Sarjana Muda Seni Reka Bentuk Grafik

Umum

24 lokasi tersedia

Penerangan Program

Grafik-Design

Kursus ijazah sarjana alt = "Reka bentuk grafik dimaksudkan sebagai kursus paruh waktu bagi orang-orang yang ingin menggunakan bakat kreatif mereka di masa depan dan yang mempunyai minat yang tinggi dalam penyediaan maklumat visual profesional.

Reka bentuk grafik adalah 7 semester dalam pembelajaran jarak jauh dan 6 semester dalam kajian sepenuh masa. Kajian sepenuh masa kini ditawarkan di pusat pengajian di Leipzig dan Stein / Nuremberg. Jarak pembelajaran alt = "Reka bentuk grafik boleh dilakukan di seluruh negara Lokasi DIPLOMA.

alt = "Reka bentuk reka bentuk grafik

Reka bentuk bergelora alt = "Reka bentuk grafik dengan ijazah Sarjana Muda direka bentuk dalam pembelajaran jarak jauh dan dalam kajian tatap muka sebagai kursus praktikal pembelajaran yang memenuhi keperluan sebenar lembaga dan harapan para pelajar mengenai pekerjaan mereka.

Asas program ijazah adalah pendidikan reka bentuk asas yang mantap, yang ditambah dengan pengetahuan umum mengenai pentadbiran dan pemasaran perniagaan.

Penyampaian visual maklumat hari ini merangkumi semua media biasa dalam kehidupan seharian, oleh itu, reka bentuk cetak pada media dalam talian dan aplikasi web untuk aplikasi mudah alih dan interaktif adalah bahagian penting dalam kajian ini. Dalam kajian utama terdapat pilihan antara bidang utama komunikasi digital dan komunikasi korporat (komunikasi korporat).

Sebagai tambahan kepada kemahiran dan pengetahuan reka bentuk mereka, pelajar memperoleh kemahiran pemasaran yang berkaitan dan pengetahuan pengurusan perniagaan.

Profesi alt = "pereka grafik

Gabungan kemahiran reka bentuk dengan pengurusan perniagaan dan pengetahuan relevan pemasaran memenuhi syarat graduan untuk kedudukan kepimpinan dalam industri rekabentuk dan pengiklanan serta untuk langkah ke pekerjaan sendiri. Dengan kejayaan graduan program Ijazah Sarjana Muda juga mempunyai pengetahuan sains di sebalik bidang mereka dan mampu untuk menganalisis mereka dan memohon dalam amalan profesional.

tempoh normal

Jarak pembelajaran: 7 semester / 180 ECTS

Masa pengajian sebenar boleh diperpanjang secara percuma sehingga 4 semester selama tempoh pengajian standard.

asas

Dengan bilangan peserta yang mencukupi pada semester musim sejuk (Oktober) dan semester musim panas (April).

akreditasi

Akreditasi program ijazah oleh agensi akreditasi FIBAA.

yuran pengajian

Pembelajaran jarak jauh: € 267.00 / bulan (jumlah € 11,879.00 ditambah dengan bayaran peperiksaan satu kali sebanyak € 665.00)

bentuk kajian

Kajian kehadiran atau pembelajaran jarak jauh. Pembelajaran Jarak Jauh berlaku antara pembelajaran kendiri dengan buku pelajaran dan seminar Sabtu penuh (kira-kira 12 hari Sabtu setiap semester) di salah satu pusat pengajian di seluruh negara kami di seluruh dunia atau dalam talian di "dewan kuliah maya" Kampus Online DIPLOMA.

syarat kemasukan

Kelayakan kemasukan kelayakan pendidikan tinggi, Fachhochschulreife, lulus peperiksaan induk atau oleh bakat saintifik atau seni yang terbukti cemerlang (peperiksaan bakat universiti DIPLOMA pada permulaan pengajian).

Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan istimewa, sila hubungi DIPLOMA Hochschule. Pemohon yang tidak memenuhi syarat yang disebutkan di atas mungkin pada mulanya menghadiri kursus sebagai juruaudit jika kebenaran akses berada dalam tahap maksimum. 2 semester dicapai.

Bagi ijazah asing, kesetaraan untuk kemasukan mesti diperiksa. Sekiranya anda mahu, kami boleh menyemak portfolio yang diserahkan secara sukarela untuk keupayaan reka bentuk seni dan profesional dan memberikan maklum balas anda pada semester pertama untuk memastikan kejayaan akademik anda.

penyata

Sarjana Muda Sastera (BA)

Graduan menerima ijazah dan diploma sarjana muda, serta Diploma Tambahan yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan Transkrip Rekod, yang mengenal pasti mereka di peringkat antarabangsa sebagai ahli akademik dengan ijazah sarjana muda.

aplikasi

Gelaran sarjana muda yang berjaya dalam alt = "Reka bentuk grafik mendedahkan graduan ke bidang aktiviti yang luas dan menarik. Alt =" Pereka grafik mencari pekerjaan di kawasan yang paling pelbagai barang pengguna, barangan modal, pemasaran, media, cetak dan Industri pengiklanan. Kelayakan profesional terutamanya di kawasan kerja kreatif, tetapi juga dalam pengurusan agensi pengiklanan atau syarikat media. Reka bentuk grafik mempunyai keupayaan untuk cepat memahami, menganalisis dan mengatasi masalah abstrak yang tidak termasuk dalam bidang pengetahuan asal mereka. Oleh sebab itu, mereka sering mempunyai peranan sebagai perunding, kebanyakannya dari seorang perunding luar.

bidang utama kajian

Aplikasi digital

Kawasan fokus aplikasi digital dengan 20 ECTS kursus alt = "Reka bentuk grafik terdiri daripada 3 kursus

  1. Maklumat / reka bentuk antara muka
  2. Reka bentuk skrin kompleks
  3. Aplikasi Digital Project

Kajian matlamat modul ini adalah bahawa pelajar menyelesaikan masalah rumit reka bentuk antara muka dan merumuskan maklumat yang dapat difahami, mudah difahami dan mudah dicari dalam aplikasi digital, melaksanakan tugas reka bentuk yang rumit untuk pembawa maklumat digital memandangkan perkembangan terbaru dan pengetahuan saintifik dan reka bentuk dan kebolehan secara bebas dalam satu memohon dan memperdalam projek anda sendiri.

Komunikasi Korporat - Komunikasi Korporat

Modul fokus Komunikasi Korporat - Komunikasi Korporat dalam jumlah 20 ECTS kursus kajian alt = "Reka Bentuk Grafik terdiri daripada 3 peristiwa berikut:

  1. Komunikasi Korporat
  2. Reka Bentuk Korporat
  3. Projek Komunikasi Korporat Gunaan

Objektif kajian modul ini adalah untuk memahami keputusan strategik dalam bidang komunikasi korporat dan melaksanakan konsep dan / atau perundingan dalam pelbagai bidang, untuk membina dan melaksanakan reka bentuk korporat yang kompleks untuk pelbagai jenis dan saiz syarikat dan institusi serta membangunkan pengetahuan saintifik dan kebolehan secara bebas dalam projek yang berasingan untuk memohon dan memperdalam.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Baca lebih lanjut

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Baca Ringkas
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munich , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nuremberg , Wiesbaden , Wuppertal , Jerman Online + 23 Lagi Kurang