Sarjana Muda Sains dalam Sains dan Teknologi (ELEC) - Sistem dan Rekabentuk Digital

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sistem dan Reka bentuk Digital mendidik pakar dalam pelbagai bidang sistem digital. Majoriti ini memberikan anda kecekapan dalam reka bentuk kejuruteraan, serta perancangan dan pengurusan projek, menggunakan alat dari sistem tertanam, teori kendali, dan pemprosesan isyarat.

Objektif kajian

Bidang utama meliputi topik interdisipliner dari kejuruteraan elektrik dan automasi, sains komputer, sains komunikasi, sains maklumat, dan elektronik. Melalui kajian ini, anda akan mendapat kepakaran dalam pelbagai teknik yang meliputi matematik, pemodelan dan analisis isyarat dan sistem, dan elektronik.

Anda akan mahir dalam pemodelan dan analisis sistem dan mempunyai asas yang baik dalam bidang luas rangkaian komputer. Anda juga akan mendapat pengalaman profesional melalui projek-projek industri yang disesuaikan dan latihan keusahawanan.

Kecekapan ini akan memupuk latar belakang matematik pepejal anda, kemahiran pengaturcaraan yang pelbagai, penyelesaian masalah berorientasikan sasaran, reka bentuk kejuruteraan, dan perancangan dan pengurusan projek yang cekap.

Anda akan

  • belajar dari pakar bidang dalam teknologi maklumat yang berkembang yang menentukan masa depan dalam industri dan masyarakat atau
  • mengetahui pelbagai bidang industri elektronik moden yang diperlukan oleh pakar

Melalui pengajian anda dalam Sistem dan Reka Digital Digital, anda akan memperolehi

  • pengetahuan dalam analisis yang cekap , reka bentuk dan pengoptimuman sistem kompleks
  • kemahiran reka bentuk canggih yang disesuaikan untuk kejuruteraan yang membuat perbezaan dalam penyelesaian teknikal
  • kemahiran pengurusan yang dicari dalam kedudukan industri terkemuka
  • kepakaran pengaturcaraan praktikal dalam pelbagai bahasa yang berkaitan dengan industri
  • pengalaman dalam projek dan kerja berpasukan melalui projek perindustrian atau industri yang berkaitan

Peluang kerjaya

Program ini bertujuan untuk mendidik para profesional dalam pelbagai aktiviti. Graduan dari program ini akan mendapat latar belakang untuk memulakan kehidupan mereka, contohnya, sebagai pakar sistem digital, jurutera, atau usahawan teknologi.

Di samping itu, program ini menyediakan pelajar untuk pengajian tinggi dalam kejuruteraan, sains dan matematik. Graduan dari program ini akan dilengkapi dengan baik untuk mengikuti pengajian peringkat sarjana dengan peluang untuk menjadi saintis kejuruteraan, penganalisis perniagaan, penyelidik industri, dan banyak lagi.

Kelayakan

Dengan melengkapkan Program Bachelor Aalto dalam Sains dan Teknologi, anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi) (180 ECTS), atau tekniikan kandidaatti dalam bahasa Finland. Ijazah ini dirancang untuk disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

Selepas tamat pengajian dari program BSc, pelajar secara automatik mempunyai hak untuk meneruskan pengajian dalam program sarjana yang dipilih. Dengan melengkapkan program tuan dalam bidang Teknologi di Aalto University , anda akan mendapat ijazah Sarjana Sains (Teknologi) (120 ECTS) atau diploma-insinööri di Finlandia.

Pilihan kajian lanjut

Sebagai pelajar sarjana muda dalam Sistem Digital dan Rekaan utama, anda berhak meneruskan pengajian anda di peringkat sarjana di Aalto University . Ijazah sarjana muda ini memberi anda asas yang kukuh untuk kajian lanjut dalam semua program sarjana yang disediakan oleh Aalto University School of Electrical Engineering. Anda juga boleh memohon untuk meneruskan pengajian lebih lanjut di Aalto University di peringkat tuan dalam bidang lain.

