Sarjana Muda Sastera dalam Biologi

Umum

Penerangan Program

Biologi adalah kajian kehidupan. Seluas bunyi itu, ia adalah sains yang boleh membawa kepada pelbagai kerjaya: Pengetahuan tentang biologi adalah pintu masuk untuk mengubati penyakit, dan memahami penyakit, dan mempelajari lebih lanjut mengenai berjuta-juta spesies yang kita kongsi dengan planet ini. Pada terasnya, biologi melibatkan kajian sel, blok kehidupan asas; gen, yang mentadbir keturunan; dan evolusi, yang mengkaji bagaimana spesies berubah, dan spesies baru dicipta. Sebagai pelajar biologi di Manhattanville, anda akan terlibat dengan setiap topik ini secara mendalam. Anda juga akan mendapat pengalaman dunia nyata dengan mengusahakan projek-projek di makmal penyelidikan di kampus, menyelesaikan projek penyelidikan kanan, dan, dalam banyak kes, mengejar latihan luar kampus - yang semuanya adalah persediaan yang tidak ternilai untuk sekolah lanjutan atau karier di bidang. Pada masa lalu, pelajar Manhattanville telah menyelesaikan sekolah perubatan, sekolah pergigian, dan program lanjutan lain, dan mendapati pekerjaan dalam makmal penyelidikan, akuarium dan muzium.


Gambaran keseluruhan/>

Sebagai pelajar biologi di Manhattanville, anda akan membina asas dalam disiplin dengan mengkaji topik-topik teras seperti anatomi dan fisiologi, mikrobiologi, biokimia, dan biologi molekul dan evolusi. Anda juga akan berpeluang untuk mengambil kursus yang lebih khusus, seperti:

  • Bioetika
  • Ekologi Alam Sekitar
  • Alam Sekitar Global
  • Imunologi
  • Biologi Sel Molekul
  • Biologi Vertebrate
  • Zoologi Invertebrate
  • Pemakanan dalam Kesihatan dan Penyakit

Anda boleh major dalam bidang biologi, biokimia, atau kajian alam sekitar. Minor boleh didapati dalam biologi atau kajian alam sekitar. Sekiranya anda berminat dengan perubatan, pergigian, atau sekolah veterinar, anda juga boleh mengikuti kepekatan pra-kesihatan dalam bidang utama atau kecil dalam sains pra-kesihatan atau kesihatan.

Anda akan bekerjasama rapat dengan penasihat fakulti anda - dan, kemudian, seorang mentor penyelidikan - untuk membantu mengembangkan kemahiran dan pengalaman makmal anda. Sebagai tambahan kepada fakulti jabatan, anda akan membangun hubungan rapat dengan teman sekelas biologi anda yang akan tinggal bersama anda lama selepas tamat pengajian.

Jabatan Biologi mempunyai Kod Kepujian yang ketat untuk pelajar, yang meliputi kelakuan akademik dan peribadi dalam kelas, makmal, dan aktiviti jabatan.


Keperluan Utama Biologi/>

Keperluan peringkat dan syarat-syarat kemasukan:

BIO 1001

BIO 1001, BIO 1002: adalah prasyarat untuk semua kursus biologi di atas paras 2000. NOTA: Sekiranya C - atau di bawah diterima di salah satu daripada kelas asas ini, mesti dikembalikan dan diluluskan dengan gred minimum C sebelum pelajar boleh maju ke tahap 3000 peringkat.

CHM 1001, CHM 1003, CHM 1002, CHM 1004: diselesaikan dengan gred minimum C-. Nota: kelas ini adalah prasyarat untuk beberapa kursus biologi di atas paras 2000.

Calon utama dan pelajar yang berminat untuk mendaftarkan diri dalam Prinsip Biologi I atau II perlu melengkapkan Ujian Penempatan Biologi, yang merupakan ujian dalam talian yang terletak di Papan Putih.

Pelajar yang mendaftar untuk BIO 1001 mesti mengambil Ujian Penempatan Biologi untuk menentukan penempatan di BIO 1001 atau BIO 1000. Pelajar mendaftar untuk BIO 1002 yang belum mengambil BIO 1001 atau BIO 1000 juga mesti mengambil ujian penempatan sebelum mereka dibenarkan mendaftar.


