Sarjana Muda dalam Biokimia

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Jabatan Kimia Wabash College percaya dalam kurikulum yang mencabar, yang secara menyeluruh menyiasat semua bidang kimia moden dan dalam pengalaman makmal tangan yang signifikan di mana pelajar menjadi semakin mandiri ketika meneruskan kurikulum. Kami percaya bahawa pendidikan sedemikian akan menyediakan jurusan kimia untuk pelbagai hasil kerjaya, termasuk penyelidikan, perubatan, pengajaran dan industri.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tiga perempat daripada jurusan kami telah pergi ke sekolah menengah dalam bidang kimia / biokimia atau ke sekolah perubatan berikutan tamat pengajian. Orang lain memilih untuk mengambil pekerjaan sebagai ahli kimia atau guru sekolah menengah atau untuk menghadiri sekolah profesional lain (perniagaan, undang-undang, dan terapi fizikal). Kami berusaha untuk menyediakan anak-anak di bawah umur kimia dan pelajar pra-perubatan dengan asas pengetahuan yang mereka perlukan untuk berjaya dalam bidang pilihan mereka.

Kami berusaha untuk melibatkan semua pelajar Wabash dalam kajian kimia melalui kursus bukan jurusan, Kajian Kimia CHE-101, CHE-102Topics dalam Kimia, dan Kajian Biokimia CHE-106. Kami cuba mengajar semua pelajar kimia tentang hubungan antara kimia dan dunia di sekelilingnya.

Matlamat

Matlamat utama Biokimia Utama adalah:

  • Pelajar akan memperoleh pengetahuan luas mengenai kimia, biologi, dan biokimia, dan memahami bagaimana bidang ini saling berkaitan.
  • Pelajar dapat menyambung teori dengan kerja eksperimen, termasuk dapat merancang, melaksanakan, dan menganalisis eksperimen, dan mengemukakan hasilnya dengan berkesan. Pelajar akan membangun kepercayaan dan ketepatan dalam teknik makmal mereka.
  • Pelajar akan mempunyai keupayaan untuk mengenalpasti, memahami, menilai, dan membincangkan kesusasteraan kimia utama.
  • Pelajar dapat berkomunikasi secara berkesan dengan konsep kimia kepada ahli kimia, saintis, dan orang awam.
  • Pelajar akan berkembang sebagai saintis melalui pengalaman penyelidikan.
  • Pelajar akan melibatkan komuniti kimia dan biokimia di Wabash dan seterusnya.

Penasihat Fakulti

Majors sangat digesa untuk memilih penasihat dari Jabatan Kimia apabila mereka mengisytiharkan utama mereka.

Ijazah Sarjana ACS

Untuk memenuhi keperluan pensijilan yang dirumuskan oleh Jawatankuasa Kemahiran Profesional Kimia Amerika (CPT) sebagai seorang ahli kimia dan untuk persiapan yang mencukupi untuk sekolah siswazah, kerja tambahan kelas dan makmal di luar sembilan kelas utama diperlukan. Pelajar harus berunding dengan Pengerusi Jabatan Kimia tentang cara-cara yang memenuhi syarat-syarat yang selebihnya dapat dipenuhi.

Penempatan Lanjutan

Sila rujuk kepada Kredit oleh Peperiksaan dan garis panduan Kredit Penempatan Lanjutan di bawah Dasar Akademik - Kredit Pindah. Kemahiran jurusan kimia dan anak-anak di bawah umur yang ingin menuntut kredit penempatan maju harus membincangkan pilihan penempatan dengan Pengerusi Jabatan.

Peperiksaan penempatan akan menentukan jika pelajar layak menjalani kursus di luar Chemistry General CHE-111. Jika Pengerusi dan pelajar memutuskan bahawa ia adalah untuk kepentingan terbaik pelajar untuk mengambil CHE-111 Chemistry General, kredit kimia penempatan yang canggih mesti dilucuthakkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wabash educates men to think critically, act responsibly, lead effectively, and live humanely.

Wabash educates men to think critically, act responsibly, lead effectively, and live humanely. Baca Ringkas