Lebih banyak mengenai bahasa pengajaran

Bahasa pengajaran dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi dan Sistem Digital dan Reka Bentuk major adalah Bahasa Inggeris. Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud bahawa semua kursus dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi di Finland, ia juga boleh mengkaji 20-25 mata pelajaran kredit kecil gelaran sarjana muda dalam bahasa Finland.

Yuran tuisyen

Warga negara Kesatuan Eropah (EU) atau Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) tidak perlu membayar yuran pengajian untuk pengajian peringkat ijazah. Pelajar bukan-EU / EEA yang dipilih untuk Sistem Digital dan Reka Bentuk utama akan dikenakan yuran tuisyen sebanyak € 12000 bagi setiap tahun akademik. Mereka layak memohon biasiswa yang dianugerahkan daripada program Aalto University Scholarship.

Kandungan Pengajian

Program ini menggabungkan pengetahuan teoritikal dengan pengalaman penerapan dalam bidang multidisiplin yang diperlukan untuk merancang dan membangunkan sistem digital yang besar, seperti kereta, kapal terbang, kapal, satelit, dan lain-lain. Secara khususnya, kajian merangkumi reka bentuk sistem sedemikian serta kecekapan penting dalam rangkaian, litar elektronik, anggaran dan pembelajaran, kawalan dan automasi, serta komunikasi optik.

Membina pendidikan kecekapan matematik dan pengaturcaraan yang baik, program ini mendidik dan memperkukuh kefahaman mereka menerusi pelbagai kursus dan bengkel yang bersepadu yang memupuk pengalaman dan kemahiran pengurusan secara langsung melalui projek pasukan yang tangkas.

Kemahiran ini adalah kecekapan utama yang menjadikan perbezaan dalam kehidupan dan kerjaya. Sistem Digital dan Reka bentuk utama melatih kemahiran persembahan dan menulis bahasa Inggeris, serta pengurusan dan pengalaman industri pertama.

Struktur kajian

Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS) terdiri daripada kajian asas program (65 ECTS matematik, pengaturcaraan, kejuruteraan industri dan pengurusan, bahasa wajib, kajian Aalto , orientasi), utama dalam sistem digital dan reka bentuk (65 ECTS termasuk tesis BSc dan seminar), kecil (20-25 ECTS) dan kajian elektif (25-30 ECTS).

Pengantarabangsaan

Persekitaran kajian di Aalto University sangat bersifat antarabangsa dan kajian dijalankan dalam kumpulan multikultural. Sekolah Kejuruteraan Elektrik mempunyai 47% pengajaran dan penyelidikan antarabangsa dan 24% daripada semua profesor di Sekolah adalah dari luar Finland.

Aalto University juga menawarkan pelbagai kemungkinan untuk membangunkan kecekapan global, contohnya, menyelesaikan sebahagian darjah di luar negara di universiti rakan kongsi antarabangsa (kajian pertukaran), menjalankan latihan praktikal di luar negeri, mengambil kursus musim panas di luar negara atau bertindak sebagai tutor untuk pelajar tahun pertama.

Kerjasama dengan pihak lain

Sebahagian daripada kajian dalam program ini dijalankan dengan rakan kongsi dari industri. Ini terdiri daripada lawatan ke syarikat sebagai sebahagian daripada beberapa kuliah, kuliah tetamu dan kursus latihan industri di mana pelajar merancang dan melengkapkan R

Tumpuan penyelidikan

Domain penyelidikan yang diliputi oleh Sistem dan Rekabentuk Digital terdiri daripada reka bentuk kejuruteraan, rangkaian dan keselamatan rangkaian, litar elektronik, anggaran, pengesanan dan pembelajaran, kawalan dan automasi, sistem masa nyata tertanam, serta photonics dan komunikasi optik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Baca lebih lanjut

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Baca Ringkas
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Lagi Kurang