Sarjana Muda Sains dalam Sains dan Teknologi (SCI) - Sains Data

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sains data memberi anda asas-asas untuk menjadi pakar peringkat tertinggi dalam masyarakat pengetahuan moden. Anda akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah dunia sebenar dengan menggunakan kaedah reka bentuk algoritma, pembelajaran mesin, kecerdasan buatan, kesimpulan statistik, penyelidikan operasi, dan pengoptimuman.

Objektif kajian

Sains data adalah salah satu jurusan dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi yang terdapat dalam bahasa Inggeris. Ia adalah bidang pelbagai disiplin yang menumpukan pada kajian kaedah saintifik yang digunakan untuk mengekstrak pengetahuan dari data dan membina model yang menghadapi masalah yang rumit. Ia menggunakan teknik dan teori yang diambil dari bidang matematik, statistik, sains maklumat, dan sains komputer.

Sarjana Sains Data akan memberikan anda kemahiran yang diperlukan untuk menjadi ahli digitalisasi peringkat atas untuk perdagangan dan industri, sains atau teknologi. Selepas menamatkan pengajian anda, anda dapat mengurus jumlah data yang besar, membuat kesimpulan bunyi dari data, dan membina model yang didorong data yang membuat ramalan yang tepat atau mengambil keputusan pintar.

Sepanjang kajian, penekanan diberikan pada asas matematik, statistik, dan perhitungan, dan membina latar belakang yang kuat dalam sains data, yang tidak hanya akan mendidik anda dengan teknik yang ada tetapi juga akan membolehkan anda mengikuti perkembangan dalam hal ini dengan cepat -beberapa kawasan.

Struktur kajian

Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS) terdiri daripada kajian asas program (65 ECTS matematik, pengaturcaraan, kejuruteraan dan pengurusan industri, bahasa wajib, kajian Aalto , orientasi), utama dalam sains data (65 ECTS termasuk tesis dan seminar BSc) , kecil (20-25 ECTS) dan kajian elektif (25-30 ECTS).

Lebih banyak mengenai bahasa pengajaran

Bahasa pengajaran dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi dan Sains Data major adalah Bahasa Inggeris. Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud bahawa semua kursus dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi di Finland, ia juga boleh mengkaji 20-25 mata pelajaran kredit kecil gelaran sarjana muda dalam bahasa Finland.

Pengajian di peringkat tuan juga boleh diselesaikan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Peluang kerjaya

Program ini bertujuan untuk mendidik para profesional dalam pelbagai aktiviti. Graduan program akan mendapat latar belakang untuk memulakan kehidupan mereka sebagai ahli sains data, jurutera, atau usahawan teknologi, di kalangan profesion lain.

Selain itu, program ini menyediakan pelajar-pelajar untuk pengajian tinggi dalam kejuruteraan, sains dan matematik, supaya graduan program itu akan dilengkapi dengan baik untuk mengikuti pengajian peringkat tingkatan yang memberi mereka kesempatan mengikuti profesi, seperti saintis kejuruteraan, penganalisis perniagaan , penyelidik industri, pemimpin teknologi, pengurus teknikal pasukan lintas disiplin, dan banyak lagi.

Kelayakan

Dengan melengkapkan Program Bachelor Aalto dalam Sains dan Teknologi, anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi) (180 ECTS), atau tekniikan kandidaatti dalam bahasa Finland. Ijazah ini dirancang untuk disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

Selepas tamat pengajian dari Program BSc, pelajar secara automatik mempunyai hak untuk meneruskan pengajian dalam program sarjana yang dipilih. Dengan melengkapkan program Sarjana dalam bidang Teknologi di Aalto University , anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Sains (Teknologi) (120 ECTS), atau diploma-insinööri dalam bahasa Finland.

Pilihan kajian lanjut

Ijazah Sarjana Muda ini memberi anda asas yang kukuh untuk melanjutkan pengajian di program sarjana Aalto University , sebagai contoh, jurusan Komputer, Komunikasi dan Sains Maklumat (CCIS), Penyelidikan Matematik dan Operasi, Teknologi Sains Hidup, dan Kejuruteraan Elektrik. Sebagai pelajar dalam bidang Sains Data, anda berhak meneruskan pengajian anda di peringkat tuan.

Memilih subjek utama atau bidang pengkhususan

Subjek utama gelar sarjana adalah Ilmu Data. Sebagai pelajar Sains Sains utama, anda berhak meneruskan pengajian anda di peringkat tuan di Aalto University . Utama memberi anda asas yang kukuh untuk kajian lanjut dalam program sarjana Aalto University , contohnya, Belajar Mesin, Sains Data dan Kecerdasan Buatan utama Program Master dalam Komputer, Komunikasi dan Sains Maklumat, atau Program Master dalam Matematik dan Operasi Penyelidikan.

Yuran tuisyen

Warga negara Kesatuan Eropah (EU) atau Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) tidak perlu membayar yuran pengajian untuk pengajian peringkat ijazah. Pelajar bukan-EU / EEA yang dipilih untuk major Sains Data akan dikenakan yuran tuisyen sebanyak € 12000 bagi setiap tahun akademik. Mereka layak memohon biasiswa yang dianugerahkan daripada program Aalto University Scholarship.

Pengantarabangsaan

Persekitaran kajian di Aalto University sangat bersifat antarabangsa dan kajian dijalankan dalam kumpulan multikultural. Secara terperinci, dalam jurusan Sains Komputer dan Analisis Matematik dan Sistem sekitar 20% daripada profesor datang dari luar Finland.

Aalto University juga menawarkan pelbagai peluang untuk membangunkan kecekapan global seseorang, contohnya, menyelesaikan sebahagian darjah luar negara di universiti rakan kongsi antarabangsa (pertukaran mata pelajaran), menjalankan latihan praktikal di luar negeri, mengambil kursus musim panas di luar negeri atau bertindak sebagai tutor untuk pelajar tahun pertama .

Kerjasama dengan pihak lain

Jurusan gabungan Sains Komputer dan Analisis Matematik dan Sistem bekerjasama erat dengan syarikat-syarikat nasional dan antarabangsa dan institut penyelidikan dalam bidang sains data. Sebagai contoh, Aalto University adalah rakan kongsi utama Pusat Kecerdasan Buatan Finland (FCAI), yang melibatkan kerjasama dengan syarikat-syarikat yang mempunyai minat terhadap AI. Faedah ini mungkin termasuk penyelidikan canggih, pendidikan kakitangan, kolaborasi pelajar dan pengambilan bakat muda, dan pemindahan teknologi.

Tumpuan penyelidikan

Aalto University adalah institut penyelidikan bertaraf dunia dalam sains data dan bidang yang berkaitan. Pelajar berpeluang untuk berinteraksi dengan penyelidik terkemuka dalam bidang masing-masing dan terlibat dalam projek penyelidikan perbatasan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Baca lebih lanjut

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Baca Ringkas
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Lagi Kurang