Sarjana Muda dalam Animasi

Umum

Penerangan Program

Jabatan Animasi kami memberi tumpuan secara intensif pada penerapan dan pengembangan konsep, selain pengembangan kemahiran dan kemahiran pelajar.

Animasi ditemui dalam filem, siri televisyen, permainan, realiti tambahan, realiti maya, aplikasi / aplikasi interaktif, iklan, simulasi, dan filem maklumat. Terdapat juga beragam format, dari animasi 2D tradisional dan teknik komputer 3D hingga gerakan berhenti dan animasi digital. Animasi menggabungkan teknologi dengan naratif. Animasi dimungkinkan oleh kemajuan teknologi pada abad ke-19 dan awal abad ke-20 ketika ilusionis menjadi pembuat filem. Bentuk seni terus dibentuk oleh perkembangan teknologi. Animasi juga mempunyai pengaruh yang mendalam terhadap cara masyarakat berfungsi dan berkomunikasi. Animator yang mengetahui perkembangan evolusi ini juga mengetahui masa depan profesion dan, mungkin yang lebih penting, selaras dengan perkembangan yang relevan dalam masyarakat.

Istilah 'animasi' berasal dari bahasa Latin 'anima', yang bermaksud jiwa, roh, atau kehidupan. Animasi secara harfiah bermaksud 'menghidupkan'. Sesiapa yang pernah membuat buku flip sederhana telah mengalami pesona melihat gambar anda sendiri menjadi hidup. Animasi adalah alat komunikasi pertama dan utama. Animator mempunyai cerita untuk diceritakan. Oleh itu, animasi adalah kaedah dan bukannya tujuan itu sendiri. Jurusan kami memberi tumpuan secara intensif pada penerapan dan pengembangan konsep, selain pengembangan kemahiran dan kemahiran pelajar.

Dua tahun pertama program pengajian kebanyakannya terdiri daripada pengembangan kemahiran asas. Anda akan mempelajari beberapa teknik, prinsip, dan teori yang berbeza, pada mulanya dari sumber mudah, tetapi semasa anda maju, projek akan menjadi lebih kompleks dan instrumen anda akan menjadi lebih maju. Anda sendiri akan menentukan bidang profesional di mana anda akan maju. Babak kedua menekankan kolaborasi, tugas praktikal, menyusun portfolio, dan magang. Anda juga boleh melakukan pertukaran di bandar seperti London, Berlin, Boston, atau Tokyo dan membina asas untuk masa depan anda sebagai animator profesional.

img

Peluang kerjaya

  • Pengarah
  • Pengeluar kreatif
  • (Watak) animator
  • Pereka gerakan
  • Artis konsep untuk pelbagai format

Menciptakan Perintis

Alumni Animasi kami yang berjaya merangkumi: Aimée de Jongh (kartun harian 'Snippers' di harian berita Metro); Jeffrey Schreuders (disenaraikan dalam HOT100); Paco Vink & Albert 't Hooft (Anikey Studios dari filem animasi' Trippel Trappel '); Michiel Wesselius & Sander Alt (Urrebuk); Joost van den Bosch & Erik Verkerk (Kartun Ka-Ching); Hisko Hulsing; Jurrien Boogert (Arjuno Kecil); dan Patrick Chin.

Senarai semak portfolio

Adakah awak:

  • berbakat dalam seni visual?
  • berdikari dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian kunjungi salah satu Hari Terbuka atau Malam Terbuka kami - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Apa:
Pilihan 10-15 karya yang didahului oleh proses kreatif

Sebagai contoh:
reka bentuk, objek, foto, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, gambar, poster, kempen, lukisan, artifak yang dapat digunakan, dan patung. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional yang rapi, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: Karya 3D dapat dibawa dalam kotak (kadbod), karya digital dapat dipersembahkan di komputer riba atau tablet.

Harap maklum:
selain daripada karya-karya ini, tunjukkan kepada kami beberapa perkara lain yang anda buat. Buat pemilihan yang teliti antara keduanya. Dengan cara itu, kita dapat menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan mengenai kualiti dan karya anda sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the ... Baca lebih lanjut

The Willem de Kooning Academy offers contemporary and cutting edge art courses that complement changing, international practice. The outside world is no longer looking for the autonomous artist or the graphic designer, but rather for people who possess a multitude of talents and skills and who look beyond the borders of their original discipline. Baca Ringkas