Objektif kajian

Sistem dan Reka bentuk Digital mendidik pakar dalam pelbagai bidang sistem digital. Majoriti ini memberikan anda kecekapan dalam reka bentuk kejuruteraan, serta perancangan dan pengurusan projek, menggunakan alat dari sistem tertanam, teori kendali, dan pemprosesan isyarat.

Bidang utama meliputi topik interdisipliner dari kejuruteraan elektrik dan automasi, sains komputer, sains komunikasi, sains maklumat, dan elektronik. Melalui kajian ini, anda akan mendapat kepakaran dalam pelbagai teknik yang meliputi matematik, pemodelan dan analisis isyarat dan sistem, dan elektronik.

Anda akan mahir dalam pemodelan dan analisis sistem dan mempunyai asas yang baik dalam bidang luas rangkaian komputer. Anda juga akan mendapat pengalaman profesional melalui projek-projek industri yang disesuaikan dan latihan keusahawanan.

Kompetensi yang akan anda peroleh melalui ini memupuk latar belakang matematik pepejal anda, kemahiran pengaturcaraan yang pelbagai, menyelesaikan masalah berorientasikan matlamat, reka bentuk kejuruteraan, dan perancangan dan pengurusan projek yang cekap.

Melalui pelajaran anda dalam Sistem Digital dan Reka bentuk yang anda akan

  • belajar dari pakar bidang dalam teknologi maklumat yang berkembang yang menentukan masa depan dalam industri dan masyarakat atau
  • tahu pelbagai bidang industri elektronik moden yang diperlukan oleh pakar

dan mendapat kepakaran berikut:

  • pengetahuan dalam analisis yang cekap , reka bentuk dan pengoptimuman sistem kompleks
  • kemahiran reka bentuk canggih yang disesuaikan untuk kejuruteraan yang membuat perbezaan dalam penyelesaian teknikal
  • kemahiran pengurusan yang dicari dalam kedudukan industri terkemuka
  • kepakaran pengaturcaraan praktikal dalam pelbagai bahasa yang berkaitan dengan industri
  • pengalaman dalam projek dan kerja berpasukan melalui projek perindustrian atau industri yang berkaitan

Peluang kerjaya

Program ini bertujuan untuk mendidik para profesional dalam pelbagai aktiviti. Graduan dari program ini akan mendapat latar belakang untuk memulakan kehidupan mereka sebagai pakar sistem digital, jurutera, atau usahawan teknologi, di kalangan profesion lain.

Selain itu, program ini menyediakan pelajar-pelajar untuk pengajian tinggi dalam kejuruteraan, sains dan matematik, supaya graduan program itu akan dilengkapi dengan baik untuk mengikuti pengajian peringkat tingkatan yang memberi mereka kesempatan mengikuti profesi, seperti saintis kejuruteraan, penganalisis perniagaan , penyelidik industri, pemimpin teknologi, pengurus teknikal pasukan lintas disiplin, dan banyak lagi.

Kelayakan

Dengan melengkapkan Program Bachelor Aalto dalam Sains dan Teknologi, anda akan memperoleh Ijazah Sarjana Muda Sains (Teknologi) (180 ECTS), atau tekniikan kandidaatti dalam bahasa Finland. Ijazah ini dirancang untuk disiapkan dalam tempoh tiga tahun.

Selepas tamat pengajian dari program BSc, pelajar secara automatik mempunyai hak untuk meneruskan pengajian dalam program sarjana yang dipilih. Dengan melengkapkan program sarjana dalam bidang Teknologi di Aalto University , anda akan memperoleh ijazah Sarjana Sains (Teknologi) (120 ECTS), atau diploma-insinööri di Finlandia.

Pilihan kajian lanjut

Sebagai pelajar sarjana muda dalam Sistem Digital dan Rekaan utama, anda berhak meneruskan pengajian anda di peringkat sarjana di Aalto University . Ijazah sarjana muda ini memberi anda asas yang kukuh untuk kajian lanjut dalam semua program sarjana yang disediakan oleh Aalto University School of Electrical Engineering. Anda juga boleh memohon untuk meneruskan pengajian lebih lanjut di Aalto University di peringkat tuan dalam bidang lain.

Lebih banyak mengenai bahasa pengajaran

Bahasa pengajaran dalam Program Aalto Bachelor dalam Sains dan Teknologi dan Sistem Digital dan Reka Bentuk major adalah Bahasa Inggeris. Program ini dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang bermaksud bahawa semua kursus dan peperiksaan adalah dalam bahasa Inggeris. Bagi pelajar yang mempunyai kecekapan yang mencukupi di Finland, ia juga boleh mengkaji 20-25 mata pelajaran kredit kecil gelaran sarjana muda dalam bahasa Finland.

