Ringkasan Program

Percubaan adalah komponen utama pembelajaran sains di Carleton. Pada tahun pertama, kelas anda biasanya akan mempunyai syarahan dan komponen makmal atau tutorial. Setiap makmal akan mengambil masa tiga jam seminggu, jadi jika anda memilih tiga kursus makmal ini, anda boleh menjalani percubaan selama sembilan jam setiap minggu.

Makmal, tutorial, kursus dan seminar kami dijalankan di kelas kecil, menghasilkan banyak interaksi peribadi dengan profesor, penyelia makmal dan rakan-rakan.

Pelajar sains tahun pertama digalakkan untuk mengikuti seminar seminar unik kami, Seminar Sains, yang direka khusus untuk memperkenalkan anda kepada isu saintifik terkini dan membantu anda mengembangkan jenis komunikasi, pemikiran analitik dan kemahiran penyelidikan yang anda perlukan untuk sains anda. kajian dan kerjaya anda.

Ramai profesor kami terlibat secara aktif dalam penyelidikan pecah tanah di bidang kepakaran mereka, dan anda boleh mendapati diri anda bekerja pada beberapa projek ini. Fakulti Carleton juga telah menjalin hubungan kukuh dengan industri berasaskan Ottawa, makmal dan jabatan kerajaan, serta hospital pengajaran dan penyelidikan, yang menyediakan pelajar Carleton dengan pelbagai peluang penyelidikan dan pekerjaan.

Terokai Sains di Carleton University

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh Carleton University Undergraduate »

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 9, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Apr. 30, 2023
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Apr. 30, 2023