Sarjana Muda Seni dalam Permainan dan Reka Bentuk Media Interaktif

Umum

Penerangan Program

Dari konsol permainan video pertama anda ke aplikasi dalam talian terkini anda, permainan telah memacu imaginasi anda, menggerakkan hati anda dan mendorong semangat persaingan anda. Kini tiba masanya untuk menjadikan reka bentuk media dan interaktif dalam karier anda.

Permainan

Reka bentuk permainan dan interaktif media adalah industri bernilai berjuta-juta dolar yang membawa kepada kerjaya permintaan yang tinggi untuk pemikir luar yang dapat mengubah impian mereka menjadi pengalaman yang menarik dan mendalam.

Impaknya melampau jauh dari hiburan. Perniagaan, pendidikan, kewangan, penjagaan kesihatan dan kerajaan menggunakan kuasa teknologi ini untuk memberi arahan, memaklumkan, membina sokongan dan mengubah perspektif.

Reka bentuk permainan dan media interaktif bergantung kepada kreativiti, kolaborasi, dan kemahiran ramai profesional - dari pereka, penulis dan seniman visual kepada jurutera, pengaturcara, dan coder - untuk mencipta produk akhir yang menarik.

Sarjana Muda Seni Rider dalam Permainan

Ditawarkan melalui Sekolah Seni Ringan dan Persembahan Rider, program 120 kredit kami menggabungkan kerja kursus dalam reka bentuk, komunikasi, sains komputer, dan disiplin lain. Anda akan berkolaborasi sebagai ahli pasukan dengan pelajar dalam sains komputer dan jurusan lain untuk membuat projek-projek yang layak sebagai sebahagian daripada kurikulum.129552_rider_student_ba-gamedesign.jpg

Adakah ini Major yang Tepat untuk Anda?

Reka bentuk permainan dan media interaktif adalah bidang yang kreatif dan menarik dengan keperluan para profesional yang beragam dengan minat untuk membuat dan berkomunikasi. Jika anda suka reka bentuk, seni atau bercerita, utama ini adalah untuk anda. Anda akan bekerjasama dalam pasukan untuk mencipta cerita yang menarik, mengembangkan watak, mengerjakan permainan dan misi, menggabungkan muzik dan bunyi, dan mereka bentuk pengalaman interaktif yang cohesive dan immersive. Anda juga akan memperoleh pemahaman teknologi asas (tetapi tidak menguasai) fungsi pengekodan asas dan enjin permainan pengalaman yang maju.

Mengenai Program

Anda akan membangunkan gambaran besar mengenai proses kreatif

Kajian anda akan merangkumi bidang seperti sejarah seni, komunikasi, kajian permainan dan perkembangan kursus pembangunan dan bengkel permainan yang akan memberikan kedalaman dan pemahaman kepada kerja anda.

Anda akan belajar untuk membuat konseptualisasi, membuat dan menganalisis permainan video melalui teori dan analisis media. Anda akan membangunkan pemahaman bagaimana maklumat beredar dalam masyarakat kontemporari dan peranan kuasa dalam edaran itu.

Anda akan belajar dengan melakukan, bermula pada tahun pertama anda

Anda akan mula merancang permainan dalam tahun pertama pengajian anda, menggunakan perisian dan suite rekabentuk industri dalam makmal reka bentuk permainan Rider yang paling canggih.

Anda akan mempelajari elemen utama media interaktif dan permainan video, termasuk asas pengekodan dan pengeluaran video. Dan akses Rider yang mudah untuk latihan di Philadelphia dan New York City - dua pusat permainan yang mantap dan syarikat perjudian - akan membawa visi dan bakat anda ke pasaran, di mana anda akan mendapat pengalaman dunia dan rangkaian dengan profesional industri.

Anda akan menyesuaikan pelajaran anda dengan minat anda

Melalui pilihan pilihan anda, anda boleh meningkatkan kemahiran reka bentuk media permainan dan interaktif anda dalam bidang seperti lukisan dan animasi, penulisan lagu dan komposisi dan penulisan skrip. Anda boleh meningkatkan kebolehpasaran anda dengan menambah kecil dalam bidang seperti sains komputer, muzik pop, kajian komunikasi, kajian filem dan media, kajian filem / TV / radio, jantina dan seksualiti, atau kajian multikultural. Anda juga boleh mengejar sijil dalam pembangunan kepimpinan sebagai sebahagian daripada pengajian anda.

Sorotan Program

  • Mendapat manfaat dari pelbagai kursus - dari animasi dan pembangunan permainan untuk muzik pop dan pencampuran digital kepada penulisan skrip dan pembuatan filem.
  • Bekerjasama dalam pasukan pelbagai disiplin untuk membuat prototaip yang dapat dimainkan.
  • Menganalisis permainan dan media interaktif dalam konteks sosial dan politik.
  • Membina portfolio kerjasama kolaboratif yang mengagumkan.
  • Memperoleh pengalaman secara langsung melalui latihan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

From its beginnings as a private business college nearly a century and a half ago, Rider University has consistently thrived as a home for students seeking a timely, relevant and thorough curriculum a ... Baca lebih lanjut

From its beginnings as a private business college nearly a century and a half ago, Rider University has consistently thrived as a home for students seeking a timely, relevant and thorough curriculum and an environment to satisfy their intellectual curiosity. Baca Ringkas