Adalah amat disyorkan bahawa pelajar mengambil Prinsip Biologi dan Prinsip Kimia pada tahun pertama. Pelajar yang memulakan program sebagai jurusan Biologi Umum dan merancang untuk melanjutkan pelajaran siswazah atau kerjaya dalam profesion kesihatan mesti melengkapkan keutamaan yang sesuai sebelum memohon (lihat penyediaan pra-kesihatan dan persekolahan siswazah (ms 107)). Jadual sampel untuk menasihati boleh didapati di jabatan biologi./>


Keperluan Biologi Peringkat Atas:/>

Tujuh kursus elektif melebihi tahap 1000. Empat daripada ini mestilah kursus makmal (4 kredit), dan satu pilihan kredit boleh menjadi pengajaran atau latihan bebas.

Bagi Program Biologi Am, tidak lebih daripada dua kursus utama mungkin berada pada tahap 2000. Pelajar bersiap untuk profesion kesihatan atau sekolah siswazah (lihat di bawah) tidak boleh mengambil lebih daripada satu kursus 2000 sebagai sebahagian daripada pilihan tujuh kursus mereka. Jurusan biologi harus mencari penasihat dari jabatan Biologi pada awal tahun kedua mereka untuk membimbing pilihan program dan pilihan mereka.


Urutan Penyelidikan Kanan:/>

BIO 3099

Nota: Semua kursus utama peringkat tinggi mestilah diselesaikan dengan gred minimum C-.


Program Penyelidikan Kanan Biologi/>

Setiap majoriti sarjana mesti melengkapkan projek penyelidikan yang bermula pada semester kejatuhan tahun ke-3 mereka.

Setiap orang senior bekerja rapat dengan mentor di jabatan biologi untuk membangunkan topik penyelidikan yang bebas dan asli yang memuncak dalam kertas dan persembahan yang lebih tua pada akhir tahun yang lebih tinggi.

Sebagai tambahan kepada keperluan peringkat kemasukan dan keutamaan, dan tujuh pilihan, seperti yang digariskan di atas, jurusan biologi mesti melengkapkan urutan penyelidikan tiga kursus berikut (lihat penerangan kursus di bawah untuk maklumat lanjut):

BIO 3099

Semua ahli fakulti biologi mempunyai projek penyelidikan jangka pendek dan pendek, dan ini memerlukan urutan penyelidikan yang membolehkan pembangunan biasiswa untuk kedua-dua fakulti dan pelajar. Pelajar sering berpeluang membentangkan projek penyelidikan sarjana muda mereka di persidangan tempatan, serantau dan kebangsaan, dan beberapa projek akhirnya diterbitkan dalam jurnal peer reviewed.

Semua pelajar dalam seminar penyelidikan dan penyelidikan kanan diperlukan untuk menghadiri persembahan kanan, dan semua majors digalakkan hadir.


Pra-Kesihatan/>

Manhattanville menawarkan banyak laluan untuk pelajar yang ingin memasuki sekolah profesional kesihatan di bidang seperti perubatan, pergigian, optometri, pembantu doktor, perubatan veterinar, farmasi, terapi fizikal, dan bidang berkaitan kesihatan lain. Sila dapatkan lebih banyak maklumat dengan mengklik pautan berikut:

Pra-Kesihatan

Pra-Kesihatan Post-Baccalaureate


Ijazah/>

Sarjana Muda Seni. Sebagai tambahan kepada jurusan biologi, pelajar boleh memilih untuk menjadi kecil dalam kajian biologi atau alam sekitar.


Idea kerjaya/>

Ahli Agronomi, Saintifik Haiwan, Kurator Akuarium, Biokimia, Ahli Biologi, Pakar Botani, Doktor Gigi, Jurutera Alam Sekitar, Juruteknik Ilmu Forensik, Jurutera Umum, Ahli Genetik, Hortikultur, Ahli Mikrobiologi, Ahli Oseanografi, Ahli Farmasi, Ahli Sains Zilogis.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to our tight-knit community of smart, diverse students, and accomplished, nurturing faculty. After the whirlwind of orientation and moving in, the real journey begins. Kickoff a great year by ... Baca lebih lanjut

Welcome to our tight-knit community of smart, diverse students, and accomplished, nurturing faculty. After the whirlwind of orientation and moving in, the real journey begins. Kickoff a great year by checking out some of our exciting Fall campus events and programs. We believe higher education elevates students' knowledge both academically and practically. That's why we offer 50+ undergraduate areas of study and 70+ graduate programs, degrees, and certificates reinforced by internships, career counseling, mentors, and networking opportunities. We call it outcomes-based learning. Baca Ringkas