Read the Official Description

Penerangan program

Sains bumi di dunia yang berubah-ubah adalah program interdisipliner sarjana yang menawarkan perspektif antarabangsa dan komparatif yang ketat pada sistem global kontemporari. Misinya adalah untuk memupuk pemikiran kreatif mengenai masalah global yang rumit dan untuk melengkapkan pelajar dengan alat analisis dan pemahaman silang budaya untuk membimbing mereka dalam proses itu. Matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan pengetahuan asas dalam geografi, geologi dan transformasi antropogenik dalam alam sekitar dan kesannya terhadap kehidupan masyarakat setempat dan perubahan global. Pelajar memperoleh keupayaan untuk mengamati dan menafsirkan fenomena dan menjalankan kerja-kerja analisis asas secara individu dan berpasukan. Mereka juga mampu menyesuaikan diri dengan perubahan persekitaran sosio-ekonomi, tanggungjawab sivik dan kebebasan.

Profil siswazah

Siswazah mempunyai persiapan yang baik dalam bidang geografi dan geologi serta keupayaan untuk mengenal pasti dan menggambarkan perubahan antropogenik yang berlaku di alam sekitar. Seorang siswazah boleh menilai kesan alam, sosial dan ekonomi perubahan semula jadi dan antropogenik dalam alam sekitar. Di samping itu, telah menguasai kaedah asas pengurusan alam sekitar dan prinsip-prinsip pembangunan mampan. Lulusan boleh secara amati melihat, mentafsir dan meramalkan fenomena, mencadangkan penyelesaian positif dan menyediakan kepakaran.

Keputusan kelayakan

Calon akan diletakkan pada senarai ranking mengikut tarikh dan masa pendaftarannya dalam tempoh pendaftaran yang dijadualkan.

Bayaran

Bayaran permohonan

Yuran permohonan ialah 20 USD (atau 75 PLN, atau 18 EUR). Yuran dibayarkan secara berasingan untuk setiap pendaftaran dan setiap pendaftaran mempunyai nombor akaun banknya sendiri yang diberikan untuk pembayaran.

Yuran kelas tambahan

tuisyen untuk tahun pertama: 21 000 PLN (lebih kurang 6 450 USD)

tuisyen untuk tahun kedua: 21 000 PLN (lebih kurang 6 450 USD)

tuisyen untuk tahun ketiga: 21 000 PLN (lebih kurang 6 450 USD)

Tuisyen dibayar dalam jumlah untuk satu semester, tidak lewat daripada hari pertama kelas.

Program taught in:
English
Jagiellonian University

See 2 more programs offered by Jagiellonian University »

Last updated July 10, 2018
This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
19,350 USD
6450 USD / tahun
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019