Sarjana Muda Sains dalam Psikologi dan Perkhidmatan Manusia

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Muda Sains dalam Psikologi dan Perkhidmatan Manusia

Program sarjana muda (BS) Clayton di Psikologi dan Perkhidmatan Manusia berpegang kuat dalam disiplin psikologi sambil pada masa yang sama menekankan peluang kerjaya realistik dalam bidang perkhidmatan manusia untuk graduan ijazah sarjana muda. Reka bentuk kurikulum membolehkan pelajar mengintegrasikan disiplin psikologi, sosiologi, perkhidmatan sosial, perkhidmatan belia, penjagaan kesihatan, pengurusan bukan keuntungan, pengajian multikultural, pendidikan, dan perniagaan, ke dalam program akademik dan pengalaman yang akan menyediakan graduan untuk pengajaran di pelbagai bidang profesion yang membantu. Kurikulum ini memanfaatkan kepakaran teknologi maklumat Clayton State University untuk memastikan pelajar dapat lulus dengan kemahiran komputer yang sangat berpengalaman dalam pengurusan pangkalan data, borang elektronik, dan aplikasi perisian lain yang sesuai dengan bidang tersebut.

Sifat tersendiri program Psikologi dan Perkhidmatan Manusia Negeri Clayton adalah tumpuan yang jelas mengenai pekerjaan untuk siswazah berkelayakan berkelayakan teknologi. Program psikologi yang ada cenderung mempunyai tumpuan utama kepada pola tradisional penyediaan pelajar untuk sekolah siswazah. Bagi program tersebut, persediaan untuk kerjaya peringkat kemasukan adalah kebimbangan yang diakui tetapi menengah. Selaras dengan misinya, program baru Clayton State University membalikkan keutamaan yang lebih tipikal ini dengan menekankan peluang profesional kemasukan dalam bidang perkhidmatan manusia sebagai fokus program.

Walaupun fokus program Clayton State University adalah mengenai perkhidmatan manusia, graduan akan mendapat peluang kerjaya dalam pelbagai bidang. Peluang yang dijangkakan termasuk agensi, kemudahan, dan organisasi perkhidmatan sosial awam, swasta, negara, dan antarabangsa, termasuk organisasi perkhidmatan belia, pusat rawatan dadah, institusi penalti, rumah separuh jalan dan pusat-pusat kanan. Beberapa pekerjaan yang berpotensi untuk lulusan BS termasuk pekerja ringan, ahli terapi, pentadbir pengambilan, kaunselor pemulihan, kaunselor percubaan, kakitangan bimbingan belia, pentadbir organisasi, dan penjanaan dana. Ijazah ini juga akan menyediakan pelajar untuk kerja siswazah dalam psikologi, kaunseling komuniti, kerja sosial, dan bidang berkaitan. (Walaupun pekerjaan segera akan menjadi nada utama utama jabatan psikologi di beberapa institusi lain telah mengkaji semula kurikulum tentatif kami dan mengesahkan bahawa ia akan memberikan asas yang mencukupi bagi kajian lanjutan di universiti mereka.)

Kenyataan Misi

Misi Jabatan Psikologi adalah untuk menyediakan gabungan teori, penyelidikan dan aplikasi yang inovatif yang menyediakan pelajar untuk pekerjaan serta sekolah siswazah yang segera. Kecemerlangan dalam pengajaran, persediaan untuk bekerja dengan populasi yang pelbagai, dan tumpuan kepada etika merupakan ciri utama program kami.

Hasil pembelajaran

  1. Memohon konsep utama, penemuan, dan perspektif teori psikologi.
  2. Evaluasi penyelidikan secara kritis dan terapkan metodologi penyelidikan yang digunakan dalam psikologi.
  3. Menunjukkan kemahiran komunikasi lisan yang efektif dan profesional dengan individu dan kumpulan.
  4. Menunjukkan pemahaman mengenai peranan, tanggungjawab, dan peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai ijazah berkaitan psikologi.
  5. Memohon piawaian etika yang ditetapkan oleh Persatuan Psikologi Amerika.
  6. Menunjukkan pengetahuan tentang perbezaan individu dan budaya dan pengaruh mereka terhadap keyakinan, nilai, dan interaksi dengan orang lain.
  7. Berinteraksi secara berkesan dengan orang-orang yang beragam kebolehan, latar belakang, dan perspektif budaya.

Maklumat Internship

Semua jurusan Perkhidmatan Psikologi dan Manusia dikehendaki untuk melengkapkan * satu * magang dan mempunyai pilihan untuk melengkapkan latihan kedua, sebagai sebahagian daripada kurikulum keseluruhan mereka. Walaupun kursus latihan PSYC 4490 dan PSYC 4500 lazimnya mempunyai tujuh mesyuarat di kampus, sebilangan besar komitmen masa untuk kursus ini adalah 150 jam di tempat di lokasi latihan magang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Clayton State University, student dreams are made real in practical classes, internships, and real-life experiences. From over 34 different states and 44 different countries, students come to Clayt ... Baca lebih lanjut

At Clayton State University, student dreams are made real in practical classes, internships, and real-life experiences. From over 34 different states and 44 different countries, students come to Clayton State in suburban Atlanta for personalized attention, small class sizes, affordable career preparation, outstanding faculty, and vibrant campus life. The campus feels like a second home, including 214 acres of park-like beauty and an inclusive and supportive community of students, faculty, and staff. Baca Ringkas