Sarjana Muda Seni Halus dalam Perubahan Komunikasi Visual

Umum

Penerangan Program

Adakah anda ingin menggunakan komunikasi visual untuk membuat perbezaan di dunia? Kemudian ini adalah tahap yang sesuai untuk anda. Program ini menggabungkan kreativiti dan reka bentuk grafik dengan pengetahuan tentang kemampanan untuk menyediakan anda profesion sebagai pereka visual / pereka grafik dengan pengkhususan dalam grafik maklumat.

Program ijazah ini memberi anda pengenalan kepada kebimbangan global utama hari ini, serta alat visual untuk membantu mengarahkan kepada aliran maklumat kadang-kadang yang luar biasa dan untuk memberi kesan yang benar kepada orang.

Program ini disampaikan melalui beberapa siri projek, dan anda akan bekerja secara bebas serta terlibat dalam kerja kumpulan, dan bekerja sama dengan komuniti dan perusahaan tempatan dan serantau. Program Perubahan Komunikasi Visual disampaikan dalam Bahasa Inggeris dan kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia. Ini bermakna anda sebagai pelajar adalah sebahagian daripada kumpulan yang dicirikan oleh kepelbagaian dan bersedia untuk kerjaya reka bentuk antarabangsa.

Perubahan Komunikasi Visual terletak di Kalmar, Småland - rantau yang dicirikan oleh keusahawanan, pengeluaran, dan kraf. Projek kerjasama dan lawatan pendidikan memberi anda banyak peluang untuk membangunkan pemahaman dan menjalin rangkaian.

Persekitaran kajian di Kalmar adalah kepribadian, selamat dan kreatif dan anda akan bekerja rapat dengan pereka / pensyarah dan pensyarah tetamu kami. Pelbagai mata pelajaran yang ditawarkan di Linnaeus University memberi anda kemungkinan untuk bekerja merentasi disiplin.

Program Sarjana Muda dalam reka bentuk di Linnaeus University menerima gred "kualiti tinggi" dalam penilaian kebangsaan terkini program ijazah dalam bidang seni.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan am Bahasa Inggeris B. Portfolio yang diluluskan.

Seleksi

Pilihan lain

Silibus

Klik di sini untuk sukatan pelajaran program.

Kerjaya

Terdapat peningkatan permintaan untuk kecekapan dalam kemampanan dalam masyarakat. Program ini menyediakan anda kerjaya dalam reka bentuk grafik, ilustrasi, grafik maklumat, imej bergerak dan kerja identiti visual. Anda boleh bekerja untuk syarikat reka bentuk tradisional, organisasi hak asasi manusia dan inisiatif yang dijalankan oleh komuniti atau majlis perbandaran tempatan. Anda juga boleh memilih untuk memulakan syarikat anda sendiri.

Ijazah

Sarjana Muda Seni Halus dengan pengkhususan dalam komunikasi visual (Bidang utama kajian: Reka bentuk)


Kami masih menerima permohonan lewat.


Permohonan dan portfolio

Proses permohonan terdiri daripada dua langkah. Pertama, anda perlu memohon kepada program dalam talian di www.universityadmissions.se (dalam bahasa Inggeris), atau www.antagning.se (dalam bahasa Sweden). Kemudian anda perlu menyerahkan portfolio anda ke Linnaeus University oleh laman web kami href = "drexel.lnu.se/portfolio .

Anda mencari arahan untuk portfolio di bawah.

Garis Panduan Portfolio, Perubahan Komunikasi Visual

Untuk portfolio yang diserahkan anda dianggap lengkap, ia mestilah terdiri daripada dua komponen:

 1. Tugasan (A, B dan C)
 2. Penyataan tujuan

1. Tugasan (A, B dan C)

Tugasan A "Kuasa di Ruang Awam" (2 halaman)

Lawati ruang awam dan lakarkan hubungan kuasa yang anda hadapi di ruang tersebut (hubungan antara individu atau kumpulan yang berbeza, contohnya, atau hubungan antara manusia dan haiwan). Anda bebas menggunakan sebarang kaedah lakaran pada pelupusan anda (termasuk lakaran dalam media lain seperti fotografi atau video). Kami bukan semata-mata mencari kemahiran teknikal tetapi untuk keupayaan anda menggunakan pelbagai kaedah lakaran untuk meneroka dan kritis dengan topik yang rumit.

Tugasan B "Kempen Norm-kritis" (2 halaman)

Gunakan komunikasi visual sebagai alat untuk merancang kempen mencabar norma sosial budaya seperti gender atau stereotaip kelas. Hadirkan idea anda dengan visualisasi dalam satu atau beberapa media pilihan anda (seperti lukisan, poster, maklumat grafik, foto, video, atau animasi) dan tulis penjelasan ringkas mengenai pilihan pemikiran dan reka bentuk anda. Perlu diingat bahawa kempen diarahkan kepada penonton tertentu dan bahawa cita-cita adalah menggunakan komunikasi visual untuk mewujudkan perubahan sosial untuk niaga hadapan yang mampan. Sila perhatikan perkara ini dalam penjelasan bertulis anda.

