Sarjana Muda Sains dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Selamat datang ke program Psikologi UNA. Misi jabatan psikologi adalah untuk membantu pelajar mencapai potensi peribadi dan profesional mereka melalui latihan dalam kaedah saintifik dan pengetahuan spesifik disiplin dalam kajian tingkah laku, proses mental, dan proses fisiologi, menggalakkan semangat siasatan aktif dan pemikiran kritis dan memupuk rasa tanggungjawab sosial dalam komuniti global.

Jabatan ini menempatkan lima orang ahli fakulti sepenuh masa yang mempunyai kepakaran dalam kedua bidang psikologi yang digunakan dan penyelidikan dengan penekanan khusus pada Psikologi Klinikal, Analisis Perilaku Terapan, Psikologi Kognitif, dan Psikologi Sosial. Terdapat penekanan yang kuat terhadap penyelidikan, pemikiran kritis, dan penerapan psikologi kepada tetapan tradisional seperti pendidikan dan pengaturan kesihatan mental; Walau bagaimanapun, kami juga berusaha menerapkan psikologi ke bidang lain seperti dasar dan industri awam.

Alumni kami telah berjaya memasuki pekerjaan berkaitan psikologi peringkat kemasukan serta Sarjana dan Ph.D. program sekolah lepasan peringkat.


Keperluan untuk psikologi utama

Jabatan Psikologi menawarkan program utama dalam psikologi yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains. Psikologi sarjana muda menyediakan persediaan yang sangat baik untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam pelbagai bidang selepas tamat pengajian. Lulusan terkini telah menemui pekerjaan dalam penyelidikan perubatan dan tingkah laku, perkhidmatan manusia, sumber manusia, jualan dan pemasaran, dan pengalaman pengguna komputer. Sejumlah graduan baru-baru ini juga telah diterima masuk ke peringkat sarjana dan program sarjana peringkat kedoktoran di seluruh negara.

Kursus utama

Bagi ijazah Sarjana Muda Sastera, pelajar mesti melengkapkan bahasa asing melalui tahap pengantar (101, 102).


Tuisyen

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics, 19 different departments with an array of majors, minors and certificate programs working independently and together to ignite th ... Baca lebih lanjut

The College of Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics, 19 different departments with an array of majors, minors and certificate programs working independently and together to ignite the dream that creates the steam that powers your future. Join us and get ahead! Baca Ringkas