful Eastern Townships region of the province of Quebec, Bishop’s is a unique English-language university that offers its students an undergraduate university experience like no other. Baca Ringkas