Tugasan C "Hadirkan karya anda sendiri" (6 halaman)

Gunakan halaman yang tinggal untuk menunjukkan karya kreatif anda sendiri. Tunjukkan kepada kami contoh seni atau reka bentuk anda. Pastikan untuk memasukkan kerja yang bercakap dengan visi program; iaitu Komunikasi Visual sebagai ejen untuk perubahan yang mampan.

2. Penyataan tujuan

Sila tulis penyataan tujuan bahawa pada satu halaman A4 menggambarkan minat anda terhadap reka bentuk yang memberi tumpuan kepada:

 • Apa yang anda ingin tahu?
 • Apa yang anda ingin ubah melalui reka bentuk?
 • Bagaimanakah anda mahu menggunakan pendidikan anda untuk mencapai matlamat anda?
 • Apakah kemapanan anda?

Kenyataan tujuan akan dinilai dari segi:

 • Keupayaan anda untuk membayangkan dan merancang masa depan anda sebagai pereka
 • Penglibatan sebelumnya dan yang dimaksudkan dengan kelestarian dan perubahan
 • Kemahiran anda dalam menyatakan diri anda dalam bahasa Inggeris

Hantar penyataan tujuan anda ke laman web kami, href = "drexel.lnu.se/portfolio dalam format PDF, PNG atau JPG.

Hantar tugasan dan penyataan tujuan anda di laman web kami, href = "drexel.lnu.se/portfolio dalam PDF Semua gambar dan dokumen harus disusun dan diserahkan dalam satu PDF Sila buat jadual kandungan dan sertakan maklumat yang diperlukan tentang tugasan anda.Jika anda tidak dapat memuat naik video atau media lain, sila muat naik ke tapak strim luaran dan kongsi pautan dalam PDF anda.

Selepas menyerahkan permohonan dan portfolio anda, anda akan dihubungi jika anda telah dipilih untuk temu bual. Pada temuramah, kami meminta anda untuk membawa salinan portfolio anda. Jika anda seorang pelajar antarabangsa atau EU yang tidak dapat menghadiri temuduga secara langsung, kami boleh menawarkan temuduga telefon / temu duga dalam talian.

Prosedur permohonan

Proses permohonan terdiri daripada dua langkah:

Langkah 1

Sapukan kepada program dalam talian di www.universityadmissions.se (dalam bahasa Inggeris), atau www.antagning.se (dalam bahasa Sweden). Penyerahan dokumentasi yang membuktikan kelayakan anda untuk kajian peringkat Sarjana Muda hendaklah dikemukakan di sini.

Kod program dan tarikh akhir berikut dikenakan:

Sila hantar permohonan ke kod program LNU-F1501 pada 15 Januari 2018.

Langkah 2

Hantar portfolio anda kepada Linnaeus University (LNU).

Tarikh akhir yang mana portfolio harus diterima oleh LNU adalah 31 Januari 2018.

Penerimaan ke program

Jika anda memenuhi kriteria kelayakan, permohonan anda akan diterima dan dinilai berdasarkan portfolio anda. Penilaian portfolio dilakukan oleh jawatankuasa pemilihan yang terdiri daripada ahli fakulti, pakar luar, dan pelajar BFA semasa. Portfolio dianggap sebagai keseluruhan dan portfolio dinilai dari segi kriteria berikut:

 • Kualiti seni
 • Kemahiran visualisasi
 • Pendekatan kreatif

Universiti tidak akan mendedahkan sebab di sebalik keputusan untuk menerima atau menolak sebarang permohonan individu. Pelajar yang diluluskan akan dimaklumkan melalui www.universityadmissions.se atau www.antagning.se .

Senarai semak untuk Permohonan

 • Saya telah mengemukakan permohonan saya melalui antagning.se atau universityadmissions.se
 • Saya telah menyediakan portfolio saya mengikut garis panduan yang disediakan.
 • Saya telah memasukkan Surat hasrat dengan portfolio saya.
 • Saya telah memuat naik portfolio saya di href = "drexel.lnu.se/portfolio dan memastikan bahawa semua fail saya dimasukkan, dan saya telah menyerahkan penerangan bertulis mengenai fail yang dimuat naik saya.

Adakah anda mempunyai sebarang soalan?

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai isu berkaitan permohonan atau kebenaran tidak teragak-agak untuk bertanya melalui e-mel ke Pejabat Kemasukan: admission@lnu.se

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai portfolio atau soalan lain mengenai program ini, jangan teragak-agak untuk bertanya melalui e-mel kepada penyelaras program: cassandra.troyan@lnu.se

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Baca Ringkas