Yuran tuisyen

Pelajar bukan-EU / EEA yang dipilih untuk Sistem Digital dan Reka Bentuk utama akan dikenakan yuran tuisyen sebanyak € 12000 setahun. Mereka layak memohon biasiswa yang dianugerahkan daripada program Biasiswa Aalto University .

Kandungan Pengajian

Program ini menggabungkan pengetahuan teori dengan pengalaman penerapan dalam bidang multidisiplin yang diperlukan untuk merancang dan membangunkan sistem digital yang besar, seperti (autonomi) kereta, pesawat, kapal, satelite, dan sebagainya. Secara khususnya, kajian meliputi reka bentuk sistem sedemikian serta kompetensi penting dalam rangkaian, litar elektronik, anggaran dan pembelajaran, kawalan dan automasi, serta komunikasi optik.

Membina pendidikan kecekapan matematik dan pengaturcaraan yang baik, program ini mendidik dan memperkukuhkan pemahaman mereka menerusi pelbagai kursus dan bengkel bersepadu yang memupuk pengalaman dan kemahiran pengurusan secara langsung melalui projek pasukan yang tangkas.

Kemahiran lembut adalah kompetensi utama hari ini yang membuat perbezaan dalam kehidupan kerja dan kerjaya. Sistem Digital dan Reka bentuk utama melatih kemahiran persembahan dan menulis bahasa Inggeris, serta pengurusan dan pengalaman industri pertama.

Struktur kajian

Ijazah Sarjana Muda (180 ECTS) terdiri daripada kajian asas program (65 ECTS matematik, pengaturcaraan, kejuruteraan industri dan pengurusan, bahasa wajib, kajian Aalto , orientasi), utama dalam sistem digital dan reka bentuk (65 ECTS termasuk tesis BSc dan seminar), kecil (20-25 ECTS) dan kajian elektif (25-30 ECTS).

Pilihan kajian lanjut

Yang utama dalam ijazah sarjana muda dalam Sistem Digital dan Reka Bentuk. Sebagai pelajar sarjana muda dalam Sistem Digital dan Rekaan utama, anda berhak meneruskan pengajian anda di peringkat sarjana di Aalto University . Ijazah sarjana muda ini memberi anda asas yang kukuh untuk kajian lanjut dalam semua program sarjana yang disediakan oleh Aalto University School of Electrical Engineering. Anda juga boleh memohon untuk meneruskan pengajian lanjut di Aalto University di peringkat Sarjana dalam bidang lain.

Tesis

Ijazah Sarjana Muda termasuk tesis sarjana muda, yang ditulis dalam seminar mengenai topik yang berkaitan dengan subjek utama. Semasa seminar dan tesis sarjana muda, anda akan memahami penulisan ilmiah dan mencari maklumat latar belakang yang relevan semasa kedua-duanya memohon dan menganalisis data yang dikumpulkan. Di samping itu, anda akan dapat menghasilkan artikel saintifik dalam bahasa yang tepat dan betul, mengemukakan penemuan anda dan mempelajari prinsip utama cara menerima dan memberi maklum balas dengan cara yang konstruktif. Tahap tesis dan seminar sarjana adalah 10 kredit dan disarankan agar pelajar memperoleh pengetahuan yang baik mengenai topik yang sudah melalui projek akhir.

Pengantarabangsaan

Persekitaran pengajian di Aalto University sangat bersifat antarabangsa dan kajian dijalankan dalam kumpulan multikultural. Sekolah Kejuruteraan Elektrik mempunyai 47% pengajaran dan penyelidikan antarabangsa dan 24% daripada semua profesor di Sekolah adalah dari luar Finland.

Aalto University juga menawarkan pelbagai peluang untuk membangunkan kecekapan global, contohnya, menyelesaikan sebahagian darjah di luar negara di universiti rakan kongsi antarabangsa, menjalankan latihan praktikal di luar negara, mengambil kursus musim panas di luar negara atau bertindak sebagai tutor untuk pelajar tahun pertama.

Kerjasama dengan pihak lain

Sebahagian daripada kajian dalam program ini dijalankan dengan rakan kongsi dari Industri. Ini terdiri daripada lawatan ke syarikat-syarikat sebagai sebahagian daripada beberapa kuliah, kuliah tetamu dan kursus latihan industri di mana pelajar merancang dan melengkapkan R

Tumpuan penyelidikan

Domain penyelidikan yang diliputi oleh Sistem dan Rekabentuk Digital terdiri daripada reka bentuk kejuruteraan, rangkaian dan keselamatan rangkaian, litar elektronik, anggaran, pengesanan dan pembelajaran, kawalan dan automasi, sistem masa nyata tertanam, serta photonics dan komunikasi optik.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Aalto University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2020
Duration
3 - 5 
Sepenuh masa
Price
12,000 EUR
Bagi warganegara bukan EU / EEA, setiap tahun. Sarjana pelajaran: € 15000 / tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2020
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date