Sarjana Muda Teknologi Maklumat (Sains Komputer Gunaan)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

USQ menawarkan sehingga 25% biasiswa pelajar antarabangsa.
Baca lebih lanjut mengenai biasiswa yang ditawarkan di bawah:

Biasiswa Penginapan Antarabangsa
Biasiswa Sokongan Pelajar Antarabangsa
Biasiswa Kejururawatan Sokongan Pelajar Antarabangsa

Sertai sektor yang menarik dan dinamik

Kami hidup di dunia yang semakin terhubung di mana cabaran baru disajikan setiap hari. Dunia kita memerlukan orang yang mempunyai kemahiran untuk merealisasikan potensi teknologi yang ada, untuk memanfaatkan peluang teknologi baru, dan untuk membantu perniagaan dan organisasi menavigasi labirin ini.

Sektor maklumat dan komunikasi telah dikenal pasti sebagai kekurangan tenaga profesional yang terlatih, dengan jangkaan bahawa kekurangan ini akan terus ke masa depan. Sekarang adalah masa untuk mengambil langkah pertama dalam kerjaya yang akan dinamik, global dan permintaan.

Mengapa Sains Komputer Terapan?

Majoriti Sains Komputer Gunaan kami adalah mengenai memberi anda kemahiran untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan komputer. Dengan kemajuan pesat dalam teknologi dan aplikasi baru yang sentiasa dibangunkan, sukar untuk mengatakan apa masalah tersebut. Satu perkara yang pasti, walaupun, ia akan menjadi mencari yang menarik.

Tumpuannya adalah pada prinsip dan amalan teknologi dan perniagaan. Kajian anda akan meliputi kemahiran asas sains komputer yang melibatkan domain aplikasi dan perkhidmatan web moden. Anda akan bersedia untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan komputer di tempat kerja menggunakan kepakaran anda dalam reka bentuk dan pelaksanaan sistem perisian, struktur pangkalan data dan aplikasi dan perkhidmatan web dan antara muka.

Akreditasi profesional

Program Sarjana Muda Teknologi Maklumat kami diakreditasi pada tahap profesional oleh Australian Computer Society (ACS) dan, melalui Seoul Accord, diiktiraf di negara lain.

Hasil kerjaya

Sebagai lulusan, peluang kerjaya anda mungkin termasuk pengaturcara komputer, penganalisis sistem, pemaju perisian, pemimpin projek, pemaju aplikasi web, pakar perkhidmatan web, pengurus IT, pentadbir pangkalan data, dan pereka pangkalan data.

Struktur program

Kursus yang akan dipelajari

 • Kursus teras (8 unit)
 • ditambah 1 x utama (8 unit)
 • ditambah kedua utama
 • atau kanak-kanak bawah umur 2 x 4 unit
 • atau 1 x 4 unit kecil plus 4 x kursus yang diluluskan (8 unit)

Berapakah kosnya?

Anggaran kos tahunan untuk tahun pertama pengajian anda (8 unit) dalam program ini adalah:

Mod Kajian / Kos

 • Komanwel disokong: AUD 9,352
 • Bayaran penuh penuh domestik: AUD 20,000

Pinjaman untuk membantu anda membayar yuran anda

Anda mungkin tidak perlu membayar yuran kursus (mata pelajaran) anda terdahulu. HECS-HELP dan HELP-HELP membolehkan anda menangguhkan yuran anda sehingga pendapatan anda mencapai tahap tertentu.

Anda juga layak untuk menerima sokongan kewangan daripada Centrelink.

Biasiswa dan bantuan kewangan

Anda mungkin boleh memohon biasiswa untuk membantu dengan kos belajar anda.

Syarat kemasukan

 • Pra-syarat subjek: Bahasa Inggeris (4, SA) atau setaraf
 • Cadangan pengajian terdahulu: Matematik A (4 SA) atau setaraf

Keperluan Bahasa Inggeris

Anda diminta untuk memenuhi syarat bahasa Inggeris yang berlaku. Program ini memerlukan minimum IELTS 6.0 atau setaraf.

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda boleh memohon untuk belajar program bahasa Inggeris yang diluluskan oleh Universiti.

Pathways Kemasukan

Sejumlah Pathways lain juga tersedia jika anda belum dapat belajar sebelumnya atau tidak memenuhi syarat untuk memasuki program minat anda.

* Maklumat kemasukan lanjut

Kedudukan Seleksi disesuaikan adalah hasil menggabungkan pangkat tambahan melalui skim kemasukan khas untuk kemasukan.

Skim kemasukan khas untuk kemasukan dapat membantu anda masuk ke dalam program pilihan anda dengan meningkatkan Peringkat Pemilihan anda, melalui pengagihan pangkat tambahan dalam keadaan tertentu.

Cara memohon

Tarikh tutup

Memohon terus kepada USQ:

 • Semester 3, 2020 - permohonan ditutup pada hari Isnin 5 November, dengan semester 3 bermula pada hari Isnin 19 November 2020.
 • Semester 1, 2021 - permohonan ditutup pada hari Isnin 18 Februari, dengan semester 1 bermula pada hari Isnin 25 Februari 2021.
 • Semester 2, 2021 - permohonan ditutup pada hari Isnin 1 Julai, dengan semester 2 bermula pada hari Isnin 15 Julai 2021.

Sekiranya anda memohon melalui QTAC, anda perlu menyemak tarikh tutup QTAC.

Kredit untuk kajian terdahulu atau pengalaman kerja

Anda mungkin layak mendapat kredit sekiranya anda pernah belajar atau mempunyai pengalaman kerja yang berkaitan. Ini akan membantu mengurangkan bilangan kursus yang perlu anda pelajari untuk menyelesaikan program anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ studen ... Baca lebih lanjut

Are you thinking about studying in Australia? The University of Southern Queensland (USQ) prides itself on providing the best support possible to help you reach your study and career goals. USQ students enjoy small class-sizes, collaborative learning spaces, and a suite of support services to enhance your study experience. With students from more than 80 countries and internationally accredited degrees and programmes, you can choose to study on campus, external or online. Baca Ringkas
Toowoomba , Springfield , Brisbane , Australia Online + 3 Lagi Kurang