Sarjana Muda Seni dalam Komunikasi dan Pengajian Media (CMS)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Muda Seni dalam Komunikasi dan Pengajian Media (CMS)

Sarjana Muda Seni dalam Komunikasi dan Pengajian Media (CMS) menekankan latihan dalam seni liberal: sastra, teater, seni, falsafah, dan bahasa. Keupayaan untuk menulis dan bercakap dengan baik, berfikir secara kritikal mengenai media dan mod komunikasi yang berbeza dan mengiktiraf teks bertulis, visual, dan multimedia - jenis kemahiran yang luas dan fleksibel ini memperkayakan kehidupan siswazah. Di samping itu, kemahiran yang sama menawarkan graduan alat yang mereka perlukan untuk berkembang dalam profesi yang direvolusi oleh teknologi media digital yang pesat berkembang dan pesat.

 • Adakah bahasa Inggeris, seni, atau teater kelas kegemaran anda di sekolah menengah?
 • Adakah anda terlibat dengan akhbar sekolah, buku tahunan, atau kelab perbahasan?
 • Adakah anda suka mengambil gambar atau menembak video? Adakah anda teruja dengan reka bentuk laman web?
 • Adakah anda berminat dengan menulis, membaca, atau filem?

Jika ya, anda adalah orang yang boleh berkembang dalam program kami!

Tinjauan Industri

Di manakah lulusan CMS Clayton State University hari ini? Anda mungkin mendapati mereka meliputi cerita-cerita untuk New York Times dan Illustrated Sukan, bekerja untuk Cox Media Group, memulakan syarikat pengeluaran video mereka sendiri, meningkat melalui pangkat di sebuah agensi perhubungan awam tempatan, berkhidmat kepada komuniti tempatan mereka di sektor bukan keuntungan atau awam, atau menghadiri sekolah siswazah.

Sebagai seorang profesional Komunikasi dan Media, anda mungkin akan bekerja dalam penyiaran televisyen atau radio, pengeluaran muzik, iklan, atau perhubungan awam; menulis surat khabar atau majalah; merancang kempen pemasaran media sosial; bengkel latihan yang terkemuka; atau mengurus jualan atau jabatan sumber manusia.

Hasil pembelajaran

Graduan program BA dalam Komunikasi dan Pengajian Media akan menunjukkan ciri-ciri berikut:

 1. Berkomunikasi dengan berkesan menggunakan pelbagai saluran komunikasi;
 2. Mengendalikan penyelidikan utama dan menengah mengenai produk media dan amalan komunikatif;
 3. Kritikal menganalisis dimensi estetika dan makna berlapis dari komunikasi dan produk media masa lalu dan sekarang;
 4. Memahami perspektif teori mengenai komunikasi, media dan budaya global;
 5. Memohon estetika media kepada pengeluaran kenderaan komunikasi menggunakan teknologi yang sesuai; dan,
 6. Menunjukkan pemahaman tentang teori etika, standard profesional dan kekangan perundangan dalam komunikasi dan persekitaran media.

Peluang kerjaya

Majoriti Komunikasi dan Pengajian Media menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam beberapa sektor yang paling pesat berkembang dalam ekonomi tempatan dan nasional.

Atlanta: Tempat untuk Profesional Komunikasi dan Media

 • Rumah untuk majikan utama seperti Turner Broadcasting, Cumulus Media, Tyler Perry Studios, Coca-Cola, Home Depot, UPS dan Delta
 • Salah satu daripada lima bandar teratas di AS untuk kerja media (The Balance)
 • Puluhan firma perhubungan awam di kawasan metro (Clutch)
 • 80 stesen radio dalam lingkungan pendengar (Radio-Locator)
 • Lebih 3,200 jawatan sepenuh masa di 50 syarikat pengiklanan dan pemasaran teratas di Atlanta (AJC)
 • Lebih daripada 150 studio rakaman dan 20,000 pekerjaan dalam industri muzik (GDEcD)
 • Lebih 2,000 syarikat berkaitan filem dan televisyen (GDEcD)

Konsentrasi

Reka Bentuk dan Pengeluaran Media
Profesional komunikasi memerlukan pengalaman yang pelbagai termasuk cetakan, masih fotografi, audio, dan video. Mereka boleh merekabentuk kempen pemasaran media sosial, menghasilkan video atau podcast, mengarang blog, mengubah reka bentuk laman web, atau membuat risalah promosi atau brosur.

Komunikasi Organisasi dan Korporat
Organisasi besar dan kecil, awam dan swasta memerlukan pengurus, jurulatih, dan profesional sumber manusia untuk memastikan komunikasi yang berkesan dan kelancaran operasi dalam organisasi, serta pengiklan, pemasar, dan profesional perhubungan awam untuk berkomunikasi dengan pihak berkepentingan luar.

Advokasi dan Keadilan Sosial
Profesional komunikasi sering dipanggil untuk perkhidmatan awam. Anda akan dapati mereka di gereja-gereja, kumpulan advokasi, bukan keuntungan, dan agensi-agensi kerajaan, di mana mereka menganalisis wacana umum mengenai topik kontroversial, merancang kempen yang persuasif, dan menjadi wakil yang berkesan kepada orang ramai.

Maklumat Internship

Semua jurusan Pengajian Komunikasi dan Media dikehendaki melengkapkan satu latihan dan mempunyai pilihan untuk menyiapkan sehingga tiga magang (dengan kelulusan penyelaras fakulti). Di dalam latihan mereka, pelajar menyelesaikan sekurang-kurangnya 150 jam kerja untuk sebuah syarikat atau organisasi semasa menerima pengalaman, latihan, dan bimbingan dari seorang penyelia yang berkelayakan.

Kelayakan Pelajar

- mestilah menjadi Pengajar Komunikasi dan Media

- mesti berada dalam kedudukan akademik yang baik

- semestinya telah memperoleh sekurang-kurangnya 30 jam kredit

- mestilah telah menyelesaikan prasyarat kursus

 • COMM 3100 dengan gred minimum COR
 • COMM 3300 dengan gred minimum CAND
 • CMS 3101 dengan gred minimum C

- mesti mendapat persetujuan dari koordinator fakultas, Profesor Susan McFarlane-Alvarez

Kelulusan hanya akan diberikan kepada pelajar yang telah diterima sebagai magang dengan perniagaan berdaftar, bukan keuntungan, atau agensi kerajaan. Latihan ini mestilah berkaitan secara langsung dengan bidang pengajian pelajar dan matlamat kerjaya masa depan. Ia mesti memajukan satu set objektif pembelajaran yang dipersetujui oleh pelajar dan penyelia laman web mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Clayton State University, student dreams are made real in practical classes, internships, and real-life experiences. From over 34 different states and 44 different countries, students come to Clayt ... Baca lebih lanjut

At Clayton State University, student dreams are made real in practical classes, internships, and real-life experiences. From over 34 different states and 44 different countries, students come to Clayton State in suburban Atlanta for personalized attention, small class sizes, affordable career preparation, outstanding faculty, and vibrant campus life. The campus feels like a second home, including 214 acres of park-like beauty and an inclusive and supportive community of students, faculty, and staff. Baca Ringkas